Bartii88 Opublikowano 14 Września 2014 Opublikowano 14 Września 2014 witam, szukałem ale nie znalazłem nic konkretnego. mam taki problem, że chyba nie włącza sie wentylator chłodnicy, silnik bardzo sie grzeje i mega długo stygnie a nie powinno tak raczej być, na kompie brał błędów związanych z chłodzeniem. jest jakaś metoda, żeby sprawdzić wentylator jakoś go odpalic? dzieki z góry za info
Ali89 Opublikowano 20 Września 2014 Opublikowano 20 Września 2014 podpiąć silnik na krótko i zobaczyć czy się kręci, ewentualnie bezpiecznik/przekaźnik
jacek70 Opublikowano 20 Września 2014 Opublikowano 20 Września 2014 Wypij kostkę od wentylatora i podłącz go pod aku. Jak jest sprawny to ruszy.
mike22285 Opublikowano 10 Stycznia 2016 Opublikowano 10 Stycznia 2016 siema odepnij kostke z czujnika z tylu silnika i wentylator powinien ruszyc.
mrozek90 Opublikowano 23 Stycznia 2016 Opublikowano 23 Stycznia 2016 Witam, mostkowanie wentylatora uruchomiło go lecz mimo wszystko wentylator nie pracuje. Płyn chłodniczy osiąga ~100 stopni a wentylator ani drgnie. Termostat ok (chłodnica nie nagrzewa się <90), czujnik temperatury (ten od wskaźników) też jest ok. Nie wiem jak drugi lecz na VAGu zadnego bledu nie znalazlem. Sprawdzałem na 2óch modułach, bezpiecznik bez szwanku. Prąd na kostce równy aktualnemu w obwodzie samochodu. Jaka może być przyczyna?
mike22285 Opublikowano 25 Stycznia 2016 Opublikowano 25 Stycznia 2016 siema moze termostat sie nie otwiera a próbowales odpiac czujnik z tylu silnika?
Rekomendowane odpowiedzi