Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zawieszenie seryjne 1BA w A4 B8, a zestaw Eibach Pro Kit -35/-30mm

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, damian6158 napisał:

dzięki, zastanawiam się nad sprężynami eibach pro kit do 1ba  -35/30mm co myślicie?  macie jakieś zdjęcia jak to wygląda na waszych autach, jak z prowadzeniem?

Na drugiej stronie mam kilka zdjęć auta w takim zestawieniu , wygląda dobrze przy 18'' i jazda tez ok,ale nie wszyscy na forum zadowoleni są z tego...

Opublikowano
6 godzin temu, marda16 napisał:

Na drugiej stronie mam kilka zdjęć auta w takim zestawieniu , wygląda dobrze przy 18'' i jazda tez ok,ale nie wszyscy na forum zadowoleni są z tego...

Dzięki wielkie, długo już tak jeździsz? Jak amorki to wytrzymują? Mocno twardo się zrobiło czy nie ma różnicy? Najbardziej boję się, że będzie się źle prowadził, z tego co wyczytałem na forum ;/ a nie bardzo uśmiecha mi się wydawać 3tys na jakiś zestaw obnizajacy. 

Opublikowano

Ja nie narzekam, w B7 miałem je 3 lata do sprzedania auta i teraz w B8 trzeci rok jeżdżę na tym zestawie,nic się nie działo i nie dzieje z amorami jest trochę twardziej ,przód jest niżej niż tył ,ale poprawiło się prowadzenie szczególnie w zakrętach.  Gdyby w B7 Eibach mi nie pasował to bym nie wkładał do B8 :hi:

Opublikowano
3 godziny temu, marda16 napisał:

Ja nie narzekam, w B7 miałem je 3 lata do sprzedania auta i teraz w B8 trzeci rok jeżdżę na tym zestawie,nic się nie działo i nie dzieje z amorami jest trochę twardziej ,przód jest niżej niż tył ,ale poprawiło się prowadzenie szczególnie w zakrętach.  Gdyby w B7 Eibach mi nie pasował to bym nie wkładał do B8 :hi:

Jeszcze raz dzięki, muszę przemyśleć temat?

Opublikowano
W dniu 9.01.2018 o 01:24, damian6158 napisał:

a nie bardzo uśmiecha mi się wydawać 3tys na jakiś zestaw obnizajacy. 

Komplet springi eibach'a + zawias sachs 1BE wychodzi około 1,5-1,7k. Tragedii nie ma (;

Dużo osób pisze, że 1BA + eibach strasznie pływa i nie czuć zakrętów, w związku z czym ja od razu zrobiłem całość, żeby się nie bawić 2 razy w rozkręcanie. Ale też kilka osób zadowolonych z takiego zestawu się znajdzie.

Mogę na pewno napisać, że między stockowym 1BA, a zestawie powyżej jest diametralna różnica i w wyglądzie i w prowadzeniu. Oczywiście na plus.

Edytowane przez narkil

Opublikowano

Plus odboje z 1be i geometria

Wysłane z mojego SM-A320FL przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
W dniu 10.01.2018 o 09:49, narkil napisał:

Komplet springi eibach'a + zawias sachs 1BE wychodzi około 1,5-1,7k. Tragedii nie ma (;

Dużo osób pisze, że 1BA + eibach strasznie pływa i nie czuć zakrętów, w związku z czym ja od razu zrobiłem całość, żeby się nie bawić 2 razy w rozkręcanie. Ale też kilka osób zadowolonych z takiego zestawu się znajdzie.

Mogę na pewno napisać, że między stockowym 1BA, a zestawie powyżej jest diametralna różnica i w wyglądzie i w prowadzeniu. Oczywiście na plus.

dzięki wielkie :) a podpowiecie gdzie szukać takich amorków, przeszukałem cały internet i nie mogę znalezć o oznaczeniu 1be ;/

Opublikowano
8 godzin temu, damian6158 napisał:

a podpowiecie gdzie szukać takich amorków, przeszukałem cały internet i nie mogę znalezć o oznaczeniu 1be ;/

W pierwszym linku masz .pdf i podane numery takich amorków 

Opublikowano

tylko do b8 nie ma ;/

Opublikowano
W dniu 10.01.2018 o 09:49, narkil napisał:

czy te amortyzatory będą dobre do tych sprężyn eibacha? ewentualnie do obniżenia -40mm 

sachs:

przód: 313 364

tył:313 366 

??

Opublikowano
50 minut temu, damian6158 napisał:

czy te amortyzatory będą dobre do tych sprężyn eibacha? ewentualnie do obniżenia -40mm 

sachs:

przód: 313 364

tył:313 366 

??

Najlepiej po vinie sprawdzić. Pisz albo dzwoń do https://a4-klub.pl/profile/817-dzik/ ,dobierze Ci prawidłowe i ma dobre ceny. Ja u Niego wszystko zamawiałem.

Opublikowano
3 minuty temu, narkil napisał:

Najlepiej po vinie sprawdzić. Pisz albo dzwoń do https://a4-klub.pl/profile/817-dzik/ ,dobierze Ci prawidłowe i ma dobre ceny. Ja u Niego wszystko zamawiałem.

tylko że po vinie będę miał 1ba a chcę 1be ;/

Opublikowano
1 minutę temu, damian6158 napisał:

tylko że po vinie będę miał 1ba a chcę 1be ;/

Po vinie dobierze Ci odpowiednie 1BE. Nie masz znaczenia co masz fabrycznie.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Czy ma ktoś 1BE + sprężyny eibacha -35/-30 + koła 225/45/18 w B8? Felga oem 8J. Seryjnie mam 1BA i opony 245/40/18 ale chcę zmienić na 1BE + opony 225/45/18 bo przy 245 występuje problem w koleinach i ciężko ster się kręci a servo nie mam. Chciałem się zapytać czy przy zestawie 1BE + sprężyny eibacha -35/-30 + koła 225/45/18 w B8? Felga oem 8J nic nie będzie obcierać i wszystko będzie w porządku? Miał ktoś taki zestaw? 

Opublikowano
13 minut temu, Osta napisał:

Czy ma ktoś 1BE + sprężyny eibacha -35/-30 + koła 225/45/18 w B8? Felga oem 8J. Seryjnie mam 1BA i opony 245/40/18 ale chcę zmienić na 1BE + opony 225/45/18 bo przy 245 występuje problem w koleinach i ciężko ster się kręci a servo nie mam. Chciałem się zapytać czy przy zestawie 1BE + sprężyny eibacha -35/-30 + koła 225/45/18 w B8? Felga oem 8J nic nie będzie obcierać i wszystko będzie w porządku? Miał ktoś taki zestaw? 

servotronic możesz  zamontować ,koszt stosunkowo niewielki a efekt ogromny ;)

Opublikowano

o tym myślałem właśnie

tylko te koleiny mnie trochę wkurzają przy 245 szerokości no i opona huczy przy 245

Edytowane przez Osta

Opublikowano
o tym myślałem właśnie
tylko te koleiny mnie trochę wkurzają przy 245 szerokości no i opona huczy przy 245
Na sztywniejszym zawiasie będzie się lepiej prowadził. Co do 225 45 18 z tego co mi wiadomo jest ok nawet na sportline. Kwestia et. Przy 47-30 nie powinno być problemu. Jak coś zawsze masz dystanse.

Wysłane z mojego SM-A320FL przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
2 godziny temu, Osta napisał:

ja mam eibach sportline -45/35 i koło 225/45/r18 8j et38 i nic nie obciera, jeszcze spokojnie by dystans wszedl może nawet z 10 mm. Na pro kitach będzie na pewno OK

Edytowane przez Hubertus01

Opublikowano
13 minut temu, Hubertus01 napisał:

ja mam eibach sportline -45/35 i koło 225/45/r18 8j et38 i nic nie obciera, jeszcze spokojnie by dystans wszedl może nawet z 10 mm. Na pro kitach będzie na pewno OK

To też zrezygnowałeś z 245/40/18? I kupiłeś 225/45/18?  Bo mało osób tak robi. Zazwyczaj przy 18tce dajemy 245/40/18 

Opublikowano
7 minut temu, Osta napisał:

To też zrezygnowałeś z 245/40/18? I kupiłeś 225/45/18?  Bo mało osób tak robi. Zazwyczaj przy 18tce dajemy 245/40/18 

na lato mam 255/35/r19 a na zime 225/45/r18 - średnica koła jest identyczna  dla obydwu rozmiarów, także spokojnie można zakładać. Jest o tyle lepiej, przy 225 że w koleinach nie ciągnie tak kierownicą