Jarek882 Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Witam! dzisiaj zauważyłem że nie działa mi ogrzewanie tylnej szyby. Lusterka są ciepłe i ładnie grzeją a tylna szyba zimna tak samo boczne. W czym może tkwić problem ? czy one grzeją tylko przy minusowych temp ? temp dzisiaj to 10 stopni na plusie.
jacek70 Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Temperatura nie ma znaczenia. Zresztą lusterka i szyba to jedno sterowanie. Sprawdź przewody przy szybie.
Jarek882 Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Sprawdzane i niby napięcie jest tylko ile powinno być volt? Nikt nie wie co to może być?
turzol Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Sprawdź czy nie siedzi przypadkiem u Ciebie klimatronic z A4 B7, regulacje masz od 18st czy od 16st C?
Jarek882 Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Zaraz sprawdzę ale chyba od 18 i poniżej jest LO tak jest od 18 stopni.
turzol Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Opublikowano 28 Sierpnia 2014 A jaka jest reakcja przłącznika na włączenie ogrzewania - załacza się i swieci stale na pomarańczowo?
turzol Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Wg mnie gdzieś przerwany jest obwód grzania szyby tył - do sprawdzenia miernikiem przy wtyczce dochodzące do szyby
Jarek882 Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 28 Sierpnia 2014 sprawdzałem przewody które wchodzą we wtyczkę i tam napiecie jest. moze od wtyczki na szybe gdzies jest obwód przerwany.. da sie sprawdzic jakoś napiecie na ścieżkach ?
Zieluu Opublikowano 3 Września 2014 Opublikowano 3 Września 2014 Podpinam się pod temat - jak włączam ogrzewanie tylnej szyby, pojawiają się zakłócenia w radiu - co może być powodem ?
Jarek882 Opublikowano 4 Września 2014 Autor Opublikowano 4 Września 2014 Ma ktoś jakiś schemat poprowadzenia wiązki z panelu aż do tylnych bocznych szyb i tylnej? Boczne tez mi nie grzeją
nitroo Opublikowano 4 Września 2014 Opublikowano 4 Września 2014 Ma ktoś jakiś schemat poprowadzenia wiązki z panelu aż do tylnych bocznych szyb i tylnej? Boczne tez mi nie grzejąBoczne? A gdzie w bocznych jest grzanie?
Jarek882 Opublikowano 4 Września 2014 Autor Opublikowano 4 Września 2014 Ja w tylnych bocznych w kombi mam nitki od grzania
nitroo Opublikowano 4 Września 2014 Opublikowano 4 Września 2014 Ja w tylnych bocznych w kombi mam nitki od grzania To nie jest grzanie, tylko antena... Poza tym turzol, w B6 też były klimatroniki z regulacją od 16 stopni.
Jarek882 Opublikowano 4 Września 2014 Autor Opublikowano 4 Września 2014 Yyy to teraz mnie zaskoczyles. Myślałem że antena jest w przedniej szybie.
turzol Opublikowano 4 Września 2014 Opublikowano 4 Września 2014 Ja w tylnych bocznych w kombi mam nitki od grzaniaTo nie jest grzanie, tylko antena...Poza tym turzol, w B6 też były klimatroniki z regulacją od 16 stopni. Tak ale nie w roczniku autora postu, w 2004r byly dopiero sterowniki od 16st C
nitroo Opublikowano 4 Września 2014 Opublikowano 4 Września 2014 Ja w tylnych bocznych w kombi mam nitki od grzaniaTo nie jest grzanie, tylko antena...Poza tym turzol, w B6 też były klimatroniki z regulacją od 16 stopni. Tak ale nie w roczniku autora postu, w 2004r byly dopiero sterowniki od 16st CRacja, nie doczytałem rocznika samochodu autora :-)
solder Opublikowano 25 Września 2014 Opublikowano 25 Września 2014 Witam serdecznie. Mój problem natomiast wygląda tak. Jestem w posiadaniu audi A4 B7 avant i również tylna szyba nie grzeje. Włączając włącznik "grzanie tylnej szyby"nie świeci się kontrolka. A i lusterka zimne. Może ktoś z większą wiedzą poradzi mi co jest nie tak.
nitroo Opublikowano 26 Września 2014 Opublikowano 26 Września 2014 Sprawdź błędy w klimatroniku i napisz, co wyszło.
solder Opublikowano 27 Września 2014 Opublikowano 27 Września 2014 (edytowane) Tak więc byłem u mechanika (kolegi), podłączyliśmy pod komputer i nic nie wykazało, żadnego błędu. Postanowiliśmy więc wyjąć na światło dzienne i sprawdzić klimatronik. Co sie okazało, Po rozebraniu klimatronika stwierdziliśmy, że główna płytka jest przykręcona na dwie śrubki a powinna być na pięciu. Przy przyciskaniu włącznika grzania tylnej szyby lub nawiewu na przednią szybę płytka się odchylała i włącznik się nie załańczał. I przez jakiegoś pseudoelektryka człowiek musiał głowić się przez trzy godz. i szukać przyczyn tak błachej usterki. No ale już po problemie. Edytowane 27 Września 2014 przez solder
Rekomendowane odpowiedzi