Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 B6 1.8 T 110 KW 150 KM pomoze ktos skompletowac dobra konfigurcje do okło 200 KM?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam tak jak w temacie chcialem podniesc moc w mojej a4 b6 seryjnie 150 km quattro kod silnika AVJ..

I chcialem prosic o pomoc w doborze/doboru czesci pozwalajace na osiagniecie mniej wiecej 200 KM ...

Chodzi o to zeby nie przesadzic no i pomalu bym to kompletowal :) jesli koledzy chodz troche pomoga ;)

Z Gory Dzieki

http://www.directupload.net/file/d/3724/qvxn8pwe_jpg.htm

Opublikowano

Wtryski 380ccm i K03S wystarcza

Opublikowano

+fmic+soft

Opublikowano
  • Autor

czyli wtryski i turbinka tak?? no i chyba intercoler??

no program to wiadomo ;)

turbinke taka ciezko dostac??

a to bylo by dobre?? http://a4-klub.pl/index.php?/topic/285836-wtryski-high-power-bosch-440cc3-520cc4bary-do-18t/

Opublikowano

+fmic+soft

Do 200kM FMIC nie jest potrzebny ale przydatny.

Turbo mam, swiezo po regeneracji.

Zapas do 240kM.

Opublikowano
  • Autor

no bo intercoler to tez z 1.5 k... a ja nie chce zas przesadzac

Opublikowano

Dobrze jest tez zapodac TIPa z nierdzewki i kolektor wydechowy, rowniez z nierdzewki.

Opublikowano

Wtryski wystarczą te od BEXa czyli 06A906031BA. Kilka osób sprzedaje na forum - widziałem ostatnio bodajże u użytkownika Lukasz13.

No i dobrze wstawić DP zamiast kata.

Edytowane przez zibione

Opublikowano

Do 200 km wystacza wtryski z bex 320, dp, koszt nie taki duzy a mozna osiagnac przy zdrowym motorze i turbinie kolo 190-195 km, potem jak chcez wiecej to turbo moze byc od dev-a i fimic bardzo dobry mod jesli chcesz korzystac z mocy nie tylko zima :-)

Opublikowano
  • Autor

a jakies konkretny numer tego turbo?? k03s ?? bedzie pasowalo z innych aut?? tzn z grupy vaga??

K03-052 - K03s o tym mowimy??

Wtryski wystarczą te od BEXa czyli 06A906031BA. Kilka osób sprzedaje na forum - widziałem ostatnio bodajże u użytkownika Lukasz13.

No i dobrze wstawić DP zamiast kata.

ok ok napisze do niego :) pomalu bede kompletowal dzieki ;)

Do 200 km wystacza wtryski z bex 320, dp, koszt nie taki duzy a mozna osiagnac przy zdrowym motorze i turbinie kolo 190-195 km, potem jak chcez wiecej to turbo moze byc od dev-a i fimic bardzo dobry mod jesli chcesz korzystac z mocy nie tylko zima :-)

ooo jest i lukasz :) masz te wtryski co kolega zibione pisal ??

Opublikowano

Tylko K03-073 lub K04-015

Opublikowano

Moze napisz ile masz do wydania :-) bo wtryski, downpipe to nieduza kasa, fimic i turbo to koszta ok 2 tys ale wyjdziesz ponad 200 km.

Mam wtryski :-)

Edytowane przez ?ukasz13

Opublikowano
  • Autor

Dobrze jest tez zapodac TIPa z nierdzewki i kolektor wydechowy, rowniez z nierdzewki.

Tipa to juz ktos mi gadal sztywny dolot a jesli chodzi o korektor z nierdzewki to tez pewnie troche kasy kosztuje...a powiedz mi montuja korektory wydechowe z audi tt to pewnie tez podejdzie??

Opublikowano

Z ttki nie podejdzie, nie cuduj to poprzeczny silnik

Opublikowano
  • Autor

Moze napisz ile masz do wydania :-) bo wtryski, downpipe to nieduza kasa, fimic i turbo to koszta ok 2 tys ale wyjdziesz ponad 200 km.

lukasz chce zeby bylo dobrze a nie chce wyciagac ostatniego tchnienia z auta :) wtryski ktos pisal ze Ty masz ;) DW to kolo 400 zl wiec tez nie ma tragedi a katalizator mam wybebeszony i sonde tez juz wyrzucona :) programem :)

Z ttki nie podejdzie, nie cuduj to poprzeczny silnik

no widzisz i to sa plusy takiego forum :) dzieki Dev

Tylko K03-073 lub K04-015

kurcze szperalem po necie i nie wiem gdzie takiego turbo szukac...

Opublikowano

Bo to bardzo rzadkie turbiny.

Pisalem Ci juz ze mam takie, po regeneracji.

Rok gwarancji.

Opublikowano
  • Autor

Bo to bardzo rzadkie turbiny.

Pisalem Ci juz ze mam takie, po regeneracji.

Rok gwarancji.

a ceny?? tych dwóch ??

Opublikowano

W tej chwili mam tylko K03-073, zadzwon do mnie jutro to powiem Ci co i jak.

Opublikowano

No wrzucisz se taka turbine wtryski 320 i bedziesz mial 200 km, jak kat pusty to nawet dp nie musisz wstawiac :-). A ogolnie najpierw zrob sobie logi dynamiczne zeby sprawdzic czy z autem wszystko gra i dopiero zastanawiaj sie nad setupem czy moze na tych gratach co masz da sie zblizyc do 200 km.

Edytowane przez ?ukasz13

Opublikowano
  • Autor

No wrzucisz se taka turbine wtryski 320 i bedziesz mial 200 km, jak kat pusty to nawet dp nie musisz wstawiac :-). A ogolnie najpierw zrob sobie logi dynamiczne zeby sprawdzic czy z autem wszystko gra i dopiero zastanawiaj sie nad setupem czy moze na tych gratach co masz da sie zblizyc do 200 km.

łukasz juz bylem u kolegi anderllh z rybnika :) mniej wiecej zczytal ile KM i wyszlo 125 KM... dolot do turbiny mialem dziurawy i zasysal lewe powietrze... to my wymienili i potem okazalo sie ze przeplywka.. ale przeplywke tez wymienilem i jest juz czuc roznice :) teraz bede w pazdzierniku u niego wiec chcialem sie przygotowac troche i moze powymieniac co nieco :)

ale to wszystko zalezy od cen i od budżetu mojego :)

Łukasz13 wtryski masz dalej na sprzedaż??