verus Opublikowano 24 Września 2014 Opublikowano 24 Września 2014 Kupiłem na zimę alufelgi 16' speedline powszechne znane jako "biedronki". Zdziwienie moje jest takie, że oprócz znaczka OOOO, oryginalnych numerów i znaczków produkcja to made in china. Sprzedający zarzekał się, że to oryginał ściągnięty z A4 B6. Jest to podróba i bubel czy faktycznie oryginalne pochodzenie ?
Gość Opublikowano 24 Września 2014 Opublikowano 24 Września 2014 Chinole nie powinny mieć znaczka OOOO a ori nie powinny mieć napisu made in China . Miałem biedrony i na bank nie było tam takiej adnotacji. Jakie ET masz na nich ?
rs dziadek Opublikowano 24 Września 2014 Opublikowano 24 Września 2014 Też mogę potwierdzić takie cudo. Kupiłem sobie na zapas jedną 16 biedronkę pod zestaw 320/288 i podobnie jak verus opisuje. Wszystkie oznaczenia jak w oryginale tylko made in czajna i zamiast speedline wytwórca dicastal. ET standardowe 42.
verus Opublikowano 24 Września 2014 Autor Opublikowano 24 Września 2014 (edytowane) ET42. Wkleję zdjęcia jutro. BMW podobno klepie masowo alufelgi w Chinach. To mnie dziwi, że to stary model ta biedronka i one chyba jeszcze były Germany :-) Edytowane 24 Września 2014 przez verus
POWER-KRIS Opublikowano 24 Września 2014 Opublikowano 24 Września 2014 (edytowane) Ja mam z salonu 16 od TT i też China a w aso brałem z przeceny jak wyprzedaż zrobili bo do B8 juz nie pasi . Inny otwór centrujacy. Edytowane 24 Września 2014 przez POWER-KRIS
Gość Opublikowano 24 Września 2014 Opublikowano 24 Września 2014 No właśnie to mnie zaskoczyło, miałem kilka kompletów biedronek i na wszystkich było "produkcja Niemcy". ET się zgadza ale Made in China ?
verus Opublikowano 25 Września 2014 Autor Opublikowano 25 Września 2014 (edytowane) Zdjęcie felgi i strona producenta :-) www.dicastal.com Edytowane 25 Września 2014 przez verus
rs dziadek Opublikowano 25 Września 2014 Opublikowano 25 Września 2014 (edytowane) U mnie takie same oznaczenia.Miałem wieczorem wstawiac zdjecia swojej, bo zrobiłem. Tylko ten napis made in china razi w oczy i zalatuje podróbką, ale felga bardzo lekka a podróbki przeważnie są cięższe. Edytowane 25 Września 2014 przez rs dziadek
Rekomendowane odpowiedzi