kam2 Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Witam czy samą końcówką jestem w stanie podkreślić bardziej dźwięk V6 ? Może ktoś cokolwiek doradzi a może już zmieniał (jakieś nagrania).
chudy30 Opublikowano 22 Września 2014 Opublikowano 22 Września 2014 (edytowane) kolego powiem ci jak zrobić i to działa wyjmij końcowy tłumik przetnij diaksem w zdłuż tłumik po spawach oryginalnych i wywal wszystko co jest w nim w środku potem to zaspawaj i załóż do samochodu tylko te rozcięcia rób z góry żeby tych cięć nie było widać na przeglądzie żeby koleś się nie przyczepił że tłumik kombinowany i będziesz miał bardzo fajny efekt będzie ładne brzmienie A4 B5 ABC 2.6 V6 przelot by AWG (exhaust sound)wklej to na youtube Edytowane 22 Września 2014 przez chudy30
kam2 Opublikowano 2 Października 2014 Autor Opublikowano 2 Października 2014 (edytowane) Dzięki za pomoc i w sumie sprawdzę to na weekend chociaż napewno tak samo nie będzie bo mój jest 2.4 ale faktycznie może być lepiej. THX W filmiku zabieg wygląda inaczej : Audi seria z silnikiem 2.6 V6 o kodzie: ABC + wkładka K&NWydech:-usunięte katalizatory-wspawane tłumiki przelotowe AWG2x fi50 x300mm (miejsce katalizatora) 1 x fi60 x 550mm (tłumik środkowy)- końcowy seria- końcówki wydechu 2x fi 63mmPrzepraszam że taki brudny.Tłumiki przelotowe z wyciszeniem - proste. Wykonanie stal aluminiowana. Edytowane 2 Października 2014 przez kam2
Świstak. Opublikowano 15 Listopada 2014 Opublikowano 15 Listopada 2014 Jak wytniesz środkowy i np. zamiast jego rurę 2,5" wspawasz to juz dużo zmieni i nie bedzie uciążliwe podczas jazdy.
kam2 Opublikowano 28 Listopada 2014 Autor Opublikowano 28 Listopada 2014 Dzięki będę próbował, zwłaszcza że migomat pod ręką to można się bawić
Kasjan Opublikowano 4 Grudnia 2014 Opublikowano 4 Grudnia 2014 Ja mialem wczesniej 2.6 abc i wywalilem katalizator, zamiast niego pusta rura i zmienilem koncowy wydech na przelotowy i bylo super. Teraz mam 2.4 w q i tam dwa katy byly i zamiast katow wstawilem tlumiki przelotowe awg i koncowy tez pusty przelotowy i jakos srednio mi ten dzwiek podchodzi. Buszy przy dolnych obrotach a wysokie jak seria. Myslalem ze v6 i to v6 bedzie tak samo... moze macie jeszcze pomysl co zrobic?
czorny_07 Opublikowano 4 Grudnia 2014 Opublikowano 4 Grudnia 2014 Ja mialem wczesniej 2.6 abc i wywalilem katalizator, zamiast niego pusta rura i zmienilem koncowy wydech na przelotowy i bylo super. Teraz mam 2.4 w q i tam dwa katy byly i zamiast katow wstawilem tlumiki przelotowe awg i koncowy tez pusty przelotowy i jakos srednio mi ten dzwiek podchodzi. Buszy przy dolnych obrotach a wysokie jak seria. Myslalem ze v6 i to v6 bedzie tak samo... moze macie jeszcze pomysl co zrobic? tył miałeś zostawić serie, a zamiast srodkowego i katów awg
Kasjan Opublikowano 4 Grudnia 2014 Opublikowano 4 Grudnia 2014 No zamiast katow wstawione 2 tlumiki awg ( nie strumiennice ) i jak ori koncowy bul to pierdzialo i w taki rezonans wpadalo, teraz koncowy przelot jest i juz lepiej ale jeszcze nie to... czyli srodkowy jeszcze wy***ac?
Mako Opublikowano 6 Grudnia 2014 Opublikowano 6 Grudnia 2014 Jakie dokładnie tłumiki (poprosze link) wstawić zamiast katow w 2.8Q APR? Przy tym silniku jest jedna czy dwie sondy?
Kasjan Opublikowano 6 Grudnia 2014 Opublikowano 6 Grudnia 2014 Dwie sondy. Wpisz w allegro tlumik rurowy, firma kadex od nich bralem.
arturo_84 Opublikowano 3 Lutego 2019 Opublikowano 3 Lutego 2019 W dniu 28.11.2014 o 20:43, kam2 napisał: Dzięki będę próbował, zwłaszcza że migomat pod ręką to można się bawić Witam. Osiągnął Pan ten dźwięk?
Rekomendowane odpowiedzi