Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Rodzynek A4 B7 2.0 TDI BRD Quattro - nowa baza do modów.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

W poniedziałek będę miał 18" na profilu 40 to ci powiem jaka wg mnie jest różnica 19 vs 18 bo jeszcze nie mam porównania .

Dzisiaj cały dzień latam na 17" 225/45 zima i jest miodzio xD

Opublikowano

Nie rezygnuj z 19" bo z czasem będziesz żałował. Ja się przesiadłem na 19" z jednoczesną wymianą zawieszenia na gwint.

Bardzo dobra zmiana. Pewnie się powtarzam ale ten setap jest lepszy niż 18" + zawieszenie s-line.

Edytowane przez Boby

Opublikowano
  • Autor

Nie rezygnuj z 19" bo z czasem będziesz żałował. Ja się przesiadłem na 19" z jednoczesną wymianą zawieszenia na gwint.

Bardzo dobra zmiana. Pewnie się powtarzam ale ten setap jest lepszy niż 18" + zawieszenie s-line.

Ciężki wybór naprawdę :)

Bbs juz nieaktualne.

http://allegro.pl/felgi-bbs-ch-18-5x112-oryginalne-audi-i4899943260.html

Okazało się ze nie są z S4 tylko z A3 i maja et 54, nawet bym tego nie wsadził :) wiec droga eliminacji chyba jutro będzie prezent i władze 18" sline. Oglądam jeszcze 19 ale nie wiem naprawdę

Jeszcze taki pomysł wpadł mi do glowy:

http://allegro.pl/felgi-audi-rs4-18-5x112-5-opon-okazja-i4903183200.html

Mam zdjęcia felg od wewnątrz nie ma oznaczeń producenta tylko jest et 45 I wymiar . Myślicie ze to chińczyki ?

Edytowane przez rodzyn889

Opublikowano

Ciężki wybór naprawdę :)

Bbs juz nieaktualne.

http://allegro.pl/felgi-bbs-ch-18-5x112-oryginalne-audi-i4899943260.html

Okazało się ze nie są z S4 tylko z A3 i maja et 54, nawet bym tego nie wsadził :) wiec droga eliminacji chyba jutro będzie prezent i władze 18" sline. Oglądam jeszcze 19 ale nie wiem naprawdę

Jeszcze taki pomysł wpadł mi do glowy:

http://allegro.pl/felgi-audi-rs4-18-5x112-5-opon-okazja-i4903183200.html

Mam zdjęcia felg od wewnątrz nie ma oznaczeń producenta tylko jest et 45 I wymiar . Myślicie ze to chińczyki ?

Witaj,

Te felgi z A3 też byś wsadził tylko wtedy musisz zastosować szeroki dystans, raczej taka zabawa nie ma sensu zwłaszcza,że podobne wzory można znależć z odpowiednim dla a4 ET.

Na pewno 18" + S-linowa zawiecha 1BE lub 1BV będzie na nasze warunki bardziej praktycznym rozwiązaniem no i w miarę komfortowym.

Jeżeli wybierałbyś 19" to radziłbym jedynie w zestawieniu z dobrym gwintem.

No i odpowiednio trzeba je ustawić, żebyś nie tarł brzuchem po ziemi :D

PS. Ten ostatni wzór a'la RS4 jeśli nie ma wybitych oznaczeń 0000, kraju produkcji i parametrów np. użytego stopu itp. raczej jest repliką. Z wiadomych powodów odradzam kupowanie podróbek.

Poza tym one zdaje się są do regeneracji.

Pozdrawiam, Wesołych Świąt :D

Opublikowano
  • Autor

PS. Ten ostatni wzór a'la RS4 jeśli nie ma wybitych oznaczeń 0000, kraju produkcji i parametrów np. użytego stopu itp. raczej jest repliką. Z wiadomych powodów odradzam kupowanie podróbek.

Ori na pewno nie są, dostałem fotki, ktoś pomoże rozszyfrować?

mrutna.jpg

s65g04.jpg

k03mhl.jpg

15o8acm.jpg

2n74b4z.jpg

Opublikowano

Ori na pewno nie są, dostałem fotki, ktoś pomoże rozszyfrować?

mrutna.jpg

s65g04.jpg

k03mhl.jpg

15o8acm.jpg

2n74b4z.jpg

Witaj!

Na Ori zawsze masz wybitego producenta np. Fondo, Ronal itp. no i kraj produkcji np. made in Germany, Norway, Austria itp.

W tym przypadku nie masz żadnej gwarancji, że te wybite oznaczenia są zgodne z rzeczywistością.

Do tak ładnej A4 jak Twoja szkoda zakładać jakiś wyrób czekoladopodobny :D

Wesołych Świąt!

Opublikowano

zgadzam się z przedmówcą :)

Opublikowano

Mowia,ze nie ma roznicy w konforcie miedzy 17 a 18, ale juz wzgledem 19 na pewno bedzie roznica..duzo tez od szerokosci zalezy;) 225/40 18 sa idealne jak dla mnie do codziennego uzytkowania;)

Opublikowano

Mowia,ze nie ma roznicy w konforcie miedzy 17 a 18, ale juz wzgledem 19 na pewno bedzie roznica..duzo tez od szerokosci zalezy;) 225/40 18 sa idealne jak dla mnie do codziennego uzytkowania;)

a 18 też masz na zime?

Opublikowano
  • Autor

225/45/17 mam zimowe u felga s-line prawie taka sama jak 18" sline tylko jest menisk wypukły i inaczej się układa :)

Opublikowano

Ale głupoty. 19cali plus Kit Eibach i jest super. Mialem na srebrnej b7 i rewelacyjnie jezdzilo. Na lato tez 19 daje a 18 na zime zostawilem

Opublikowano

Ale głupoty. 19cali plus Kit Eibach i jest super. Mialem na srebrnej b7 i rewelacyjnie jezdzilo. Na lato tez 19 daje a 18 na zime zostawilem

Witajcie!

Nie ma co zarzucać drugiemu głupoty (to działa w 2 strony)

Odczucia z jazdy na różnym setupie są indywidualne: jednemu odpowiada 18" + 1BE lub 1BV a innemu 19" i gwint :D

Najlepiej samemu potestować różne setupy i wyciągnąć wnioski :D

Pozdrawiam !

Opublikowano

A nie powinny byc 19 cali?

Opublikowano
  • Autor

A nie powinny byc 19 cali?

no ja właśnie nie bardzo wiem :) jest logo audi wewnątrz a na rsach były 19" . Nie chce dać tyle kasy i kupić chinless . Bo na innej aukcji za 1500 można sobie znaleźć repliki
Opublikowano

To "replika" Felg RS4 B7 proste.. może i niemieckie ale replika

Opublikowano

Ja też mam "repliki" i zastanawiam się czy ich nie wystawić bo przymierzam się do 19"
Zimowe mam 18" więc nie wypada w lecie też jeździć na 18" :grin:

AkHEDEd.jpg

LgI08Sh.jpg

Opublikowano
  • Autor

Poszukiwania nadal trwają . Odwiedziła nas zima wiec testujemy quattro :)

W międzyczasie wpadła navi 2015

358tdn5.jpg

Opublikowano

Ja też mam "repliki" i zastanawiam się czy ich nie wystawić bo przymierzam się do 19"

Zimowe mam 18" więc nie wypada w lecie też jeździć na 18" :grin:

AkHEDEd.jpg

LgI08Sh.jpg

Witajcie,

Ten wzór jedynie przypomina ori z RS4 :D

Ori RS4 są: 9 x 19 ET29.

Przy tej szerokości i niskim ET nie są płaskie tylko wklęsłe i efekt jest bajka :D

Pozdrawiam :D

Opublikowano

jest navi :) całe wnętrze nabiera uroku :)