kamil9193 Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Witam, proszę o pomoc a mianowicie problem polega na tym że gdy odpalę silnik klimatyzacja chłodzi wentylator chodzi po dodaniu gazu rozłącza się, czynnik nabity wymieniony osuszacz nie mam już pomysłów, i pytanie czy silniczki klapek dmuchawy mają coś wspólnego z klimatyzacją? bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuje i pozdrawiam
jacek70 Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Silniczki tylko sterują klapami i raczej nie mają nic wspólnego z działaniem klimy. To coś innego. Szczelność?, elektrozawór?
kamil9193 Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 28 Sierpnia 2014 układ szczelny, sprężarka nowa, błędów nie ma , nie wiem gdzie już szukać a może zawór rozprężny? dławnik w przewodzie też wymieniłem
CzarekJ Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Opublikowano 30 Sierpnia 2014 układ szczelny, sprężarka nowa, błędów nie ma , nie wiem gdzie już szukać a może zawór rozprężny? dławnik w przewodzie też wymieniłem Nowa nie znaczy dobra, zwłaszcza gdy użyto części z dalekiego wschodu. Sprawdź polaryzację cewki elektrozaworu, bo jak jest zamieniona to zamiast zmniejszać wydajność sprężarki wraz z obrotami to będzie ona się zwiększała aż do zadziałania czujnika ciśnienia.
kamil9193 Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 30 Sierpnia 2014 raczej powinna być dobra ponieważ przez jakiś czas chodziła dobrze, dziś kolega sprawdzał mi bloki pomiarowe auto com i było coś takiego: czujnik jakości powietrza-brak sygnału może to ma jakiś wpływ? mierzyłem napięcie na czujniku ciśnienia na kabelku od sygnału napięcie na wyłączonej klimie 2.64 V przy włączonej na wolnych obrotach 4.67 V oczywiście przy dodaniu gazu się rozłączyła a włączyła się po ponownym odpaleniu samochodu.
CzarekJ Opublikowano 2 Września 2014 Opublikowano 2 Września 2014 Czujnik jakości powietrza nie powinien mieć takiego wpływu na pracę klimatyzacji. Czy jesteś pewny że zawór w kompresorze nie jest zablokowany? Może przyblokował sie na max wydajności i tak mu zostało? Jak jest srednia wartośc prądu cewki przy którym nastepuje wyłączenie sprężarki?
kamil9193 Opublikowano 4 Września 2014 Autor Opublikowano 4 Września 2014 witam klima już się wcale nie załącza, dziś sprawdzałem napięcie które dochodzi do zawora w kompresorze gdy econ sie świeci 0.88V po wciśnięciu econ napięcie 11.67V, moje pytanie czy jak by załączył się zawór to było by go słychać? (nic nie słyszałem) i jeżeli to zawór to czy można go odblokować czy tylko wymiana?
jacek70 Opublikowano 4 Września 2014 Opublikowano 4 Września 2014 Ten zawór załącza się po cichu, nic nie słychać.
kamil9193 Opublikowano 7 Września 2014 Autor Opublikowano 7 Września 2014 witam, czy to możliwe ze ten zawór raz się załącza a raz nie wczoraj odpaliła na chwile może wystarczy go jakoś wyczyścić?
jacek70 Opublikowano 7 Września 2014 Opublikowano 7 Września 2014 Tam niema nic do czyszczenia,jest nierozbieralny. Jak nie działa to wymiana.
Magicbattle Opublikowano 7 Września 2014 Opublikowano 7 Września 2014 jakies bledy w klimie?? duzo ci to powie bez zbednych kosztów
kamil9193 Opublikowano 7 Września 2014 Autor Opublikowano 7 Września 2014 błędów brak, podejrzewam że to zawór jak wy mienie dam znać czy to to było. błędów brak, podejrzewam że to zawór jak wy mienie dam znać czy to to było.
CzarekJ Opublikowano 11 Września 2014 Opublikowano 11 Września 2014 Podaj z bloków pomiarowych średnią wartość prądu i ciśnienie wtedy panujące w układzie.
Rekomendowane odpowiedzi