Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

nie działa multifunkcja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a w przypadku uszkodzenia da się go jakoś wymienić?

i jeszcze jedno... a może to też da się naprawić?

Address 15: Airbags Labels: 8E0-959-655-94.lbl
Control Module Part Number: 8E0 959 655 G HW: 8E0 959 655 G
Component and/or Version: Airbag 9.41 H10 3230
Software Coding: 0033622
Work Shop Code: WSC 06325 000 00000
VCID: 3B75D1677A907BC6811-806E
1 Fault Found:

01794 - Control Module - Incorrect Chassis (VIN) Number
000 - - - Intermittent
Freeze Frame:
Fault Status: 00110000
Fault Priority: 2
Fault Frequency: 3
Reset counter: 99
Time Indication: 0
Date: 2064.00.00
Time: 00:00:00

Opublikowano

Rozbierz to w końcu.

Porozpinaj wtyczki i pospinaj ponownie.

Coś trzeba zrobić. Kompem tego nie naprawisz.

Wszystko da się naprawić, kwestia czasu i ewentualnych kosztów.

Opublikowano

hmm no tak, choć nie lubię czegoś rozkręcać dwa razy i chętnie bym kupił taki włącznik na podmianę, nawet jak się nie przyda dziś to by się przydał za jakiś czas, a myślę, że koszt takiego włącznika nie jest duży( mam nadzieję), jednak jaki to model i cena ?? wie ktoś?

Opublikowano

Ale tam masz rozbierania dwie śruby na imbusa trzymające poduszkę i to wszystko. Albo leń jesteś albo nie potrafisz kręcić wkrętakiem, w takim razie daj komuś to do zrobienia.

Sama multifunkcja rzadko kiedy jest sprzedawana, kup całą kierownicę.

Opublikowano

jak będziesz potrzebował to mam przyciski multifunkcji z b7 do sprzedania. Jak będziesz zainteresowany to pisz na PW

Opublikowano

Dzięki Airbob za pogonienie :) Rzeczywiście odłączenie wtyczek pomogło, tera przycisk MODE działa jak ta lala, jednak praca nie została ukończona z pełnym sukcesem, a mianowicie świeci mi się na stałe kontrola trakcji, hmmm co się mogło stać? dodam tylko, że wykasowałem dwa błędy, jeden informujący o zwarciu przycisku mode a drugi w airbagu 01794 - Control Module - Incorrect Chassis (VIN) Number. Jak teraz zrobić żeby kontrola trakcji działała?

Opublikowano

Chyba do prac przy kierownicy odpinałeś aku ?

W takim przypadku skasowała się kalibracja ESP. Należy się przejechać kawałek (ok 20m) i pokręcić kierownicą, kontrolka zgaśnie. Oprócz tego skasowała się pamięć szyb. Należy przejechać nimi w górę i w dół do oporu i jak szyba jest w skrajnym położeniu to przytrzymać przycisk ok 3 sek. Szyby się się zaprogramują.

Opublikowano

Wielkie dzięki za pomoc, przycisk mode działa prawidłowo, a kontrolka ESP zgasła zanim dobrze ruszyłem samochodem :)

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam

Czy spotkał się ktoś z tym, żeby rolka od strony MODE działała odwrotnie???

Wszystkie rolki i przyciski działają mi poprawnie, ale kręcąc tą rolką w dół, stacje radiowe zmieniają się na wyższe. To samo z muzyką na cd, przesuwam rolkę do góry a piosenki do niższych numerów... o co kaman? mam a4 b7 usa

Opublikowano

Z tego co piszesz to tak ma być. Kręcąc rolką w dół to przesuwasz się na wyświetlaczu w dół i na odwrót.

Opublikowano
airbob

jesteś pewien? że np mając stację na 99 FM przesuwam rolkę w dół a na radiu znajduje stację 101 FM? i i dwrotnie? (stacje nie są w pamięci radia)

Opublikowano

Hmmm, nie mam teraz w aucie rns-e, ale o ile pamiętam do kręcąc gałką nie dało się stroić tunera tylko przełączać pamięci. Stroiło się poprzez wciśnięcie gałki albo przyciskami na nawigacji. Z manualnego przeszukiwania częstotliwości nigdy nie korzystałem i nie wiem jak to się uruchamiało, zresztą rns-e sam wyszukuje stacje bez naszego udziału.

Edytowane przez airbob

Opublikowano

Hmmm, nie mam teraz w aucie rns-e, ale o ile pamiętam do kręcąc gałką nie dało się stroić tunera tylko przełączać pamięci. Stroiło się poprzez wciśnięcie gałki albo przyciskami na nawigacji. Z manualnego przeszukiwania częstotliwości nigdy nie korzystałem i nie wiem jak to się uruchamiało, zresztą rns-e sam wyszukuje stacje bez naszego udziału.

Kolego, chodziło mi o przyciski multifunkcyjne w kierownicy :) radio mam symphony II

Opublikowano

Jak miałem Concert 2 to też mi się wydawało że lewa rolka powinna działać odwrotnie, i faktycznie w Symphony 3 działała już odwrotnie :) Więc to pewnie zależy od radia, musisz się przyzwyczaić.

Opublikowano

a można to jakoś zmienić?

Opublikowano

Z pewnością można poprzecinać ścieżki i przekrosować nogi impulsatora rolki ale myślę że nie o takim rozwiązaniu myślisz.

Opublikowano

Z pewnością można poprzecinać ścieżki i przekrosować nogi impulsatora rolki ale myślę że nie o takim rozwiązaniu myślisz.

no nie chciałbym się bawić w takie coś, dodatkowo ściągając airbaga... trzeba się przyzwyczaić :rolleyes:

Opublikowano

Ściąganie airbaga to prosta sprawa. Niedawno zmieniałem przyciski na takie z b8. Więcej roboty ze ściągnięciem zaślepek śrub niż z samym airbagiem. Multifunkcję demontuje się bez rozpinania przewodów poduszki.