Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zawieszenie seryjne 1BA w A4 B8, a zestaw Eibach Pro Kit -35/-30mm

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Spoko dzięki. A gdzie oponki kupujesz? Bo patrzyłem na necie to 225 są droższe od 245 

Opublikowano

ja zamawiałem nowe na OPONEO, wybrałem Falkeny

Opublikowano
15 godzin temu, Osta napisał:

Czy ma ktoś 1BE + sprężyny eibacha -35/-30 + koła 225/45/18 w B8? Felga oem 8J. Seryjnie mam 1BA i opony 245/40/18 ale chcę zmienić na 1BE + opony 225/45/18 bo przy 245 występuje problem w koleinach i ciężko ster się kręci a servo nie mam. Chciałem się zapytać czy przy zestawie 1BE + sprężyny eibacha -35/-30 + koła 225/45/18 w B8? Felga oem 8J nic nie będzie obcierać i wszystko będzie w porządku? Miał ktoś taki zestaw? 

Ja mam taki setup na zimę, z tym że opona 245/40/18 i jest super :thumbup1:

Zawias 1BE + eibach -35/30.

Opublikowano
18 godzin temu, Hubertus01 napisał:

na lato mam 255/35/r19 a na zime 225/45/r18 - średnica koła jest identyczna  dla obydwu rozmiarów, także spokojnie można zakładać. Jest o tyle lepiej, przy 225 że w koleinach nie ciągnie tak kierownicą

Pokaż fotkę jak wygląda auto na tych sparingach 

Opublikowano

20171125_121306666666666666666.jpg

Godzinę temu, skotmen napisał:

Pokaż fotkę jak wygląda auto na tych sparingach 

255/35/r19 eibach sportline

Edytowane przez Hubertus01

Opublikowano

No spoko amory 1BE? 

Geometrie była robiona? 

Gdzie kupiłeś springi? 

Koszt wymiany? 

Opublikowano

Wygląda bardzo przyjemnie :naughty:

A jak Twoje odczucia po wymianie sprężyn z 1be na Eibachy? Zmieniło się coś, odczułeś? I czy po tej zmianie auto poszło jeszcze trochę w dół ? 

Opublikowano

Godzinę temu, skotmen napisał:

No spoko amory 1BE? 

Geometrie była robiona? 

Gdzie kupiłeś springi? 

Koszt wymiany? 

amortyzatory Bilstein B12, zestaw ze strony eibacha - koszy 3k PLN. Geometria była robiona. Jeździ się bardzo dobrze, nie jest twardo, siedzi nisko ale nie mam problemów z progami zwalniającymi. ogólnie polecam :D

20171125_121539999999999.jpg

Edytowane przez Hubertus01

Opublikowano

Ja średnio jestem zadowolony z 1be + eibacha bo miało zejść -35/-30, a w rzeczywistości: -20/-15.

Tył ciut za wysoko stoi.. ale wiem, że wiele osób ma ten sam problem. Pisali do mnie po zobaczeniu wpisu w moim temacie dotyczącego zmiany sprężyn, że mają podobną sytuacje... podobno ten ''typ tak ma''.

Ale dotyczy to chyba tylko b8 z quattro.

29l04zr.jpg

Opublikowano
14 godzin temu, Veiru napisał:

Ja średnio jestem zadowolony z 1be + eibacha bo miało zejść -35/-30, a w rzeczywistości: -20/-15.

wartości obniżenia eibach zawsze podaje od komfortowego zawieszenia czyli w przypadku b8 od 1BA ma obniżyć się o to -35/30 :D

Opublikowano

A jak u was z zaczepianiem podwozia przy niższym zawieszeniu? Chodzi o to że mam teraz 1BA czyli najwyższy zawias i komfortowy i mam do tego koła 16tki opona 205, balon 60 (bo zima) i ostatnio jadąc przez polne drogi gdzie było trochę śniegu to zaczepiłem i zerwałem osłonę termiczną wydechu a uważałem i jechałem wolno. Więc teraz się zastanawiam nad tym czy przy oponie 225/45/18 albo 245/40/18 i zawieszeniu 1BE + sprężyny -35/30 to będzie jeszcze niżej samochód siedział i będzie trzeba jeszcze bardziej uważać niż przy 1BA i 16tkach? 

Opublikowano

A jak u was z zaczepianiem podwozia przy niższym zawieszeniu? Chodzi o to że mam teraz 1BA czyli najwyższy zawias i komfortowy i mam do tego koła 16tki opona 205, balon 60 (bo zima) i ostatnio jadąc przez polne drogi gdzie było trochę śniegu to zaczepiłem i zerwałem osłonę termiczną wydechu a uważałem i jechałem wolno. Więc teraz się zastanawiam nad tym czy przy oponie 225/45/18 albo 245/40/18 i zawieszeniu 1BE + sprężyny -35/30 to będzie jeszcze niżej samochód siedział i będzie trzeba jeszcze bardziej uważać niż przy 1BA i 16tkach? 

[emoji848][emoji28]
Dokładnie 3 cm w dół oznacza że musisz zrezygnować z jazdy po polnych drogach. Na mieście uważaj jedynie na leżących policjantów i krawężniki.

Wysłane z mojego SM-A320FL przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Z tymi polnymi drogami to naprawdę te 3cm robi taką różnicę? 

Opublikowano
49 minut temu, Osta napisał:

Z tymi polnymi drogami to naprawdę te 3cm robi taką różnicę? 

Robi robi ;)

Opublikowano

Panowie u kogo z forum najlepiej kupić zestaw Eibach B12 Pro-kit? Ktoś gdzieś pisał, ze u kolegi "dzik" ale niestety nie mogę zlokalizować po nicku...

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano
3 godziny temu, bladzio1 napisał:

Panowie u kogo z forum najlepiej kupić zestaw Eibach B12 Pro-kit? Ktoś gdzieś pisał, ze u kolegi "dzik" ale niestety nie mogę zlokalizować po nicku...

Opublikowano

Dzięki, już jestem z nim w kontakcie.

Opublikowano
W dniu 26.01.2018 o 20:04, Veiru napisał:

Tył ciut za wysoko stoi.. ale wiem, że wiele osób ma ten sam problem. Pisali do mnie po zobaczeniu wpisu w moim temacie dotyczącego zmiany sprężyn, że mają podobną sytuacje... podobno ten ''typ tak ma''.

Ale dotyczy to chyba tylko b8 z quattro.

29l04zr.jpg

U mnie temat wygląda tak samo, przepycham się z eibachem w tej sprawie niebawem mam dostać poprawione od a5 więc dam znać co wyjdzie.

Eibach w tym wypadku proponuje zakup tylnych od a6 F11-15-018-01-HA mają obniżyć o dodatkowe 15 mm od tego co jest.

Edytowane przez DanielM

Opublikowano

Daj koniecznie znać co wyszło :P

Jest w ogóle opcja kupienia sprężyn od eibacha tylko na tył? Myślałem, że trzeba w komplecie kupować...

Rozważałem też wymianę ori amorów na bilsteina b12 tylko obawiam się że wówczas siądzie za mocno, a auto parkuję w parkingu podziemnym i już teraz prawie przycieram podczas wjazdu/wyjazdu :D 

Edytowane przez Veiru