Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Rozrząd prawdopodobnie hydrauliczny napinacz, pomoc w wyborze części

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam
Jakiś czas temu już pisałem gdzieś na tym forum o rozrządzie i potrzebuje teraz pomocy w zmówieniu części z (allegro) tak mi wyjdzie chyba najtaniej nawet jak kupie porządne części. Wczoraj tato był u znajomego mechanika zapewniał go że ma rabat itp itd i z robocizną przedstawił tacie kosztorys na około 1,2k zł, w sklepie stacjonarnym też sporo powiedzieli nie pamiętam już ile ale nawet nie podali Producentów częśći powiedziano tylko że "na takich wyjeżdżają z fabryki" każdy z nas wie że to jest bajką bo już nigdzie nie dostaniemy oryginalnych cześci :) A więc tak moje Audi to Audi A4 B5 (wersja S) 97r 1.8 benzyna co bym musiał wam podać żebyście mi pomogli dobrać części do rozrządu ? Kod silnika wystarczy ?

@edit@
Potrzebuje także reszty pasków które tam idą razem z paskiem rozrządu ale to wiadomo :)

@edit2@
na allegro znalazłem taki komplecik http://allegro.pl/rozrzad-kpl-audi-a4-b5-a6-c5-vw-passat-b5-1-8-1-8t-i4719155071.html tylko brak w nim pompy wody i nie wiem czy będzie pasował do mojego auta

Edytowane przez Degnerix

Opublikowano

Części szukaj tu na forum. Pisz do Dzik'a on Ci wszystko znajdzie i da dobra cenę. Rolki INA (w pudełku będą zapewne NTN czyli wypas) napinacz hydrauliczny INA , pasek Conti i pompa wody HEPU lub SKF. To sprawdzony komplet. 1200zł za części i robociznę to ostre przegięcie. To nie vałka w dieslu

Opublikowano
  • Autor

Okej, dzięki za pomoc :) zaraz do niego napisze :)

A jaki olej do tego autka byście polecili lac ? autko ma przejechane 185tys

Edytowane przez Degnerix

Opublikowano

5w40 Liqui Moly High Tec (fioletowa bańka). Najlepszy olej. Wystarczy 4l i tak wszystkiego nie wlejesz. Filtr oleju Knecht albo Mann

Opublikowano
  • Autor

okej a olej 10w40 robi wielką różnice ? ten sam mechanik powiedział żeby lać 10w40...

Opublikowano

Lej co chcesz. W naszym klimacie 5w40 będzie dużo lepszym olejem. Poza tym nie wiem czy wiesz ale nasze silniki mają wadę. Smok zapycha się syfem z oleju. Po LM nie zostaje żaden syf. Przed wymianą polecam użyć też płukanki do silników LM. Kosztuje 20 parę zł a jest dobra. Puszka starcza na 5l oleju więc u ciebie wlewasz prawie całą.

Mechanicy do każdego samochodu polecają 10w40. Większość z nich to debile. Uwierz mi na słowo. Pracuje w tym zawodzie.

Ogólnie temat olei do tych silników jest ostro wałkowany na tym forum. Lepiej posłuchać 10 ogarniętych w temacie ludzi niż jednego mechanika który myśli , że wszystkie rozumy pozjadał.

Opublikowano

Porównaj ceny z 1.8 20v, 1.8 Turbo - www.rozrzad.pl

hej

drogo mają my ten rozrząd sprzedajemy 20% taniej

pozdrówki

marcin

Opublikowano

Nie naw się w olej 10w ,zalej tak jak mówi kol.Mesiah i będzie ok. Sam na takim śmigam i polecam.

Opublikowano
  • Autor

hej

pozdrówki

marcin

Okej, tylko że moje Audi nie posiada Turbiny.

A z olejem zrobie chyba tak jak mówicie :)

Edytowane przez Degnerix

Opublikowano

Według mnie nie ma sensu dłużej tego ciągnąć. Nawet Dzik Ci się udzielił w temacie :grin: Bierz wszystko u niego i tyle. Co kupić już wiesz.

Przy okazji nie zaszkodzi wymienić paski od napędu pompy wody oraz klimy.

Edytowane przez Mesiah

Opublikowano
  • Autor

Według mnie nie ma sensu dłużej tego ciągnąć. Nawet Dzik Ci się udzielił w temacie :grin: Bierz wszystko u niego i tyle. Co kupić już wiesz.

Przy okazji nie zaszkodzi wymienić paski od napędu pompy wody oraz klimy.

Właśnie o te reszte pasków mi chodzi ale to już wszystko dowiem się u Dzika .

Dzięki wszystkim za pomoc można zamknąć ;)

Opublikowano

:hi:

Opublikowano

hej

pozdrówki

marcin

Dobrze wiedzieć ;)