kali Opublikowano 15 Września 2008 Opublikowano 15 Września 2008 witam mam taki problem mam audi A4 1.9 TDI i rok 97 czasem kupuje paliwo z roznych miejsc od nie dawna mi zaczela kopicic na niebiesko a jak daje gazu i na kazdym biegu mi podszarpuje jak przeciagam co jest moze cos byz zabrudzone??? prosze o jakies porady???
Musashi Opublikowano 15 Września 2008 Opublikowano 15 Września 2008 witam mam taki problem mam audi A4 1.9 TDI i rok 97 czasem kupuje paliwo z roznych miejsc od nie dawna mi zaczela kopicic na niebiesko a jak daje gazu i na kazdym biegu mi podszarpuje jak przeciagam co jest moze cos byz zabrudzone??? prosze o jakies porady??? a ubywa olej? sprawdz ilosc oleju w dolocie kolo IC. niebieski dymek to albo zuzyte uszczelniacze prowadnic zaworowych, albo puszcza turbina... [br]Dopisany: 15 Wrzesień 2008, 12:07_________________________________________________podlaczylbym VAG, zrobil logi, i spradzil bledy
spanky Opublikowano 15 Września 2008 Opublikowano 15 Września 2008 witam mam taki problem mam audi A4 1.9 TDI i rok 97 czasem kupuje paliwo z roznych miejsc co to za rozne miejsca ???
kali Opublikowano 15 Września 2008 Autor Opublikowano 15 Września 2008 olej nie ubywa ale to czasem mi przykopci na niebiesko jak ostro depene to na czarno kopci i troche szarpie??
wojtekce Opublikowano 15 Września 2008 Opublikowano 15 Września 2008 sprawdź dokładnie czy nie ubywa oleju bo to wygląda na jego spalanie
kali Opublikowano 15 Września 2008 Autor Opublikowano 15 Września 2008 raczej nie ubwa juz ponad rok jezdze zrobilem 17tys km i troszke ubylo to norma
spanky Opublikowano 15 Września 2008 Opublikowano 15 Września 2008 raczej nie ubwa juz ponad rok jezdze zrobilem 17tys km i troszke ubylo to norma o k**wa ... ponad rok na oleju i 17 tys km ...
kali Opublikowano 15 Września 2008 Autor Opublikowano 15 Września 2008 ale czemu sa takie obiawy od czego mam zacząc????????
spanky Opublikowano 15 Września 2008 Opublikowano 15 Września 2008 ale czemu sa takie obiawy od czego mam zacząc???????? od wymiany oleju .... !!!
kali Opublikowano 15 Września 2008 Autor Opublikowano 15 Września 2008 czy ktos mi pomoze??? co mam robic?
kali Opublikowano 16 Września 2008 Autor Opublikowano 16 Września 2008 panowie nikt z was nie pomyślal ze to moze zbyt pozny zaplon tak wlasnie jest!!!!!!!!!!
przemik Opublikowano 16 Września 2008 Opublikowano 16 Września 2008 gratuluje szybkiego pozbycia sie problemu...
spanky Opublikowano 16 Września 2008 Opublikowano 16 Września 2008 gratuluje szybkiego pozbycia sie problemu... moim zdaniem problem w dalszym ciagu istnieje ...
płotek85 Opublikowano 23 Października 2010 Opublikowano 23 Października 2010 witam mam podobny problem, tzn: jakieś 2 mieś temu wymieniałem wtryski bo mi lały i od tamtej pory samochód zaczął mi poszarpywać od 1500 do 2000obr i przy tym niebieski dym. Myślałem że to uszczelniacze, więc wymiana uszczelki pod głowicą, przy tym, docieranie zaworów, wymiana uszczelniaczy, wymiana wszystkich szklanek zaworowych. Nic to nie dało Samochód dalej szarpie i kopci, nie dużo ale jest to widoczne podczas dodawania gazu, w trasie czy na postoju, na jałowym nic. Wymieniłem: filtr paliwa, oleju, powietrza. Wyczyściłem turbo, cały dolot i ic. Nastawnik też wyczyszczony, nic w nim nie było. Wtrysk sterujący odpinałem i nic się nie zmieniło. Nie mam kata. Rozrząd dobrze ustawiony ( na 0 ), kąt wtrysku i dawka też. Co to może być koledzy??? bo już sam tyle myślę i nic.
Rekomendowane odpowiedzi