Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

założenie katalizatora

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie co do katalizatora.

Mam wycięty i świeci mi się kontrolka check engine, komputer twierdzi że to wina wyciętego kata.

Czy katalizator dedykowany do Audi A4 B6 firmy Pamaku , będzie działał ?

jeśli ktoś korzysta to prosiłbym o potwierdzenie ,że takowy katalizator działa bez zarzutu ;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

a masz druga sonde za katem czy ta rura co tam masz jak jest w alt? jak masz dwie sondy to ta druga trzeba wylaczyc

Opublikowano
  • Autor

Mam sonde przed i za katalizatorem. Dlaczego, należy wyłączyć 2 sondę i w jaki sposób to zrobić?

Opublikowano

Po wycięciu drugiej sondy wali błąd. Możesz zastosować emulator sondy.

Opublikowano
  • Autor

Czemu usuwać 2 sondę skoro w drugim katalizatorze są miejsca na obie sondy? ( przed katalizatorem i za katalizatorem).

Jest to katalizator dedykowany do silnika audi 2.0

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jesli zakladasz nowy kat to zostawiasz jak jest. Jakbys nir zakladal to trzeba wylaczyc druga sonde komputerowo zeby bledu nie bylo.

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
  • Autor

Tak, zakładam nowy. Kupiłem auto i było bez katalizatora, od tego świeci mi się kontrolka Check Engine, bo sprawdzałem na kompie u fachowca. Ktoś poleca tego producenta?

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Odpowiem dla potomnych, dedykowane z aukcji spełniają normę euro3, alt wymaga euro4. Wystarczy się umówić ze sprzedawcą i zapyta się czy wolisz metalowy czy ceramiczny wkład. Źle dopasowany wkład będzie walił błędami i kontrolką na desce

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam!

Panowie czy katalizator powiedzmy http://allegro.pl/vw-passat-b5-1-6-1-8t-2-0-2000-2006-katalizator-i5141516070.html?utm_source=criteo&utm_medium=cpc&utm_campaign=alluserscro

będzie się różnić jakością od oryginału? będzie powodował błędy check engine? Silnik AVJ

pozdro,!

Opublikowano

Nie kupuj go strata kasy.

Opublikowano

dzięki za info :) czyli rozumiem, że błędy i tak będą wyskakiwać. Czyli pozostaje wstawić dp i usunac sonde.

Panowie pomóżcie. Który z tych numerów to numer seryjny katalizatora??

http://postimg.org/image/ajg5cy5zp/

Edytowane przez mani88

Opublikowano

Wymieniłem w listopadzie kata, wkład euro4 ceramiczny. Silnik lubi olej i 1 świeca nie zawsze paliła (obroty falowo spadały). Od dwóch miesięcy kontrolka znów wróciła a mocy ubyło, kat zapchany. Pytanie tylko czy to z winy ww, czy też nie nadaję się to do niczego? Reklamuje katalizator jak wrócę do Pl, teraz wpakuje metalowy wkład i zobaczymy ile pochodzi

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

podpinam się do tematu . Byłem u mechaniora i kat został wycięty przez poprzedniego właściciela. Opcja jest taka że wywala check engine . chodzi o to czy da się wyłączyć drugą sondę ? dodajmy że sonda jest szerokopasmowa i czy wgl. da sie ją oszukać aby po chwili nie wywalało znowu check ani kolejnego błędu .

Opublikowano

podpinam się do tematu . Byłem u mechaniora i kat został wycięty przez poprzedniego właściciela. Opcja jest taka że wywala check engine . chodzi o to czy da się wyłączyć drugą sondę ? dodajmy że sonda jest szerokopasmowa i czy wgl. da sie ją oszukać aby po chwili nie wywalało znowu check ani kolejnego błędu .

możesz spróbować taki coś założyć:

http://allegro.pl/emulator-drugiej-sondy-lambda-mosiezny-krotki-d2-i5732344004.html#thumb/3

Opublikowano

mało miejsca z tyłu , dam sonde na emulator. pytanie czy się zmieści ???

Opublikowano

są też takie emulatory pod kątem 90*:

http://allegro.pl/emulator-drugiej-sondy-lambda-mosiadz-katowy-i5774970395.html

taki emulator to najtańsze i najmniej inwazyjne rozwiązanie jeśli chodzi o oszukanie drugiej lambdy. Jak się nie sprawdzi to zostaje jej programowe usunięcie

Opublikowano

i kolejne czy ktoś na tym śmiga ? zakładał ktoś to ??

a programowe usunięcie na 100% da mi pewność że nie będzie checku ??

i ile kosztuje programowe usunięcie u jakiegoś magika ?? zakładam że edek w garażu nie ogarnie

Opublikowano

W 1.8t usunięcie programowe 2 sondy nie jest trudne. Koszt 200-500 zł lub gratis przy okazji programu, w 2.0 alt nie jest tak łatwo

Opublikowano

i kolejne czy ktoś na tym śmiga ? zakładał ktoś to ??

a programowe usunięcie na 100% da mi pewność że nie będzie checku ??

i ile kosztuje programowe usunięcie u jakiegoś magika ?? zakładam że edek w garażu nie ogarnie

ja mam emulator sondy i gówno daje, przy niesprawnym katalizatorze jeszcze było ok a po wywaleniu cały czas się check świeci.

Usunięcie daje Ci 100% pewność że nie będzie Ci się check palił spowodowany błednym odczytem z sondy za katalizatorem bo poprostu nie będize wogole diagnozy po tej sondzie. Z tego co się dowiedziałem to nie tylko sama kontrolka się pali, z czasem silnik może przełączyć się w tryb awaryjny ale nie musi. Dodatkowo spalanie wzrasta o ten 1-1,5 litra. Tak pozatym nic złego się z autem nie stanie ale dobrze jest w przypadku braku katalizatora usunąć sonde wcześniej lub później.

Opublikowano

Dzięki Lorence. Właśnie o taką odpowiedz mi chodziło. W sobotę do magika umówiony wiec będzie nowy program a w gratisie sonda out. ;) Po nowej mapie jest duża różnica w momencie obrotowym? w mocy ?? czy raczej d...y nie urywa?? ;)