Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

3 bieg + deszcz, a 150 konne 1.8T.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemano :)
Czy wasze maszynki z silnikami 1.8T (nie podrasowanymi) podczas przyspieszania z wolnych obrotów na 3 biegu (bez pomagania sprzęgłem), po prostu jak załącza się turbina, to czy potrafią zamielić kołami na mokrym asflacie?

Opublikowano

Na trojce na serii zapomnij :P

Opublikowano

Wszystko zależy od tego jakie masz koła. A turbina się nie załącza bo ona pracuje cały czas :)

Opublikowano

jak masz 15 i 185/65 to jest duze prawdopodobienstwo.

Opublikowano

Hehe chcialbym to zobaczyc, moze na dojazdowce :D

Opublikowano

Może kolega ma slicki :-P

Wysłane z patelni przez Tapatalk. Możliwe buendy z braku teflonu ;-)

Opublikowano

Pora kupić nowe opony :)

Opublikowano

To co się dzieje przy hamowaniu? :facepalm:

Opublikowano
  • Autor

Wszystko zależy od tego jakie masz koła. A turbina się nie załącza bo ona pracuje cały czas :)

Racja racja i wiem o tym... tylko jest ten moment kiedy turbo zaczyna mocniej dmuchać :wink:

Pora kupić nowe opony :)

Fakt.. oponki mam do zajeżdzenia i do wyrzucenia. Są to zimówki 195/65/15 z 4mm bieżnikiem, co sprawia, że traktuje je jako letnie :D Niestety z tym seryjnym silnikiem to mi tylko dwa razy udało się załapać chwilowy poślizg na 3 biegu (na max 2 sekundy), bo na dwójce to nie ma problemu :wink:

Opublikowano

To co się dzieje przy hamowaniu? :facepalm:

Raczej nic ciekawego :grin:

Opublikowano

Fakt.. oponki mam do zajeżdzenia i do wyrzucenia. Są to zimówki 195/65/15 z 4mm bieżnikiem, co sprawia, że traktuje je jako letnie :D Niestety z tym seryjnym silnikiem to mi tylko dwa razy udało się załapać chwilowy poślizg na 3 biegu (na max 2 sekundy), bo na dwójce to nie ma problemu :wink:

to dobrze że się wczoraj nie spotkaliśmy na jakimś skrzyżowaniu w B-stoku jak byłem u Zaprzala

Edytowane przez krzysiekml

Opublikowano
  • Autor

Bez lipy.. Staram się jeździć spokojnie póki co, więc nie masz czego się obawiać :grin: Jak skończę swoją furkę, tzn wymienię jeszcze kilka elementów (i w tym koniecznie opony!) to wtedy będzie można nieco przydusić maszynę :D

Opublikowano

Mój klekot w 115km na trochu zmęczonych continentalach 205 szerokich też zrywał na mokrym z 3 biegu :decayed: na nowych rainsportach już się to nie zdarza

Opublikowano
  • Autor

Na to ogólnie wpływa dużo czynników.. stan gum to chyba jako pierwszy i najważniejszy, rodzaj nawierzchni itd można wymieniać..

To skoro tak to jakie gumy polecacie? Najlepiej propozycje poparte własnymi doświaczeniami :)

Opublikowano

Na to ogólnie wpływa dużo czynników.. stan gum to chyba jako pierwszy i najważniejszy, rodzaj nawierzchni itd można wymieniać..

To skoro tak to jakie gumy polecacie? Najlepiej propozycje poparte własnymi doświaczeniami :)

Ale chodzi Ci o opony dobre na deszcz czy ogólnie? Rainsport 3 polecam. Kupiłem komplet nówek i nie robi mi różnicy czy lece po suchym czy po kałużach. Odprowadzają wszystko momentalnie :naughty:

Opublikowano

Mi nawet z 1 nie chce zamielać :( jakas padaka :whistling: