outmc Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Witam ! Mam kilka pytań związanych z pompką. Otoz nie dziala otwieranie drzwi , otworzylem tylko po stronie kierowcy. Szyby normlanie zamykane / otwierane. Dostałem się do pompki to jej dźwięk jest inny niż zazwyczaj , tak jakby padała Znalazlem jej numery , końcówka to 257 K . Czy jeżeli wymienię pompkę to pilot do zamku będzie działał czy trzeba programować ? Ewentualnie jak to zrobić ? Prosze o pomoc
jacek70 Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Opublikowano 27 Sierpnia 2014 A może wystarczy przeglądnąć twoją.Sprawdź kostki i płytkę pod kątem zimnych lutów.
Fazii Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Opublikowano 27 Sierpnia 2014 http://a4-klub.pl/index.php?/topic/39707-all-b5-dorabianie-i-kodowanie-kluczyka/ Inny czyli jaki? Dłużej pompuje?
outmc Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 28 Sierpnia 2014 niestety nic nie pomoglo, wydaje mi sie ze padł wirnik bo elektronika działa tzn spokojnie mogę okna zamykać / otwierać. czy po zmianie całej pompki trzeba na nowo kodować pilota ?
Fazii Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Opublikowano 28 Sierpnia 2014 (edytowane) Tak po zmianie pompki trzeba kodowac piloty ale to zaden problem. Podobno od pompki do audi 80 wirnik pasuje wiec moze kup taka i przeloz sam wirnik. Taniej wyjdzie. W dziale warsztat zrob to sam chyba nawet jest to opisane. Edytowane 28 Sierpnia 2014 przez Fazii
outmc Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 30 Sierpnia 2014 hmmm dostałem się do wirnika ale elementy grafitowe są w dobrym stanie .. co jeszcze może być wadliwe ? Druga sprawa : mogę sprężonego powietrza do rurki dać ? może otworzy mi drzwi
Fazii Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Może zimne luty gdzieś są.Sprężonego luftu możesz użyć tylko bez przesady z ciśnieniem
outmc Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 31 Sierpnia 2014 tzn mam kompresor " domowy " , taki którym dobijam powietrza więc zobaczę co to da Czesc mam pytanko Trudno dostępna jest nowa pompka o symbolu 257 K więc czy mogę kupić inną ? jeszcze jedno pytanie. po czym poznać że elektronika ( płytka ) jest walnięta ? światło w samochodzie i otwieranie szyb działa
Rekomendowane odpowiedzi