Chmielu_B3 Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Opublikowano 31 Sierpnia 2014 (edytowane) Witam.2 tygodnie temu kupiłem swoje pierwsze audi. Wybór padł na A4 B5 1.8 125KM rocznik 97. Zauważyłem, że podczas jazdy na niskich obrotach 1-1,5 czuć lekkie drganie/uderzanie trochę jakby się dławił. To uderzanie czuć na drążku od skrzyni biegów najmocniej, ale także w całym samochodzie. Wiem też, że muszę wymienić przegub z przodu z lewej strony. Gdy ją naprawiałem to wymieniłem: rozrząd(cały), pompę wody, filtr oleju. Naprawa nie miała nic wspólnego z tym co się dzieję, ale tak czy siak musiałem to naprawić. Proszę o pomoc.P.SJaki przegub muszę zakupić do mojego modelu audi? Widziałem, że przeguby są małe, duże i średnie. Skąd mam wiedzieć jaki kupić?http://allegro.pl/metelli-przegub-napedowy-audi-a4-1-6-1-8-1-9-i4479110371.html - czy taki będzie pasował ? Pozdrawiam. Edytowane 31 Sierpnia 2014 przez Chmielu_B3
piotrzaba5 Opublikowano 1 Września 2014 Opublikowano 1 Września 2014 Witaj! Z dławieniem auta, to zacznij od wymiany filtrów i świec. To może być przyczyną. A taka wymiana to podstawa
jacek70 Opublikowano 1 Września 2014 Opublikowano 1 Września 2014 A ja proponuję zrobić diagnostykę vag. Wtedy wyjdzie co niedomaga. Sprawę zawieszenia sprawdź na szarpakach.
Chmielu_B3 Opublikowano 2 Września 2014 Autor Opublikowano 2 Września 2014 Witaj! Z dławieniem auta, to zacznij od wymiany filtrów i świec. To może być przyczyną. A taka wymiana to podstawa Wymieniłem filtr cząsteczek, oleju i powietrza. Świec jeszcze nie ruszałem. Jeszcze nie pomogło. A ja proponuję zrobić diagnostykę vag. Wtedy wyjdzie co niedomaga. Sprawę zawieszenia sprawdź na szarpakach. "vag." - co to oznacza? Jestem nowym kierowcą i nie wszystko jeszcze wiem. Na szarpaki zabiorę ją przed sobotą.
darko Opublikowano 2 Września 2014 Opublikowano 2 Września 2014 vag-diagnostyka komputerowa sterownika auta potrzebny jakiś kabel i jakiś program diagnostyczny VAG
Chmielu_B3 Opublikowano 2 Września 2014 Autor Opublikowano 2 Września 2014 Czy diagnostyka pokazuje błędy, które były wcześniej czy tylko te, które aktualnie występują w tym momencie? Ponieważ żadna kontrolka mi się nie świeci gdy jadę.
darko Opublikowano 2 Września 2014 Opublikowano 2 Września 2014 (edytowane) pokaże wszystkie błędy zapisane w sterownikach auta musisz kupić sobie jakiś kabel do diagnostyki samochodów grupy Vag-audi,skoda, z neta ściągnąć jakiś program Vag-jest tego pełno, zainstalować go na jakimś laptopie i wtedy za ich pomocą możesz się połączyć ze sterownikami auta Edytowane 2 Września 2014 przez darko
Rekomendowane odpowiedzi