Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ASN] jakie macie ładowanie ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No niestety nie sprawdziłem, miał on być zamontowany początkowo tylko w celach diagnostycznych więc specjalnie mnie to nie interesowało. Fachman zapewniał mnie już wtedy, że jest to model 150A... jeśli tak, to wszystko wskazuje na to, że to ten:

http://google.plczesc/alternator,audi,a4-kabriolet-8h7-b6-8he-b7-2002-04-2009-03,3-0-quattro-220km,5-4840-17324-100350-0-21-439574.html#informacje-produktowe

Update 03.11:

Po dobrym rozgrzaniu tj. po ponad stukilometrowej jeździe w trasie mam 13,9-14V przy włączonych światłach mijania, nawiewie i radiu. Gdy włączę wszystkie światła + grzałki to napięcie potrafi przysiąść do 13,5-13,6V

Pomiar mógł zostać zafałszowany o -0,1~0,15V bo miernik przyłożyłem do gniazdka zapalniczki, gdyż nie chciało mi się w nocy otwierać maski ;)

Teraz poobserwuję pracę akumulatora, czy po kilku dniach postoju jest w stanie utrzymać 12,5-12,6V

Edytowane przez BeyerBrown

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Jak jest zimny to ma ponad 14 V tak jak na początku czy też spadło poniżej 14 ?

Opublikowano

Zimny - 14,1~14,3V, po rozgrzaniu 13,9~14V. Same światła+radio+wentylacja.

Ze starym miałem na zimnym podobnie, może ciut mniej ładował (14~14,1V), jednak po rozgrzaniu napięcie przysiadało do 13,6V (światła+radio+nawiew) a nawet do 13V przy pełnym obciążeniu.

Poprawa jest :)

Przydałoby się teraz doładować-zregenerować akumulator jakimś inteligentnym prostownikiem... na oku mam produkty CTEK'a ;>

Opublikowano
  • Autor

Ja sie chyba szarpne na pełną regeneracje altka na ori gratach i nowy aku bo wczraj miał z ledwoscią 13,5v na ładowaniu a po naładowaniu prostownikiem na otwartch dzwiach jak uruchamiam centralny to lampki w dzwiach przygasają więc ewidentnie aku pada chyba że polączenie lub przewody skorodowały te główne zasilające. Ktoś je wymieniał i wie jakie to koszta oczywiście mowa o nowych tych od altka do rozrusznika i aku ?

Edytowane przez Robero321

Opublikowano

Kto wymienił i ma stare pod ręką, prosiłbym o podanie długości oraz średnicę oczek.