Koleś Opublikowano 18 Września 2008 Opublikowano 18 Września 2008 jak słychac to bedzie oznaka za mało płynu lub pompa od wspomagania/ wontpie czy wymiana płynu coś da
domjenick Opublikowano 18 Września 2008 Opublikowano 18 Września 2008 jesli sie tylko przytkalo,to moze pomoc-nigdy nie zaklada sie ,ze cos sie popsulo wymieni plyn,bedzie buczec dalej-wiadomo,ze pompa niedomaga
sisi1977 Opublikowano 20 Września 2008 Opublikowano 20 Września 2008 co do tego poziomu co tam wczesniej koledzy pisali to raczej powinno byc tak ze na zimnym silniku płyn jest na min.a na rozgrzanym płynie max.tak jest bynajmniej u mnie.ps.płyn wymienia sie co dwa lata.tak zapisane jest w ksiazce serwisowej.
A42004 Opublikowano 20 Września 2008 Opublikowano 20 Września 2008 Witam, miałem jakiś czas temu ten sam problem, nie miałem czasu podjechać do serwisu i tak przejeździłem ponad tydzień, pompa wyła coraz bardziej i okazało sie że wystarczyło dolać trochę płynu a że tego zaniedbałem musiałem wymienić pompę od wspomagania. Dziś znowu sytuacja sie powtórzyła, pompa daje znać o sobie przy kręceniu kierownicą - słychać ja wyraźnie na zewnątrz auta. Jutro z samego rana jade po dolewkę płynu by nie doprowadzić znowu do poprzedniej sytuacji. Dziwi mnie jednak sam fakt że płynu ubywa. Audik jest moim trzecim autkiem, miałem tez corollke i corsę i w żadnym z nich nawet nie myślałem o wspomaganiu... czy w Audi to norma? Mam b. dobre zdanie jak narazie o tej marce:) pozdrawiam
domjenick Opublikowano 21 Września 2008 Opublikowano 21 Września 2008 Dziwi mnie jednak sam fakt że płynu ubywa. pozdrawiam ...jesli plynu ubywa-to jest wyciek,posprawdzaj wszystkie weze,bo to nie jest norma w zadnym aucie
A42004 Opublikowano 21 Września 2008 Opublikowano 21 Września 2008 Dolałem i jest ok, pompa pracuje cichutko. Po ostatniej wymianie płynu jeździłem z 4 miesiące nim płyn osiągnał min. pozdr
Rekomendowane odpowiedzi