Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B7 1.9 TDI Sedan S-Line 2007r/ RECARO /FOTOCHROM+KOMPAS/18CALI RS6+EIBACH-30/Program 145KM/340 NM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Soprano w sensie Oprych jest miSZCZem w szukaniu aukcji, U niego wyszukane aukcje to jak w sklepie "wszystko po 5 złotych"... :decayed:

Działaj, działaj... :good:

Opublikowano

:hi:

Co zła cena?

Opublikowano
  • Autor

Własnie cena ekstra:-) wcześniej znalazlem po 180 zl za sztuke:-( teraz z przesyłka za dwie sztuki zapłaciłem tylko 140zl:-) jak znajdziesz jakieś ekstra RECARO do B7 to będziesz mistrz:-) oczywiście w cenie przystępnej:-)

Opublikowano

Jak znajdę recaro to sam je przytule

Opublikowano
  • Autor

O kurcze to mam rywala:-) i to nie byle jakiego:-) :-)

listonosz przyniósł dzisjaj takie malutką paczuszke:-) a w niej....:-) IMG_0855_1.jpg stan ideał:-)

Edytowane przez instruktor83

Opublikowano

No to teraz bedzie pięknie podswietlać kałuże . :)

Opublikowano

Piękna A4 :)

Napisz może też cos o eksploatacji tego samochodu, jakie koszta/awarie co robiłes od mechanicznej strony.

Sam przymierzam się do zakupu B7, tylko już dostaję pomylenia który silnik wybrać, rozważam 1.9TDI+ wirus, 2.0TDI, 3,0TDI 233hp tego ostatniego chciałbym najbardziej, ale przeraża mnie trochę jego eksploatacja.

Opublikowano
  • Autor

No to teraz bedzie pięknie podswietlać kałuże . :)

He he:-) spodziewam sie fajnego efektu:-) zobaczymy:-)

Piękna A4 :)

Napisz może też cos o eksploatacji tego samochodu, jakie koszta/awarie co robiłes od mechanicznej strony.

Sam przymierzam się do zakupu B7, tylko już dostaję pomylenia który silnik wybrać, rozważam 1.9TDI+ wirus, 2.0TDI, 3,0TDI 233hp tego ostatniego chciałbym najbardziej, ale przeraża mnie trochę jego eksploatacja.

Moim celem był przedewszystkim sedan ,i silnik 1.9 , z tego względu że bałem sie silnika 2.7 tdi czy 3.0 tdi,choc to nie są złe konstrukcyjnie silniki ,a moc czy radośc z jazdy nieporywnywalnie lepsza niz w 1.9 , tylko jest jedno ale ...koszta...bałem sie ze wzgledu na moje poprzednie audi a4 b6 ,ktore było dosc kosztowne , oczywiscie ,kultura pracy ,przyspieszenie ,to bajka:-) :-) ,ale mimo to spokoj przeważyl szale nad spokojnym 1.9 ,o którym pisac nie trzeba ,to po prostu dobry sprawdzony silnik, który może spowodowac usmiech na twarzy chociażby przy dystrybutorze paliwa:-) 7 litrow w mieście i okolo 5.5 w na trasie to naprawde luksus w dzisjejszych czasach:-) wiadome tez ze są braki w postaci nie duzej mocy 116 ps , ale z tym tez nie drogo mozna sobie poradzic:-) niewielki zastrzyk mocy bez jakichkolwiek przeróbek i motor 1.9 tez potrafi pokazac pazura:-) decyzja należy do ciebie , ja rękami i nogami sie podpisuje sie za tym motorkiem :-) zero napraw silnika:-) koszta to codzienna eksploatacja ,czyli ropa , olej oczywiście co 10 tys km filtry , i to tyle po 9 miesiecznej eksploatacji, dodam ci jeszcze ,że ja posiadam audi a4 b7 1.9 tdi , żona a3 8 p 1.9 tdi i tato vw passat b6 również 1.9 tdi:-) jeśli chodzi o mnie POLECAM:-) :-) :-) :-) :-)

Nie brałem w sumie nigdy pod uwage silnika 2.0 tdi:-( wiec nie bede sie na temat jego wypowiadał, wielu ludzi jezdzi z tym silnikiem pod maska i bardzo sobie go chwali:-) co do virusa u mnie on też zawita:-) jeszcze niewiem kiedy ale bedzie:-)

Opublikowano

U mnie przez 250tys w 2.0 jak narazie odpukać padł tylko EGR ;)

U mnie bixen zamknął się w takich oto kosztach:

- dwie lampy - 1000zł

- włącznik DRL i CL/H - 70zł

- kostki do lamp - 40zł

- 2x pin do wtyczki w moduł centralnej elektryki i z 7-8m przewodu (jeden w każdą lampę trzeba pociągnąć)

- 1x pin do wtyczki DRL i 1x do modułu centralnej elektryki, żeby te DRL włączać :P

Potrzebny też jest komp i kabelek, bo jedną rzecz trzeba zmienić. U mnie udało się to zwykłym kabelkiem za 40zł, który został mi po Passacie b5 ;)

Ale jeszcze nie robiłem spryskiwaczy i poziomowania. Przy okazji zrobiłem nie ORI CL/H.

U mnie nie ma włącznika AUTO... Zrobione to mam ciut inaczej ;)

W ORI xenon włącza się, gdy jest ciemno, a u mnie jest zwykły włącznik + włącznik DRL. Po zapłonie włączają mi się automatycznie DRL (mogę je wyłączyć włącznikiem DRL) a gdy przełączam na postojówki albo xena (mijania) to DRL sam gaśnie :) Przy okazji też ustawiłem sobie, ze dzienne świecą mi również z tyłu i rejestracja ;)

Musze jeszcze pomyśleć nad spryskiwaczami i poziomowaniem, bo tak jak jest teraz to być nie może :) Ale naprawdę POLECAM tego moda, mimo tego, że światła na żarówkę w b7 są naprawdę dobre, to xenon świeci dużo lepiej ;) Powodzenia w modach ;)

Opublikowano
  • Autor

Ja też nie oceniam silnika 2.0 tdi pd jak najgorsze zło:-) to nie tak:-) to prawda ze jest bardziej awaryjny a niżeli 1.9 tdi, ale sporo ludzi sobie chwali 2.0 tdi ,i nie zamieniłoby na żaden inny:-) tutaj wszystko zależy od dbania o całe auto:-) jest nawet fajny test dlugodystansowy skody octavii 2 w auto świecie ,wlaśnie z silnikiem 2.0 tdi pd , ktory przejechal Ponad 500tys km i nie było wcale najgorzej:-) opinia zaś niestety tego silnika nie jest najlepsza,a wracajac do bixow ,to szukam najpierw Recaro:-) moje naleśniki są w stanie wprawdzie idealnym, ale wyglad:-( porazka:-) musze wreszcie znalezc cos sensownego:-)

Opublikowano

Dzięki bardzo za odpowiedź, nie wiem dlaczego tamten post dodał mi sie z innego konta :D (przez przypadek chyba zalogowałem sie na jakieś konto założone dawno temu, nawet nie pamiętałem, że je mam)

Raczej 2.7tdi I 3.0tdi odrzucam, skupie się na 1.9TDI chociaż tu cieżko bardzo o dobrze wyposażoną wersję, ewentualnie 2.0TDI tylko które 2.0 TDI sa najmniej awaryjne?

Długo szukałeś swojej B7?

Opublikowano
  • Autor

Szukalem około poł roku:-) sedan silnik 1.9 i końcówka produkcji modelu b7 ,to byl moj cel, łatwo nie było:-) ale udało sie:-) co do silnika 2.0 tdi to w szczegolach ja sie nie wypowiem ,są lepsi specjalisci, ja jedynie moge ci polecic 1.9 tdi:-) naprawde warto:-)

Takie dzisjejsze z mycia:-)

IMG_20150516_191151.jpg

IMG_20150516_191447.jpg

IMG_20150516_191437.jpg

Wnętrza nie ominęłem:-)

IMG_20150516_191216.jpg

IMG_20150516_191349.jpg

Jako że jestem straszny gadżeciarz:-) szukam od jakiegoś czasu modelu powiedzmy zabawkowego ,ale bardziej dobracowanego modelu audi a4 b7 sedan kolor czarny, może byc rs4 ,koniecznie b7 ,koniecznie sedan,koniecznie czarny:-) może ktoś z was ma takie cudo do sprzedaży?

Wiem że firma minichamps robi je doscyc ladne:-) w aso pytalem nie ma

Opublikowano

Mateusz tak jak Krzysiek podrzucił linka ja polecam ten model.mam takie hobby i akurat mam tego samego u siebie.akurat a4 b7 to minichamps zrobiło najlepszy model tego auta na rynku...jakbyś coś chciał wiedziec o tym modelu np jak szczegóły wyglądają to wal na pw.a jakbyś chciał kupić rs4 b7 minichamps ale kolor sprint blau sedan to tez wal :)

Opublikowano
  • Autor

Właśnie interesuje mnie kolor czarny:-) gdyby ci sie pojawil to pisz smialo jestem chetny:-)

Opublikowano

mam nadzieje że wiesz ze rs-y z minichampsa do tanich nie nalezą

Opublikowano
  • Autor

Tzn.? Ile bedzie mnie to kosztowac? Ale mowimy o nowym tak?

Opublikowano

no np nówki w Niemczech na ebayu stoją po ok 130euro i więcej...mi do kompletu brakuje właśnie tego czarnego sedana(bo mam rs4 avant srebrny,rs4 avant czerwony,rs4 niebieski sedan) ale są drogie i drożeją z czasem bardziej bo maleje ich dostępność.Tego niebieskiego co mam na sell to w pl już dostać nie idzie.tego czarnego w pl też już dawno nie widziałem.szukam cały czas ,może gdzieś się trafi tym bardziej że mogę 3 rynki sprawdzać polska,niemcy bo tu mieszkam i holandia bo mam tam bracika..rozumiem że jak trafie gdzieś czarnego w dobrej cenie to brać 2 sztuki?? :)

Opublikowano
  • Autor

Ale 130 euro tzn dobra cena? Raczej myślałem coś okolo 200zl:-)

Opublikowano

dobra cena to koło 300-350zł.mi w tej kasie udało sie czerwonego avanta wyrwac(za 200zł nie masz żadnych szans kupić tego modelu jak już to uzywka i na 100% uszkodzony w jakiś sposóB).120,130euro wzwyż to ceny minimalne na dzień dzisiejszy do tego plus wysył do pl bo to przeważnie w tej kasie widze aukcje na niemieckim ebayu...za te dwie stówy to juz szybciej trafisz tego czarnego b7 co ksiu85 wrzucił linka ale raczej szukać go w pl bo jak widzisz w tamtym linku idiota chce 100e za niego gdzie dokładasz 20e i masz rs-a.te czarne sedany w zwykłej budzie są tez fajne..zwłaszcza tapicerka..bo kolor fajnie sie odbija przy czerni budy..w linku nie ma fotek ale 4 drzwi sie otwierają,maska i klapa tył są na siłownikach.kiera się kręci,podłokietnik można dźwigać jak w prawdziwym b7 ale nie klapka tylko cały podłokietnik..jeden minus...odchodzi jak wycierasz model to srebrne k**estwo które imituje chrom wokół szyb..gdybym to wcześniej wiedział to zabezpieczyłbym to jakim lakierem albo coś