Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Spoty 3M - Parking podziemny sektor B10 - CH Matarnia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jeżeli za cenę rozrządu to niech swap'uje choćby nawet i na spocie...

...użyczę VAG'a do ewentualnego kodowania....

:decayed:

• Odpowiedzi 24,3 tys.
  • Wyświetleń 1,2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

chili be piuntka dwaipółtedi do Bukowiny nie poleci :cool1:

Lodówa,Patrycja,Fazy,bagaże i pare krat piwa...

...w zglebowanym 1,6 :polew:

Fazy,only wymiana silnika,nie baw się w naprawy,bo i tak będzie c**jnia :cool1:

Opublikowano

ARECZKA pogoniła WISŁĘ :kox: :kox: :kox: :kox:

Opublikowano

jeszcze jestem w szoku :kox:

ale jak piknie grali :naughty:

Opublikowano

be piuntka dwaipółtedi do Bukowiny nie poleci

za tydzień ma być 180 PS ...
Opublikowano

A bylo: "Doda Doda Doda, robi loda" jak ~3 lata temu :?: :polew:

Opublikowano

Chłopaki katastrofa :wallbash: silnik mi dzisiaj pierdyknął :thumbdown: auto stoi u mechaniora ,rozebrali już co nie co i widać ,że rozrząd się cały rozsypał ,a co za tym idzie będzie coś jeszcze :mysli: jutro jadę to na spokojnie obejżeć

no patrzcie, to samo co u mnie jakiś miesiac temu :wallbash: :wallbash: :wallbash: :wallbash:[br]Dopisany: 06 Marzec 2010, 00:46_________________________________________________swapować na niby igłe czy nawet na coś B, ale i tak trzeba rozrzad wymienic, niewiadomo co z wałkami i resztą, chyba zaczynam powoli mysleć, że jednak te 2,5 tdi jest do dupyyyyyyyyyy

Opublikowano

na coś B, ale i tak trzeba rozrzad wymienic, niewiadomo co z wałkami i resztą,

no właśnie z B niema problemu z wałkami i resztą :cool1:

Opublikowano

Chłopaki katastrofa :wallbash: silnik mi dzisiaj pierdyknął :thumbdown: auto stoi u mechaniora ,rozebrali już co nie co i widać ,że rozrząd się cały rozsypał ,a co za tym idzie będzie coś jeszcze :mysli: jutro jadę to na spokojnie obejżeć

no patrzcie, to samo co u mnie jakiś miesiac temu :wallbash: :wallbash: :wallbash: :wallbash:[br]Dopisany: 06 Marzec 2010, 00:46_________________________________________________swapować na niby igłe czy nawet na coś B, ale i tak trzeba rozrzad wymienic, niewiadomo co z wałkami i resztą, chyba zaczynam powoli mysleć, że jednak te 2,5 tdi jest do dupyyyyyyyyyy

to jednak nie to samo co u ciebie :cool1:

wysrał się rozrząd, pompa wody i rolki wszystko na raz. Więc winą nie jest silnik tylko jakaś część rozrządu lub sztuka jego wymiany.

wałki są nie tknięte i ciągle w bdb stanie.

Skrzypienie było słychać jakieś 2 tygodnie,a Fazy nie zareagował prawidłowo odstawiając auto do mechanika tylko jeździł.

AKE jest suchy 3 lata młodszy i przed montażem będzie dokładnie sprawdzony..., ma pompę po regeneracji.

Mimo wszystko trzeba zweryfikować temat, bo części miałem od TOM77, a robotę wykonał mój stały mechanik.

Więc trzeba dojść kto zawiódł, czy do awarii przyczyniło się co innego, bo za miesiąc chcę wymieniać rozrząd w moim AYM-ie :cool1:

na coś B, ale i tak trzeba rozrzad wymienic, niewiadomo co z wałkami i resztą,

no właśnie z B niema problemu z wałkami i resztą :cool1:

cena takiego motoru jest problemem :gwizdanie:

Opublikowano

ja rorząd teraz bede kupować w ASO

a reszta osprzetu na bdb zamiennikach

Opublikowano

Wady produkcyjnej i tak sie nie ustrzezesz :thumbdown::disgust:

Opublikowano

Wady produkcyjnej i tak sie nie ustrzezesz :thumbdown::disgust:

Wydaje mi się,że padła pompa wody( SKF) zacierała się i chwilami blokowała,widać w niektórych miejscach wytarcia na kółku.

W wyniku tarcia zagrzał się pasek przeniósł temperaturą na rolki wytopił się smar i wszystko się w końcu rozpadło. Pasek jest ostro wytarty ale się nie urwał( Gates można śmiało polecać)...

Opublikowano

Pasek jest ostro wytarty ale się nie urwał( Gates można śmiało polecać)...

miałem tak w passacie 1.9 na pompkach,wyjebało większość ząbków,ale się nie urwał,myślałem,że silnik do wyjebania,ale po wymianie paska śmigał dalej,kompletnie nic nie stało się z silnikiem :kox:

Opublikowano

Pasek jest ostro wytarty ale się nie urwał( Gates można śmiało polecać)...

miałem tak w passacie 1.9 na pompkach,wyjebało większość ząbków,ale się nie urwał,myślałem,że silnik do wyjebania,ale po wymianie paska śmigał dalej,kompletnie nic nie stało się z silnikiem :kox:

zęby są całe,ale co z tego jak niema kulek w rolkach...
Opublikowano
zęby są całe,ale co z tego jak niema kulek w rolkach...

"Ostatnia linia obrony" :?: Zdjeli glowice :?: Moze nie doszlo do spotkania skoro pasek sie nie zerwal:mysli:

Opublikowano

Moze nie doszlo do spotkania skoro pasek sie nie zerwal :mysli

dokładnie

Opublikowano

Wiem jeszcze o BDG za 4tyś, ale sam silnik, więc swap był by znacznie bardziej kosztowny.

Opublikowano

Wiem jeszcze o BDG za 4tyś, ale sam silnik, więc swap był by znacznie bardziej kosztowny.

jeżeli Fazy zamierza jeździć autem jeszcze pare lat,to warto się zastanowić :cool1:

...choć ewentualna naprawa narywania,będzie zbliżona kosztownie do ewentualnej naprawy hydrauliki w AKE,więc jeżeli AKE jest w dobrej cenie i kompletny,to... :cool1:

Opublikowano

siemka :>

kupiłem tempomat..... :gwizdanie:

trza by się umówić na próbe kodowania.....o ile się da :naughty: możemy podjechać na spota w środę :decayed:????

jeszcze jedna sprawa o której już pisałem..... Mój brat ma B5 2.5 AFB >strasznie mu szwankuje ( jak jest zimny to obroty nie podchodzą więcej niż 1800) zmieniliśmy odmę i wyczyściliśmy doloty, została nam jeszcze turbina, ale już kończą nam się pomysły :wallbash: czy można jakoś to zdiagnozować ( wszyscy mówią o logach)> jakie są możliwości zrobienia logów na spocie ???

Opublikowano

siemka :>

kupiłem tempomat..... :gwizdanie:

trza by się umówić na próbe kodowania.....o ile się da :naughty: możemy podjechać na spota w środę :decayed:????

jeszcze jedna sprawa o której już pisałem..... Mój brat ma B5 2.5 AFB >strasznie mu szwankuje ( jak jest zimny to obroty nie podchodzą więcej niż 1800) zmieniliśmy odmę i wyczyściliśmy doloty, została nam jeszcze turbina, ale już kończą nam się pomysły :wallbash: czy można jakoś to zdiagnozować ( wszyscy mówią o logach)> jakie są możliwości zrobienia logów na spocie ???

nie będzie problemu :wink4:

anonio zrobi kodowanie i logi,ostatnio za komplet płaciłem mu 50zł,ale troszkę się już znamy,więc zniżka była spora :naughty:

...ale jak dobrze z nim zagadasz,to weźmie tyle samo :)