Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zawieszenie seryjne 1BA w A4 B8, a zestaw Eibach Pro Kit -35/-30mm

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 13.06.2019 o 19:47, Cainbro napisał:

Panowie! Jak by to wyglądało gdybym do seryjnego 1ba założył właśnie tego eibach pro kit -30mm przy 5 osobach na pokładzie i zawalony bagażnik? Czy to wgl ruszy z miejsca? I czy pomogli byście dobrać na alledrogo zestaw który by pasował? Avant  2.0 tdi 177km polift quattro, dzięki??

będzie ok, zestaw dobierz z katalogu producenta...

To jest sprężyna progresywna,  czyli na początku jest bardziej miękko a potem twardo. O amortyzatory się nie bój bo te pracują liniowo i zużywają się tak samo jak przy oryginalnych sprężanych (nie wiem co za dekle wymyśliły historie o szybszym wyeksploatowaniu, chyba sprzedawcy) lub mniej bo znacznie rzadziej dobijają. Ogólnie komfort na dziurach jest na duży plus.

Edytowane przez marcin4x4

Opublikowano

Dzięki za odpowiedź, tak wlasnie zrobiłem i już są w drodze, a może ktoś podzielić się wskazówkami przy wymianie ? Na co zwrócić uwagę, czy coś w tym stylu? 

Dzięki !

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam założyłem EB pro kit do a4 b8 sedan 2.0 tdi   Bez Q Zawieszenie 1be wybrane ze strony odpowiednie stringi  i przod siadł super tak jak chciałem a tył jest prawie 2 cm wyżej macie jakiś pomysł jak go tak 1 cm posadzić czytałem ze ktoś reklamował i dostał zrobione niższe lub z a5 możecie coś doradzić 

Edytowane przez Luki36

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Panowie który zestaw lepszy wkoncu całe zawieszenie 1be sline czy brać eibachy + proline sprężyny albo kupić uzywke amory 1be i same sprężyny proline pod moją wagę? Tylko auto ma ponad 210k przebiegu to jak wymieniać to pasuje na nowe jak myślicie? 

Czy stabilizatory od s4 b8 podejda do zwykłej? 

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
W dniu 22.05.2019 o 13:16, KoJ@K napisał:

Teraz całość tak wygląda, felga z A8 D4 19' 9j et33

Screenshot_20190522-131542_Gallery.jpg

Screenshot_20190522-131507_Gallery.jpg

Kolego, nie obciera przód? I czy bardzo koło wystaje? 

Opublikowano

Nic nie obciera i nic nie wystaje. Wracając z lotniska w 4 dorosłe osoby + dziecko w foteliku + bagażnik toreb i żadnego tarła.

Opublikowano

Tak to wygląda.

Screenshot_20200118-070054_Gallery.jpg

Screenshot_20200118-070016_Gallery.jpg

Opublikowano
W dniu 18.01.2020 o 07:02, KoJ@K napisał:

Tak to wygląda.

Screenshot_20200118-070054_Gallery.jpg

Screenshot_20200118-070016_Gallery.jpg

Po zmianie sprężyn ile masz cm do rantu blotnika ? 

Opublikowano

Nie pamiętam. zależy jeszcze na których kołach - 17' zima czy 19' lato.

Opublikowano

Właśnie o 19 mi chodzi. Ja teraz na 17 mam 67cm na 1BV, i zastanawiam się czy mi się 19 zmieszczą i nie będą wystawiać. U Ciebie widzę jest 9 " felga i ładnie spasowane.

Opublikowano

Chcę wymienić sprężyny na Eibach Pro-kit -35/30, zawiecha 1BA. Troche poczytałem wątek i nie jestem pewien, czy kupić i wymienić same sprężyny, czy też coś jeszcze(odboje itp). Docelowo będzie felga 8-8.5x18.

Opublikowano

Ja zmieniłem same sprężyny, bez żadnych odbojów, podkładek itd. Zakładaj narazie same sprężyny, jak Ci padną amorki to wtedy będziesz myślał o wymianie amorków :hi:

Opublikowano
Godzinę temu, KoJ@K napisał:

Ja zmieniłem same sprężyny, bez żadnych odbojów, podkładek itd. Zakładaj narazie same sprężyny, jak Ci padną amorki to wtedy będziesz myślał o wymianie amorków :hi:

Dzięki za info. Dokładnie taki plan, jak padną amory to wleci reszta do kompletu bilstein b12 pro-kit :)

Opublikowano

Lub amorki BE wtedy.

Opublikowano

Na wlepie mam

1 - 1100kg
2 - 1145kg

Czyli te springi będą odpowiednie? 

Sprezyny-Eibach-Pro-Kit-Audi-A4-Avant-8K
ALLEGRO.PL

Kup teraz na Allegro.pl za 590 zł - Sprężyny Eibach Pro-Kit Audi A4 Avant (8K5, B8) (8763000150). Allegro.pl - Radość zakupów i bezpieczeństwo dzięki Programowi Ochrony Kupujących!

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Springi zmienione siadło książkowo 30mm, ale teraz garby dają się we znaki bo auto mocno siada po zjeździe z progu i czasami uderze ;/ Myślę nad zmianą amortyzatorów na 1BE lu 1BV, czym one się różnią? No i czy w takim wypadku musze zmienić też osłony i odboje(czy są w zestawie z amorami)?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 18.03.2020 o 20:36, davis693 napisał:

Springi zmienione siadło książkowo 30mm, ale teraz garby dają się we znaki bo auto mocno siada po zjeździe z progu i czasami uderze ;/ Myślę nad zmianą amortyzatorów na 1BE lu 1BV, czym one się różnią? No i czy w takim wypadku musze zmienić też osłony i odboje(czy są w zestawie z amorami)?

Jak cos mam nowy przód 1be sachsa. Pisz pw , odbiór z Poznania:D 

Opublikowano

A czym się różni 1BE od 1BV? No i czy coś jeszcze trzeba wymienić? Kupowanie i wymiana będzie jakoś latem, bo teraz słaby czas na kolejne wydawanie kasy, ledwo kupilem fele i opony a się mały serwis szykuje.

Opublikowano

Czy ma ktoś sprezyny 1be do sprzedania?chciałem zalozyc na zawias 1ba same sprężyny zeby obniżyć audi o 2cm,robił tak.ktos?

Opublikowano

Do B8 lift 3.0 quattro