bero Opublikowano 14 Września 2008 Opublikowano 14 Września 2008 Witam kolegów, pytanie jak w temacie, czyli czym pomalować i jak grilla ( chodzi mi o tą srebrną obwódkę ) żeby później farba z niego nie odchodziła.. i żeby to jakoś przyzwoicie wyglądało?
!Tommy Opublikowano 14 Września 2008 Opublikowano 14 Września 2008 u lakiernika lub domowym sposobem zmatowić papierem ściernym (zaczynac od grubszego konczac na drobnym). potem podklad i farba. tylko z duzej odleglosci aby nie bylo zaciekow i delikatnie, bo jak bedzie spora warstawa farby naraz to potem byle kamien i beda spore odpryski
Dibo Opublikowano 14 Września 2008 Opublikowano 14 Września 2008 Najlepiej oddaj do dobrego lakiernika. On Ci to zrobi tak jak ma być. A co do sposobu domowego, to będzie Ci farba schodzić po jakimś czasie.
sloma7d Opublikowano 14 Września 2008 Opublikowano 14 Września 2008 Domowy sposob zwykla farba w puszcze nie wypali beda sie robic odpryski bo nie jest ona utwardzona proponuje u lakiernika wlasnie sie zastanawiam czy sobie tez takiego motywu nie zrobic u siebie ale nie wiem jaki bedzie efekt
Reggi Opublikowano 14 Września 2008 Opublikowano 14 Września 2008 Domowy sposob zwykla farba w puszcze nie wypali beda sie robic odpryski bo nie jest ona utwardzona proponuje u lakiernika wlasnie sie zastanawiam czy sobie tez takiego motywu nie zrobic u siebie ale nie wiem jaki bedzie efekt Kupić farbę np. czarny mat w puszcze lub na "litry" do tego utwardzacz.. puche rozpruć i zawartość z utwardzaczem władować do pistoletu i ognia Chyba, że znajdziesz mat razem z utwardzaczem w jedym sprayu..z taką zawleczką jak granat.. Oczywiście jak juz koledzy pisali..zmatowić papierem ściernym od wikszego do mniejszego Patenty przerabiane
domjenick Opublikowano 14 Września 2008 Opublikowano 14 Września 2008 a ja mam pytani,czy ktos malowal grilla w kolorze nadwozia,albo widzial i jaki jest efekt,albo moze ktos ma linka do stronki ,gdzie wirtualnie mozna to zrobic-chcialbym zobaczyc efekt [br]Dopisany: 14 Wrzesień 2008, 21:02_________________________________________________dla scislosci ,chodzi o czarny plastik
Reggi Opublikowano 14 Września 2008 Opublikowano 14 Września 2008 a ja mam pytani,czy ktos malowal grilla w kolorze nadwozia,albo widzial i jaki jest efekt,albo moze ktos ma linka do stronki ,gdzie wirtualnie mozna to zrobic-chcialbym zobaczyc efekt Mówimy o malowaniu całego grilla - kratki i ramki w kolorze ? Jak dla mnie to kiepski pomysł ..
domjenick Opublikowano 14 Września 2008 Opublikowano 14 Września 2008 tylko kratka i dolne kratki,ja mam zderzaki w kolorze nadwozia i stad ten pomysl,a zanim pomysl sie rozwinie,chcialbym zobaczyc to ,moze pomysle tak,jak ty [br]Dopisany: 14 Wrzesień 2008, 21:13_________________________________________________zaraz dorzuce zdjecie z przodu auta i zobaczymy opinie innych
Reggi Opublikowano 14 Września 2008 Opublikowano 14 Września 2008 domjenick Widze , że nie masz chromków wokół szyb .. Na Twoim miejscu pomalowałbym tylko ramkę chromową grilla na czarno
domjenick Opublikowano 14 Września 2008 Opublikowano 14 Września 2008 no wlasnie mam tylko chrom z przodu
bero Opublikowano 14 Września 2008 Autor Opublikowano 14 Września 2008 ja mam auto czarne i myślałem co prawda żeby pomalować taką farbą jak do auta, czyli chyba metalic a jak napisałeś że mat to ja już nie wiem:D jak myślicie jak będzie lepiej?? sama ramka oczywiście...
Dibo Opublikowano 15 Września 2008 Opublikowano 15 Września 2008 Tutaj masz ramkę grilla (ale w B5) pomalowaną pod kolor nadwozia. Efekt nawet ciekawy
domjenick Opublikowano 15 Września 2008 Opublikowano 15 Września 2008 trochemi to przypomina c4,ale znowu w kolorze czarnym ramka-to jak tt
Reggi Opublikowano 15 Września 2008 Opublikowano 15 Września 2008 trochemi to przypomina c4,ale znowu w kolorze czarnym ramka-to jak tt W Twoim przypadku pod kolor bedzie brzydko ..na czarno to by miało to jakiś sens ..bo nie masz chromków
Dibo Opublikowano 15 Września 2008 Opublikowano 15 Września 2008 Ja mam pomalowaną ramkę u siebie na czarno. Chromowany mam tylko znaczek OOOO. Tylko że ja mam ciemny kolor samochodu i fajnie to wygląda U siebie możesz też tak spróbować ale może już takiego efektu nie być.
Reggi Opublikowano 15 Września 2008 Opublikowano 15 Września 2008 U siebie możesz też tak spróbować ale może już takiego efektu nie być. Na srebrnym efekt może być lepszy :gwizdanie:
Dibo Opublikowano 15 Września 2008 Opublikowano 15 Września 2008 Może i masz rację, chociaż wg. mnie lepiej to wygląda na ciemnym Ale są różne gusta. Jak się kolega zdecyduje to niech pokaże efekty :>
Iverson Opublikowano 15 Września 2008 Opublikowano 15 Września 2008 na srebrze tez to nieźle wygląda, tylko wtedy np. czarne fele do zestawu i jest kox
Dibo Opublikowano 15 Września 2008 Opublikowano 15 Września 2008 No właśnie, ten czarny grill (pomijając chromowane OOOO) powinien być z czymś zgrany. Najlepiej tak jak Iverson pisze z felgami, ewentualnie z lampami. Wtedy to fajnie wygląda bo pasuje do siebie
bero Opublikowano 15 Września 2008 Autor Opublikowano 15 Września 2008 czarny grill moze być skomponowany np czarnym samochodem:D:D:D ja mam u siebie wszystko czarne procz felg i tylnego znaczka:D wiec chyba na czarno bedzie gites:D
Rekomendowane odpowiedzi