Panzol Opublikowano 20 Września 2014 Opublikowano 20 Września 2014 Witam. Mam problem a mianowicie gdy z pierwszego biegu przerzucam na drugi, to po dodaniu gazu czuje przerywanie do obrotów 2400 coś koło tego. Na innych biegach nie zauważyłem czegoś takiego. Co może być nie tak?
jacek70 Opublikowano 20 Września 2014 Opublikowano 20 Września 2014 Może to być np.wypadanie zapłonu. Kiedy były wymieniane świece? Sprawdź błędy.
Labiel Opublikowano 23 Września 2014 Opublikowano 23 Września 2014 A na innych biegach nie występuje? Przeprowadź test - wyższe biegi, niskie obroty i gaz do dechy. Powinny wyjść wszystkie niesprawności układu WN.
Panzol Opublikowano 23 Września 2014 Autor Opublikowano 23 Września 2014 Zauważyłem że te przerywanie występuje tylko wtedy gdy silnik jest zimny. Druga sprawa jest taka, nie wiem czy to ma jakiekolwiek powiązanie ale wczoraj rano nie mogłem uruchomić auta, pierwsze dwa razy to były długie podejścia, a po odczekaniu chwili odpalił momentalnie. Labiel - Dzięki za sugestię, na pewno sprawdzę.
Rekomendowane odpowiedzi