Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[B5 ADP] Kilka problemów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ma parę problemów z moim autkiem. mam A4 z 96r z silnikiem 1.6.. zamierzam wymienić olej lecz nie wiem jaki mam wlany i jaki mam wlać. przebieg to 139tyś. Chcę też wymienić uszczelkę pod głowicą i pasek rozrządu lecz nie wiem jaki mam model silnika anp czy jaki tam jeszcze jest. mam 74kw.

Następny problem to stukot z okolic osłony zaworowej na zimnym. Na ciepłym ucicha lecz ciągle słychać. Trochę dymi. Mam zamontowany stożek i jezdze ostro tj. na każdym biegu ciągne do odcięcia zapłonu. Proszę o pomoc.

Opublikowano

Model silnika znajdziesz tam gdzie koło zapasowe po prawej stronie jest przylepiona biała kartka ,a co do zaworów to i tak będziesz wymieniał uszczelkę to i warto zrobić głowicę.

Opublikowano

co do oleju to raczej wymnien na pół syntetyk10/40,bo przebieg to masz raczej ze 239tyś.no chyba ze znasz bardzo dobrze historie samochodu od jego narodzin.

Opublikowano

Jeżeli dymi w kolorze nieba to raczej pierścienie podziękowały za współpracę.. -> tak czy siak masz motor do remontu. Pałujesz go zaraz po odpaleniu silnika czy po rozgrzaniu do temperatury roboczej?