trekpio88 Opublikowano 23 Września 2014 Opublikowano 23 Września 2014 jak w temacie ile sond przy kacie posiada silnik BKE bez DPF-a ??
MAT1000 Opublikowano 23 Września 2014 Opublikowano 23 Września 2014 (edytowane) To jest diesel, więc jakie sondy chcesz tam mieć ? Odp: nie ma żadnej przy katalizatorze. Edytowane 23 Września 2014 przez MAT1000
trekpio88 Opublikowano 30 Września 2014 Autor Opublikowano 30 Września 2014 (edytowane) To jest diesel, więc jakie sondy chcesz tam mieć ? Odp: nie ma żadnej przy katalizatorze. Czlowieku nie wiesz to nie udzielaj sie w temacie bo glupoty piszesz. P.S są dwie do Twojej wiadomości. i wyobraź sobie że mam DIESLA. Edytowane 30 Września 2014 przez trekpio88
MAT1000 Opublikowano 1 Października 2014 Opublikowano 1 Października 2014 (edytowane) Może i nie wiem, mam BRB to samo co BKE i demontowałem ostatnio katalizator by go zamienić na rurę od gruchota, robiłem to sam więc wiem co odkręcałem.Proszę podrzuć zdjęcie swojego katalizatora lub wlepy z kodami wyposażenia.Ja tu sond nie widzę, to jest mój kat z BRB, identyczny siedzi w BKE : PS: na przyszłość zastanów się dwa razy nim kogoś zaczniesz obrażać !!! Edytowane 1 Października 2014 przez MAT1000
VTG Opublikowano 1 Października 2014 Opublikowano 1 Października 2014 Dziwne mocno. BRB jest silnikiem BKE wyposażonym w DPF. Powinny być 3 sondy egt i czujnik różnicy ciśnień. Nie wiem czy można tak zakładać zamiennik Andrzeja Gruchota gdy jest dpf? Ja mam BKE więc od zakupu nie mam kata mam downpipe i virus. Za turbiną nie ma żadnych czujników.
MAT1000 Opublikowano 1 Października 2014 Opublikowano 1 Października 2014 Nie każdy BRB ma DPF, mój na wlepach ma kod 7GN - przygotowany pod dpf, takiego szukałem trochę czasu Siedział katalizator na zdjęciu wyżej, przy czyszczeniu turbo wsadziłem ten zamiennik, bo nie miałem czasu na spawanie DP, ale zima długa
trekpio88 Opublikowano 1 Października 2014 Autor Opublikowano 1 Października 2014 To jest diesel, więc jakie sondy chcesz tam mieć ? Odp: nie ma żadnej przy katalizatorze. piszesz: ''to jest diesel wiec jakie sondy'' i co diesel i nibynie ma sond?? i grubo sie mylisz. Moj silnik na oznaczenie BKE nie posiada fabrycznie DPF-a ale i starsze diesle miały sondy, więc moje pytanie padło bardzo proste '' ile sond posiada silnik BKE przy kacie'' jedną przed? czy dwie, jedną przed kat. i drugą za kat. i oczekuje prostej odp.
VTG Opublikowano 1 Października 2014 Opublikowano 1 Października 2014 Silnik BKE nie posiada żadnej sondy przy kacie na 100%!!! A z tym BRB zwracam honor - nie wiedziałem:)
Dev Opublikowano 1 Października 2014 Opublikowano 1 Października 2014 BKE nie ma zadnych czujników. BRB ma dwie sondy EGT, jeden czujnik tlenu i dwie rurki różnicy cisnień, bo sam czujnik do nich jest na ścianie grodziowej.
MAT1000 Opublikowano 1 Października 2014 Opublikowano 1 Października 2014 To jest diesel, więc jakie sondy chcesz tam mieć ? Odp: nie ma żadnej przy katalizatorze. piszesz: ''to jest diesel wiec jakie sondy'' i co diesel i nibynie ma sond?? i grubo sie mylisz. Moj silnik na oznaczenie BKE nie posiada fabrycznie DPF-a ale i starsze diesle miały sondy, więc moje pytanie padło bardzo proste '' ile sond posiada silnik BKE przy kacie'' jedną przed? czy dwie, jedną przed kat. i drugą za kat. i oczekuje prostej odp. A co tam masz napisane w drugim zdaniu, najprostsza odpowiedź jaką można dać.
trekpio88 Opublikowano 3 Października 2014 Autor Opublikowano 3 Października 2014 To jest diesel, więc jakie sondy chcesz tam mieć ? Odp: nie ma żadnej przy katalizatorze. piszesz: ''to jest diesel wiec jakie sondy'' i co diesel i nibynie ma sond?? i grubo sie mylisz. Moj silnik na oznaczenie BKE nie posiada fabrycznie DPF-a ale i starsze diesle miały sondy, więc moje pytanie padło bardzo proste '' ile sond posiada silnik BKE przy kacie'' jedną przed? czy dwie, jedną przed kat. i drugą za kat. i oczekuje prostej odp. A co tam masz napisane w drugim zdaniu, najprostsza odpowiedź jaką można dać. Tak, pisze ok. Ale jeżeli czytam: ''To jest diesel, więc jakie sondy chcesz tam mieć ?" to już z góry zakladam że masz o tym ''pojęcie'' i ''drugie zdanie'' już do mnie nie dochodzi. trzeba było odrazu napisac że niema sond i tyle i temat do zamkniecia.
Onkel Opublikowano 12 Października 2014 Opublikowano 12 Października 2014 Czyli w BKE mozna wywalic kata bez zadnych innych modyfikacji? Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Rotmistrz Opublikowano 12 Października 2014 Opublikowano 12 Października 2014 Czyli w BKE mozna wywalic kata bez zadnych innych modyfikacji? Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Dokładnie. Wywalasz i jeździsz.
Rekomendowane odpowiedzi