Cristoforo Opublikowano 17 Września 2008 Opublikowano 17 Września 2008 witam 3 miesiace temu mialem wymieniany kompletny rozrzad,po upływie około dwóch miesiecy przejechaniu 2000km zaczełó coś dziwnego buczeć przy rozrzadzie okazało sie że był zbyt mocno napiety pasek (dziwne troche dla mnie bo jest tam napinacz hydrauliczny) pojechałem reklamować poluzowali tylko troszke cos przy napinaczu i jest ok nic nie buczy.ale na drugi dzień zauważyłem ze jak rano odpale niunie to potrafi mi zafalować na obrotach ale nie przekraczająć 1000obr/min trwa to około 10sekund i pozniej jest git. faluje i czuć, że nie równo pracuje silnik przez około 10 sekund nie zawsze sie tak dzieje,tego wczesniej nie miałem.tak to wogole smiga i nie kopci.czy może coś partacze przestawili w synchronizacji wtrysków? bo nie wydaje mi sie że przestawili rozrzad bo bym to bardziej odczuł a oni tylko poluzowali cos na napinaczu prosze o rade i pomoc. akurat auto sprowadziłem daleko od miejsca zamieszkania i tam był robiony rozrzad co bardzo załuje i nie mam zabardzo czasu tam znowu pojechać pozdrawiam[br]Dopisany: 17 Wrzesień 2008, 17:01_________________________________________________czy może mieć to związek ze świecami że któraś już nie dogrzewa? zrobiło sie troche zimniej wiec pewnie wychodzi a z tym rozrzadem to tylko zbieg okolicznosci auto odpala od razu i nie trzeba kręcić
wojtekce Opublikowano 17 Września 2008 Opublikowano 17 Września 2008 ta że słyszałeś pasek rozrządu to na pewno za duże naprężenie natomiast do falowania obr to bym spr ustawienie kąta wtrysku
spanky Opublikowano 18 Września 2008 Opublikowano 18 Września 2008 zapnij Vag'a sprawdz bledy i zrob 004 i 007 .... [tak na poczatek]
krzyniek Opublikowano 18 Września 2008 Opublikowano 18 Września 2008 ta że słyszałeś pasek rozrządu to na pewno za duże naprężenie natomiast do falowania obr to bym spr ustawienie kąta wtrysku w PD nie ustawia się kąta wtrysku
Cristoforo Opublikowano 18 Września 2008 Autor Opublikowano 18 Września 2008 kata wtrysku sie nie ustawia ale może kat wyprzedzenia czy jakos tam pewnie moze zbieg okolicznosci z tym rozrzadem najprawdopodobnie któras świeczka juz nie domaga.zrobiło sie zimno około 6 stopni i wychodzi zima pewnie nie odpale czas wymienic na nowe ale jesli ktos bedzie miał jakiegos innego pomysła to pisać prosze
Tukan Opublikowano 18 Września 2008 Opublikowano 18 Września 2008 Kolego zrób tak.Rano włacz zapłon poczekaj 3 sek wyłacz włacz poczekaj 3 sek wyłacz włacz poczekaj i zapal Jesli wszystko jest ok i nic nie bedzie falowac to masz to samo co ja czyli nie wiem co Prawdopodobnie swiece cos kiepsko grzeja
Cristoforo Opublikowano 18 Września 2008 Autor Opublikowano 18 Września 2008 Kolego zrób tak.Rano włacz zapłon poczekaj 3 sek wyłacz włacz poczekaj 3 sek wyłacz włacz poczekaj i zapal Jesli wszystko jest ok i nic nie bedzie falowac to masz to samo co ja czyli nie wiem co Prawdopodobnie swiece cos kiepsko grzeja ok dzieki za info jesli nic nie bedzie falować czyli jest ok bo nie kumam co jest u ciebie u mnie tylko na zimnym silniku sa te dziwne falowania odczuwalne ok 10 sekund
Tukan Opublikowano 18 Września 2008 Opublikowano 18 Września 2008 Kolego zrób tak.Rano włacz zapłon poczekaj 3 sek wyłacz włacz poczekaj 3 sek wyłacz włacz poczekaj i zapal Jesli wszystko jest ok i nic nie bedzie falowac to masz to samo co ja czyli nie wiem co Prawdopodobnie swiece cos kiepsko grzeja ok dzieki za info jesli nic nie bedzie falować czyli jest ok bo nie kumam co jest u ciebie u mnie tylko na zimnym silniku sa te dziwne falowania odczuwalne ok 10 sekund No mam to samo jak jest Zimny i zaplam odrazu bez 2-3 krotnego podgrzania dzieje sie to samo(skacza obroty,dziwnie warczy,i za chwile przestaje)
Cristoforo Opublikowano 18 Września 2008 Autor Opublikowano 18 Września 2008 to u ciebie swieczki albo słaby akumulator ale raczej swiece ja zrobie tak jak napisałeś jesli okaże sie że to świece to do wymiany a jak nie to szukać bede dalej.u mnie zbiegło sie to z poluzowaniem paska na rozrzadzie i pewnie nic z tym wspólnego nie ma...
Harpun Opublikowano 18 Września 2008 Opublikowano 18 Września 2008 ja miełem podobny problem, najpierw bardzo sporadycznie, z czasem coraz częściej - okazało się że to czujnik temeratury silnika. Podawał złą temperaturę do kompa na starcie i motor "szalał" przy rozruchu.
Cristoforo Opublikowano 18 Września 2008 Autor Opublikowano 18 Września 2008 ja miełem podobny problem, najpierw bardzo sporadycznie, z czasem coraz częściej - okazało się że to czujnik temeratury silnika. Podawał złą temperaturę do kompa na starcie i motor "szalał" przy rozruchu. dzieki kazde info sie przyda
Rekomendowane odpowiedzi