slawekslupsk Opublikowano 28 Września 2014 Opublikowano 28 Września 2014 Witam Światła mijania świecą za nisko i za cholerę nie wiem jak je podnieść próbowałem poszukać w mmi ale nic nie znalazłem. Dodam że chodzi o wersję z ledami pzdr
MarcinOslo Opublikowano 30 Września 2014 Opublikowano 30 Września 2014 To trzeba podjechac na stacje diagnostyczna i je wyregulowac ...
jacek70 Opublikowano 1 Października 2014 Opublikowano 1 Października 2014 Skorzystaj z podpowiedzi,i oślepiać nie będziesz i widoczność się poprawi a wszystko za dwie dychy.
_Bumier_ Opublikowano 1 Października 2014 Opublikowano 1 Października 2014 Skorzystaj z podpowiedzi,i oślepiać nie będziesz i widoczność się poprawi a wszystko za dwie dychy. Powiedziałbym że za 14zł Ja mam podobny problem , światła mijania świecą mi za blisko , jak byłem na przeglądzie to facet mówił że dobrze świecą , mam ori bixy + led . Co zrobić ?
slawekslupsk Opublikowano 1 Października 2014 Autor Opublikowano 1 Października 2014 Szukałem w książce i z tego wynika że światła ustawiają się automatycznie do kątu nachylenia auta.tak więc chyba manualnie nie jest możliwe ustawienie świateł jak w starszych modelach......pzdr
MarcinOslo Opublikowano 1 Października 2014 Opublikowano 1 Października 2014 Szukałem w książce i z tego wynika że światła ustawiają się automatycznie do kątu nachylenia auta.tak więc chyba manualnie nie jest możliwe ustawienie świateł jak w starszych modelach......pzdr Lampy owszem ustawiaja sie automatycznie w zaleznosci od obciazenia zawieszenia ,ale polozenie wyjsciowe ustawia sie recznie i nie wazne czy auto ma rok czy 20 ...
proximpuh Opublikowano 1 Października 2014 Opublikowano 1 Października 2014 Skorzystaj z podpowiedzi,i oślepiać nie będziesz i widoczność się poprawi a wszystko za dwie dychy. Powiedziałbym że za 14zł Ja mam podobny problem , światła mijania świecą mi za blisko , jak byłem na przeglądzie to facet mówił że dobrze świecą , mam ori bixy + led . Co zrobić ? Podnieś sobie na regulacjach minimalnie i będzie ok, ja tak zawsze robię po ustawieniu na przyrządzie nie oślepiasz a świecą trochę dalej, jeżdżę praktycznie bez użycia drogowych
slawekslupsk Opublikowano 5 Października 2014 Autor Opublikowano 5 Października 2014 (edytowane) Zabijcie mnie ,ale albo jestem ślepy, albo ja tej regulacji nie mam jutro sprawdzę jeszcze raz .pzdr u mnie kolego nie ma regulacji, sprawdzałem...swoją drogą to pierwsze auto moje bez recznej regulacji świateł Wg książki Aby obciążony ładunkiem samochód nie oślepiał jadących z przeciwka, samochód został wyposażony w regulację zasięgu świateł. W samochodzie z reflektorami ksenonowymi zasięg świateł przestawia się automatycznie, również podczas hamowania i przyspieszania. Zauważyłem , że można jedynie w zakładce car/oświetlenie zewnętrzne/przetw. reflektorów lekko podnieść lub obniżyć poziom oświetlenia wyjściowego pzdr Edytowane 5 Października 2014 przez slawekslupsk
_Bumier_ Opublikowano 6 Października 2014 Opublikowano 6 Października 2014 Zabijcie mnie ,ale albo jestem ślepy, albo ja tej regulacji nie mam jutro sprawdzę jeszcze raz .pzdr u mnie kolego nie ma regulacji, sprawdzałem...swoją drogą to pierwsze auto moje bez recznej regulacji świateł Wg książki Aby obciążony ładunkiem samochód nie oślepiał jadących z przeciwka, samochód został wyposażony w regulację zasięgu świateł. W samochodzie z reflektorami ksenonowymi zasięg świateł przestawia się automatycznie, również podczas hamowania i przyspieszania. Zauważyłem , że można jedynie w zakładce car/oświetlenie zewnętrzne/przetw. reflektorów lekko podnieść lub obniżyć poziom oświetlenia wyjściowego pzdr Mówisz o " tryb podróży" ?
slawekslupsk Opublikowano 6 Października 2014 Autor Opublikowano 6 Października 2014 Tak. Prawdopodobnie tak to się nazywa co nie zmienia faktu że spodziewałem się lepszej widoczności po bixenonach. pzdr
MarcinOslo Opublikowano 6 Października 2014 Opublikowano 6 Października 2014 Zabijcie mnie ,ale albo jestem ślepy, albo ja tej regulacji nie mam jutro sprawdzę jeszcze raz .pzdr u mnie kolego nie ma regulacji, sprawdzałem...swoją drogą to pierwsze auto moje bez recznej regulacji świateł Wklej fotki swoich lamp po otwarciu maski
Rekomendowane odpowiedzi