stray1 Opublikowano 14 Września 2008 Opublikowano 14 Września 2008 Jaka jest procedura wymiany uszcelek pod miska olejowa gorna i dolna.
Mafia56 Opublikowano 14 Września 2008 Opublikowano 14 Września 2008 Porocedura jest prosta.Ja to robilem juz parenascie razy z zawodu jestem mechanikiem....a nawet w swojim ostatnio wymienialem!!!Bo olej sie saczyl.A wiec trzeba troszke porozkrecac srubeczke,da sie miske wyjac be opuszczania zawieszenia.Jak bys chcial to moge To ci napisac pokoleji jak to sie robi...pozdrawiam
Piterex Opublikowano 14 Września 2008 Opublikowano 14 Września 2008 Pod górną podobno nie ma uszczelki - a uszczelnienie jej to podobno masakra...( a najczęściej to z niej cieknie).
zdeniu Opublikowano 14 Września 2008 Opublikowano 14 Września 2008 u góry jest tzw. uszczelniacz silikonowy
Piterex Opublikowano 14 Września 2008 Opublikowano 14 Września 2008 u góry jest tzw. uszczelniacz silikonowy Dokładnie , którego po pewnym czasie po prostu nie ma - i cieknie.
stray1 Opublikowano 16 Września 2008 Autor Opublikowano 16 Września 2008 Oki .A jesli sciagne gorna miske czy wystarczy posmarowac silikonem i zamontowac czy musze kupicobodowe zuszcelka bo slyszlem ze uszczelka jest integrowana z miska .
Piterex Opublikowano 16 Września 2008 Opublikowano 16 Września 2008 Z tego co wiem dowala się ją na jakiś mega mocny silikon i jest OK. Niestety nie dowiedziałem się co koleżka zastosował...
stray1 Opublikowano 16 Września 2008 Autor Opublikowano 16 Września 2008 oki.Alezastanawia mnie to jakies dwa dni wczesniej wymylem oslone silnika i jak ja sciagnelem olej kapal od stroy alternatora ,i zastanawiam sie czy to jest napewno miska albo cos innego .Zastanawiam sie jakie sa objawy gdy z przodu silnika symering jest uszkodzony jak szybko wywala olej?Bounie po 400km jest plama na oslonie .
Piterex Opublikowano 16 Września 2008 Opublikowano 16 Września 2008 U mnie miałem to samo , nalało się na alternator aż się popsuł. Ciekło spod uszczelek dekli zaworów, simering też puszczał - a teraz miska górna Najlepiej zdjagnozować skąd cieknie jak zdejmiesz na jakiś czas dolną osłonę silnika bo tak pęd powietrza i tak rozwala olej po całości... Jak cieknie z miski rysuje się wyraźna linia.
stray1 Opublikowano 16 Września 2008 Autor Opublikowano 16 Września 2008 oki sproboje umyc silnik i go sprawdzic .Odezwe sie w sobote po kontroli .A jaki najlepszy silkikon powinienem uzyc co silnika ?
Piterex Opublikowano 16 Września 2008 Opublikowano 16 Września 2008 Postaram się wyciągnąć informacje od koleżki co zastosował u siebie...
Mafia56 Opublikowano 20 Września 2008 Opublikowano 20 Września 2008 Witam jesli chodzio silikon to jest taki specjalny Marki DIRKO koloru siwego naprawede niema nic leprzego!!!do uszczelnien
stray1 Opublikowano 20 Września 2008 Autor Opublikowano 20 Września 2008 Dzieki Mafia za pomoc z sylikonem juz zamawiam .Prawda niema lepszego,
Rekomendowane odpowiedzi