Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Podświetlenie wizytownika i uchwytu kubka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szanowni Koledzy mam następujące pytanie.

Zauważyłem że w mojej B6 nie świeci mi się ikonka na wizytowniku i uchwycie do kubka, i nie wiem czy auto nie ma takiej funkcji czy też coś się zepsuło, Dodam że przycisk od ESP się świeci. Doradźcie mi proszę jak to sprawdzić i jak przeprowadzić ewentualny demontaż wspomnianych elementów w celu sprawdzenia. z Góry dziękuje

Opublikowano

Nie wszystkie wersje mialy podswietlone te ikonu, aby wyciągnąć uchwyt musisz najpierw wyjąć radio i zdemontować plastik który jest nad nim

Opublikowano

A skoro nie świeci to pewnie brak. Dokładamy dwie diody i już świeci.

Opublikowano

No nie tak hop siup z tymi diodami...

Opublikowano

Dokladnie

instalacja, diody, pleksa ze srodka kubka i z pod ikonek

ktoś na forum dorabial podświetlenia do tych ikon, swieci jak ori

Opublikowano

Na myśli miałem ori wiązki do podświetlenia. Przecież światło diody musi być przez coś rozpraszane.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Napisano dziś, 19:29
Jest zestaw do podświetlenia na allegro
PodĹwietlenie Kubka i Wizytownika - Audi A4 B6/B7 (4580639184) - Allegro.pl - WiÄcej niĹź aukcje.

miałem taki zestaw :thumbup1:
Opublikowano

Dzis dotarlo te wlasnie podswietlenie i jest ok tylko montaz nie takie proste jak sie wydaje najgorsza jest regulacja swiatla podswietlenia polega na tym ze trzeba wlozyc plekse z dioda na odpowiednia dlugosc w kubek lub wizytownik ale dosyc solidnie zrobione POLECAM

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

poratuje ktos ta instrukcja montazu owego zestawu?

Opublikowano

takze sie przyłączce

• Pomoc techniczna 1
Opublikowano (edytowane)

Do czego Wam instrukcja? Ja u siebie podpinałem pod podświetlenie popielniczki, a zawsze możecie się wpiąć do ESP (przewód brązowy to masa, a niebieski to plus) :)

Wszystko znajdziecie tutaj: http://a4-klub.pl/index.php?/topic/12795-all-b6b7-montaz-elementow-pakietu-oswietlenie-kratek-nawiewow-lampki-przedniej/

Nie miałem takiego zestawu, ale testowałem inny. Po wsunięciu plexy głębokością jej osadzenia sterujecie natężenie światła.

Edytowane przez nitroo
Opublikowano

Też zamawianiem z tego linku co wyżej;) świeci jak ori:) ja używałem bateri od E- papierosa przy montażu w domu aby ustawić natężenie światła ;)

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Da się wyciąć samemu taką pleksę?

Opublikowano

Da się wyciąć samemu taką pleksę?

Pewnie, że tak. Nasz forumowy kolega Kshyhu87 robił kiedyś takiego. Zapytaj go o wymiary itp.

Opublikowano

spoko, dzięki za info :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...