Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Instalacja STAG300 czy SGI ??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mój gazownik proponuje mi instalację sekwencji SGI, czytałem co nieco o niej, jednak na stronie gazowników przecież nic złego o niej nie napiszą.

Więc jeśli ktoś miał styczność, albo ma taką instalację to proszę napisać parę słów.

Moja audi :

a4 1.8 1998 rok + kat [ jeśli może przeszkadzać/pomagać ], skrzynia manual. Jeśli jakieś dane jeszcze będą potrzebne to proszę pisać.

Z góry dziękuję za info.[br]Dopisany: 18 Wrzesień 2008, 12:14_________________________________________________w podobnej cenie mam do założenia gaz stag300 i nie wiem co wybrać.

Czytałem, że stag 300 dobrze się sprawuje, jednak ten sgi z relacji gazownika też jest ok.

Opublikowano

nie sluchaj gazownika, tylko użytkowników, instalacje takie jak STAG 300 czy BRC sa dobrze znane i sprawdzone, w razie problemow bardzo łatwo znajdziesz pomoc.

Opublikowano

mam w domu A3 z tym silnikiem co ty rocznik 97', instalacja STAG 300 od roku śmiga absolutnie bezproblemowo do tego niska cena polecam.

Opublikowano
  • Autor

założyłem stag 300 "4" jak na razie ok.

Dzięki za pomoc i temat uważam za zamknięty.

Opublikowano

Także sie zecydowałem na STAG 300 muszę sie tylko jeszcze umówić na konkretny termin. koszt 2300zł

• 1 rok później...
Opublikowano

mam instalację stag 300 i jestem z niej bardzo zadowolony, jak najbardziej ją polecam jeśli chcesz jeździc taniej i bez różnicy czy to benzyna czy gaz

Opublikowano

Ja mam STAG-a 4 jest równie dobry co 300 a tańszy.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Zacząłem post to i skończę.

Miałem staga 300 i wszystko 1,5 roku ok.

Aż się przestał przełączać.

Zamontowali komputer po lewo od akumulatora, gdzie spływa woda z szyby i zalało kompa, teraz same problemy.

A Wy gdzie macie komputery od gazu?

Opublikowano

w środku pod deską rozdzielczą - ale ja sam montowałem gaz to zrobiłem jak uważałem ale A4 jest tak skonstruowane że bardzo łatwo jest to zrobić.

Opublikowano
  • Autor

W sumie dobry pomysł, pod deską nic mu nie grozi.

Ja w sumie szukam jakichś opinii technicznych, które mówią o tym gdzie najlepiej taki komputer zamontować.

Może macie jakieś strony, czy teksty które o tym mówią?

Opublikowano

Moim zdaniem w B5 to najlepsze miejsce ponieważ jest przejscie z skrzynki w której jest komputer silnika a wnetrzem samochodu. Komuter LPG mam zamontowany nad "wałem" kolumny kierowniczej a przewody instalacji LPG wpiete w wiazke samochodu w skrzynce ECU silnika dzieki temu pod maska sa tylko te przewody elektrzyczne LPG ktore muszą i wychodzą ze skrzynki obok orginalnej wiązki. Złacze komputera LPG jest koło bezpiecznikow i bezpiecznik LPG również, natomiast zasilanie przed kluczykiem, po kluczyku i masa dla kompa LPG podłączasz pod zaciski które są nad nogami kierowcy kolo bezpieczników.

Opublikowano

proszę o pomoc!!! jaką instalkę mam zamontować do audi a4 2.0 131 ps. 2001rok z góry dzięki pozdro...

Opublikowano

proszę o pomoc!!! jaką instalkę mam zamontować do audi a4 2.0 131 ps. 2001rok z góry dzięki pozdro...

BRC 24

lub tanszy odpowiednik to stag 4 + magic III + matrix hd544 i będziesz zadowolony

Napisz do klubowicza Buba on poda Ci mamiary na swojego gazownika co mu założył BRC za 2,5 tyś

Opublikowano

też mam takie audi jak twoje i mam stag 300 i uważam że jest to zaje...sta instalacja