Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Sprzęgło z AWX 1.9TDi do 1.8T

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.
Przepraszam, że tutaj pytam ale nie chce zakładać nowego tematu, a nigdzie nie znalazłem na to odpowiedzi.
Ile KM oraz NM wytrzymuje bezpiecznie ori sprzęgło z sachs'a w 1.8T BFB? 

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Panowie a czy do 1.9 tdi 350nm warto ładować dwumas od 1.8t? Akurat taki mam na stanie i myślę czy nie wrzucic

Opublikowano
26 minut temu, cocoo24 napisał:

Panowie a czy do 1.9 tdi 350nm warto ładować dwumas od 1.8t? Akurat taki mam na stanie i myślę czy nie wrzucic

Do AWXa musisz dac całość, dwumasa tarcza docisk 

Opublikowano
16 godzin temu, Dev napisał:

Do AWXa musisz dac całość, dwumasa tarcza docisk 

tak wiem, ale czy awx 350nm ogarnie na seryjnym dwumacie(koło sprzegło docisk) od bfb?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

odpowiedź

dwumas z bfb nie pasuje na wałek wiec niepodejdzie

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Trochę odgrzeje. Głównie dlatego ze trafiło do nas auto przy którym ręce opadają. 

B6 BEX robiony u jednego z małopolskich tunerów. Jakość wykonania taka że ręce opadają nie mniej jednak podobno założony jest zestaw z AWXa. Może ktoś z was trafił na taki problem bo ja nigdy czegoś takiego nie widziałem w całej swojej karierze. (Owszem na jednomasie podobnie ) Wał ma ok, poduchy w miarę ok. Luz na dyfrze masakryczny i czuć dupnięcia ale największym problemem jest potężne drżenie budy najbardziej na zimnym silniku przy przyspieszaniu i pełnym chwilowym doładowaniu. Obstawiałbym wał ale podobno wymieniony i faktycznie jest ładny. Za to zastanawia mnie ten dwumas z AWXa .... Czy ktoś miał taki problem po wymianie na koło z diesla. JA w swojej B7 TDi kiedyś wyminiłem koło na jednomas i wywaliłem go tak samo szybko ale to co tutaj się dzieje bije to na głowe kilkukrotnie. 

Edytowane przez DarekS4

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

witam, również chciałbym ponowić wcześniej już zadane pytanie odnośnie sprzęgła od AWX do BFB, jest to mozliwe czy niekoniecznie? pozdrawiam

Opublikowano
W dniu 14.07.2020 o 13:01, DarekS4 napisał:

Trochę odgrzeje. Głównie dlatego ze trafiło do nas auto przy którym ręce opadają. 

B6 BEX robiony u jednego z małopolskich tunerów. Jakość wykonania taka że ręce opadają nie mniej jednak podobno założony jest zestaw z AWXa. Może ktoś z was trafił na taki problem bo ja nigdy czegoś takiego nie widziałem w całej swojej karierze. (Owszem na jednomasie podobnie ) Wał ma ok, poduchy w miarę ok. Luz na dyfrze masakryczny i czuć dupnięcia ale największym problemem jest potężne drżenie budy najbardziej na zimnym silniku przy przyspieszaniu i pełnym chwilowym doładowaniu. Obstawiałbym wał ale podobno wymieniony i faktycznie jest ładny. Za to zastanawia mnie ten dwumas z AWXa .... Czy ktoś miał taki problem po wymianie na koło z diesla. JA w swojej B7 TDi kiedyś wyminiłem koło na jednomas i wywaliłem go tak samo szybko ale to co tutaj się dzieje bije to na głowe kilkukrotnie. 

Szczególnie jeżeli jest to Q to takie problemy są możliwe, ale nie koniecznie dwumas jest problemem.

Miałem niedawno u siebie taki problem, że po zmianie kompletu sprzęgło/dwumas na AWX były problemy z mega wibracjami w pewnych zakresach obrotów. Sprawę rozwiązało włożenie tarczy z tłumikami drgań od BFB. Opisywałem to u siebie w poniższym poście.

Opublikowano

Cześć. Autko już jakiś czas temu oddane klientowi. 

Cały setup przywróciliśmy do seri łącznie z softem bo to była jakaś tragedia. 

Wibracje pokonane w połowie. Z przodu wymieniliśmy całe półosie na nowe i mocno się polepszyło. Teraz wibracje sa mniejsze i czuć że lecą od tyłu. Niesety napędy mają ogromne luzy dlatego w kolejnym kroku skrzynia i dyfer idą do regeneracji. Oraz tak samo wymieniamy kmpl przegubów tył. 

Klientowi za bardzo się to nie podoba że z 200+ zrobiliśmy mu serie ale coś za coś. Nie rozumiem jak można koksowac auto które jest technicznie nie sprawne. 

Opublikowano
24 minuty temu, DarekS4 napisał:

Nie rozumiem jak można koksowac auto które jest technicznie nie sprawne. 

Niestety wina leży zarówno po stronie 'pseudo' tunerów jak i klientów. Tunerzy nie powinni robić aut które ledwo co się odpychają, a klienci nie powinni naciskać na boostowanie złoma.

Opublikowano

w mojej opini wina lezy w 100% po stronie tunera. U nas takich sytuacji nie ma. Popatrz od innej strony jak to wygląda 

Gośc auto zrobił jak zrobił, później zaczęły sie problemy i klienta zbywał. Teraz auto było u nas. Klientowi zostało uświadomione co zostało zrobione i jak zostało zrobione i jakie będa tego skutki finansowe i jakoś się psłuchał.  Tamten ma już opinie jaka ma w oczach klienta. 

Druga strona medalu jest taka że nauczeni już życiowym doświadczenie i błędami młodości u nas piłka jest krótka. Jeżeli odmawiamy klientowi tuningu to z konkretnych powodów i zawsze może pojechać gdzie indziej. 

Ale to już OT się robi. 

Auto za miesiąc znów trafia do nas na pełny serwis napędów i jeszcze jedną naprawę i później zaczniemy go hamować i stroić. Teoretycznie liczę na 0 drgań i wibracji. 

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

O widzę że Bielsko to fajnie w razie jak u mnie padnie sprzęgło:)  Byłem w tamtym roku  na przeglądzie LPG w autoMix i trochę mi je przypalili bo aż śmierdziało, niby ciągnie na wysokich obrotach, musieli tam dobrze cisnąć:)   ale jeżdżę już tak kilka miesięcy i na razie nic się nie dzieje, wysoko bierze. Staram uważać i nie cisnę na maxa. Audi a4 b6 cabrio ok 240KM Turbo hybryda z total Turbo, fmic centralny, wtryski z S3, dolot , przelot na jedynym środku i dwa na tyle, kat off. Jak na razie jestem bardzo zadowolony. Silnik bfb ok260 tys nalatane. 

Jaki koszt takiej wymiany u was na sprzęgło z awx ???

Edytowane przez Mariox37

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Hi guys, sorry for english I'm from Slovakia.
I have bought a set for AWT. Only thing I bough from AWX is pressure plate (docisk).
Just to summarize it my setup is:

clutch bearing - AWT
clutch plate with HDS57 - AWT
clutch disc (docisk sprzęgła) - AWX
2mass flywheel - AWT.
Will it everything work correctly? Thank you.

Edytowane przez snuff