trekpio88 0 Posted September 23, 2014 Share Posted September 23, 2014 jak w temacie ile sond przy kacie posiada silnik BKE bez DPF-a ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MAT1000 9 Posted September 23, 2014 Share Posted September 23, 2014 (edited) To jest diesel, więc jakie sondy chcesz tam mieć ? Odp: nie ma żadnej przy katalizatorze. Edited September 23, 2014 by MAT1000 Link to comment Share on other sites More sharing options...
elmo814 8 Posted September 23, 2014 Share Posted September 23, 2014 bke nie ma dpf Link to comment Share on other sites More sharing options...
trekpio88 0 Posted September 30, 2014 Author Share Posted September 30, 2014 (edited) To jest diesel, więc jakie sondy chcesz tam mieć ? Odp: nie ma żadnej przy katalizatorze. Czlowieku nie wiesz to nie udzielaj sie w temacie bo glupoty piszesz. P.S są dwie do Twojej wiadomości. i wyobraź sobie że mam DIESLA. Edited September 30, 2014 by trekpio88 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MAT1000 9 Posted October 1, 2014 Share Posted October 1, 2014 (edited) Może i nie wiem, mam BRB to samo co BKE i demontowałem ostatnio katalizator by go zamienić na rurę od gruchota, robiłem to sam więc wiem co odkręcałem.Proszę podrzuć zdjęcie swojego katalizatora lub wlepy z kodami wyposażenia.Ja tu sond nie widzę, to jest mój kat z BRB, identyczny siedzi w BKE : PS: na przyszłość zastanów się dwa razy nim kogoś zaczniesz obrażać !!! Edited October 1, 2014 by MAT1000 Link to comment Share on other sites More sharing options...
VTG 0 Posted October 1, 2014 Share Posted October 1, 2014 Dziwne mocno. BRB jest silnikiem BKE wyposażonym w DPF. Powinny być 3 sondy egt i czujnik różnicy ciśnień. Nie wiem czy można tak zakładać zamiennik Andrzeja Gruchota gdy jest dpf? Ja mam BKE więc od zakupu nie mam kata mam downpipe i virus. Za turbiną nie ma żadnych czujników. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MAT1000 9 Posted October 1, 2014 Share Posted October 1, 2014 Nie każdy BRB ma DPF, mój na wlepach ma kod 7GN - przygotowany pod dpf, takiego szukałem trochę czasu Siedział katalizator na zdjęciu wyżej, przy czyszczeniu turbo wsadziłem ten zamiennik, bo nie miałem czasu na spawanie DP, ale zima długa Link to comment Share on other sites More sharing options...
trekpio88 0 Posted October 1, 2014 Author Share Posted October 1, 2014 To jest diesel, więc jakie sondy chcesz tam mieć ? Odp: nie ma żadnej przy katalizatorze. piszesz: ''to jest diesel wiec jakie sondy'' i co diesel i nibynie ma sond?? i grubo sie mylisz. Moj silnik na oznaczenie BKE nie posiada fabrycznie DPF-a ale i starsze diesle miały sondy, więc moje pytanie padło bardzo proste '' ile sond posiada silnik BKE przy kacie'' jedną przed? czy dwie, jedną przed kat. i drugą za kat. i oczekuje prostej odp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
VTG 0 Posted October 1, 2014 Share Posted October 1, 2014 Silnik BKE nie posiada żadnej sondy przy kacie na 100%!!! A z tym BRB zwracam honor - nie wiedziałem:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dev 1,482 Posted October 1, 2014 Share Posted October 1, 2014 BKE nie ma zadnych czujników. BRB ma dwie sondy EGT, jeden czujnik tlenu i dwie rurki różnicy cisnień, bo sam czujnik do nich jest na ścianie grodziowej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MAT1000 9 Posted October 1, 2014 Share Posted October 1, 2014 To jest diesel, więc jakie sondy chcesz tam mieć ? Odp: nie ma żadnej przy katalizatorze. piszesz: ''to jest diesel wiec jakie sondy'' i co diesel i nibynie ma sond?? i grubo sie mylisz. Moj silnik na oznaczenie BKE nie posiada fabrycznie DPF-a ale i starsze diesle miały sondy, więc moje pytanie padło bardzo proste '' ile sond posiada silnik BKE przy kacie'' jedną przed? czy dwie, jedną przed kat. i drugą za kat. i oczekuje prostej odp. A co tam masz napisane w drugim zdaniu, najprostsza odpowiedź jaką można dać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trekpio88 0 Posted October 3, 2014 Author Share Posted October 3, 2014 To jest diesel, więc jakie sondy chcesz tam mieć ? Odp: nie ma żadnej przy katalizatorze. piszesz: ''to jest diesel wiec jakie sondy'' i co diesel i nibynie ma sond?? i grubo sie mylisz. Moj silnik na oznaczenie BKE nie posiada fabrycznie DPF-a ale i starsze diesle miały sondy, więc moje pytanie padło bardzo proste '' ile sond posiada silnik BKE przy kacie'' jedną przed? czy dwie, jedną przed kat. i drugą za kat. i oczekuje prostej odp. A co tam masz napisane w drugim zdaniu, najprostsza odpowiedź jaką można dać. Tak, pisze ok. Ale jeżeli czytam: ''To jest diesel, więc jakie sondy chcesz tam mieć ?" to już z góry zakladam że masz o tym ''pojęcie'' i ''drugie zdanie'' już do mnie nie dochodzi. trzeba było odrazu napisac że niema sond i tyle i temat do zamkniecia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Onkel 9 Posted October 12, 2014 Share Posted October 12, 2014 Czyli w BKE mozna wywalic kata bez zadnych innych modyfikacji? Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rotmistrz 0 Posted October 12, 2014 Share Posted October 12, 2014 Czyli w BKE mozna wywalic kata bez zadnych innych modyfikacji? Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Dokładnie. Wywalasz i jeździsz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts