Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Błąd poduszki siedzenia kierowcy/pasażera b7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie ponieważ jak zmieniłem siedzenia w mojej a4 b7 na siedzenia od a4 b6 z tego co wyczytałem na forum róznią się ilością kabli w kostkach w b7 w wiązce od foteli powinno być 3 kable a w b6 idą 2 , problem polega na tym że jak podłączyłem te siedzenia od jakiegoś czasu świeci mi błąd przednich foteli nie przeszkadza mi to ale że dziś muszę jechać tutaj na przegląd MOT w UK i ze świecącą się kontrolką poduszki powietrznej nie ma opcji żeby mi auto przeszło przegląd jest możliwość odłączenia w VAG na chwile tych poduszek od siedzisk przednich ? Bo odłączyłem kostki i skasowałem błędy ale dalej wyrzuca błąd jak ktoś byłby tak pomocny i powiedział jak to zrobić byłbym bardzo wdzieczny wiem że można coś tam porobić i dodać ten kabelek ale to zrobie po przeglądzie na razie chce wyłączyć te poduszki prosiłbym o pomocne kodowanie dziękuje , bardzo pilne

Opublikowano

Jakie masz błędy. Który fotel. Prawy, lewy,tylko fotel czy napinacz też??

Opublikowano
  • Autor

Lewy i prawy gdzie można to wyłączyć ? Proszę tylko o odpowiedź gdzie mogę odłączyć w VAGU te poduszki na czas przeglądu bo mi auto nie przejdzie a jutor nie będę mógł jedzić autem po angielskich drogach

to są błędy

Address 15: Airbags Labels: 8E0-959-655-94.lbl
Control Module Part Number: 8E0 959 655 G HW: 8E0 959 655 G
Component and/or Version: Airbag 9.41 H11 3530
Software Coding: 0033622
Work Shop Code: WSC 06335 000 00000
VCID: 3B7F29357A7E811
3 Faults Found:
01217 - Side Airbag Igniter; Driver Side (N199)
001 - Upper Limit Exceeded - MIL ON
Freeze Frame:
Fault Status: 11100001
Fault Priority: 1
Fault Frequency: 1
Mileage: 1048575 km
Time Indication: 0
01218 - Side Airbag Igniter; Passenger Side (N200)
001 - Upper Limit Exceeded - MIL ON
Freeze Frame:
Fault Status: 11100001
Fault Priority: 1
Fault Frequency: 1
Mileage: 1048575 km
Time Indication: 0
01579 - Signal for Seat Occupied Sensor; Front Passenger Side (G128)
010 - Open or Short to Plus - MIL ON
Freeze Frame:
Fault Status: 11101010
Fault Priority: 2
jesli to coś pomoże to proszę powiedziec jak zrobic zeby mi poduszka nie świeciła
Opublikowano

zakleić kontrolke lub wyciagnac zaroweczke :grin:

Opublikowano
  • Autor

Proszę o poważne odpowiedzi tego typu odpowiedzi proszę darujcie sobie mówie całkiem poważnie tutaj w UK bardzo dokładnie sprawdzają auto i nie może się żadna kontrolka świecić a tym bardziej AIRBAG , pytam jeszcze raz jak w VAG wyłączyć poduszki powietrzne siedzeń

Opublikowano

Tak jak pisałem gdzie indziej. Przełóż poduszki ze swoich foteli do tych które masz. Dodatkowo w siedzeniu pasażera masz czujnik zajęcia siedzenia - coś czego nie ma w B6, też do przełożenia. Najlepiej wymień siedzenia na czas przeglądu i skasuj błędy a potem się baw.

Opublikowano

To powinno Ci pomóc:

Coding:

0x3?xxx: Options'

0 = with/without Belt Warning (PR-4UE+9P0/9P1)

1 = Passenger Airbag with Key Switch / Belt Warning (PR-4UE+9P0/9P1)

2 = Passenger Airbag with Seat Occupation Detection / Belt Warning (PR-4UB+9P5)

3 = with Belt Warning (PR-4UE+9P3) OR Passenger Airbag with Seat Occupation Detection / Belt Warning (PR-4UB+9P3)

4 = Passenger Airbag with Key Switch / Belt Warning (PR-4UF+9P3)

jak dobrze pamiętam to czwartą cyfrę zmieniasz na 0

Opublikowano
  • Autor

zmiana 4 cyfry na zero nie pomogło nic chyba że źle zmieniłem piszę że poduszka pasażera jest wyłączona a ja potrzebuje wyłaczyc poduszki foteli lewą i prawą , pozatym po tej zmianie wyswietla mi sie komunikat na FIS passanger AIRBAG OFF a poduszka dalej sie swieci wiec to tylko odlaczylo przednią poduszkę podejrzewam a ja potrzebuje odłaczyć poduszki siedzeń

A pamiętam że gdzies było w temacie że ktoś dokładał te kabelki i było ok żadnych poduszek nie zmieniał tylko dołożył jeden kabelek i było ok tylko nie moge znaleśc tego tematu wie ktoś coś na ten temat ?

Ok kolega miał rację wyłączenie poduszek podziałało wystarczyło zmienić 4 cyfrę na 0 bardzo dziękuje za pomoc , mogę śmiało jechać na MOT , dzięki jeszcze raz , pozdrawiam mam nadzieję że kolegą którzy zmieniają fotele z B6 do B7 i nie chcą wymieniać poduszek powietrznych bocznych siedzeń to można je wyłączyć żeby nam się kontrolka nie świeciła pewnie jest sposób żeby dołożyć ten kabel z czerwonej kostki tą masę ale nie jestem pewien na 100% więc wolałem nie próbować jak ktoś zna ten sposób i próbował to można śmiało podać innym użytkownikom bo jak kolega wrclaguna pisał kiedyś że w b7 w fotelach są dwufazowe a w fotelach z b6 nie wiem czy wsyztskich ale w wieksozsci na pewno są 1 fazowe i dlatego jest róznica w kablach

Edytowane przez Lutek90

• 4 lata później...
Opublikowano

Cześć. Trochę odgrzeje temat, bo wymieniłem fotel pasażera i też wywaliło mi błąd poduszki. Najlepsze jest to, że jak mechanik połączył komputer to błąd okazał się po stronie kierowcy a tam nic nie ruszalem. Mam obdeleven i jak usuwam błąd zaraz wyskakuje od nowa. Kod błędu to 01579. Czy jest szansa coś z tym zrobić za pomocą obdeleven? 

Opublikowano

Screenshot_20190511-123958.jpg