Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

pomoc przy wyborze żarówek:(

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Jestem nowy na forum i jeżeli źle trefiłem to przekierujcie mnie na odpowiedni temat.

Mianowicie ma do was pytanie odnośnie żarówek. Chodzi mi o to że ma w swojej audi zwykłe szklane klosze, ale chciał bym sobie założyć żarówki które mnie zainteresowały i widzę że niektórzy je polecają inni zaś odradzają i tu moje pytanie do was. Jakie wybrać?? Dodam że oczekuje od żarówek białego ładnego światła, dobrej widoczności w różnych warunkach atmosferycznych oraz żeby ładnie sie prezentowały na drodze. A to typy żarówek które biorę pod uwagę:

Philips BlueVision ultra ( H1)

Philips X-tremeVision ( h4)

Philips BlueVision ultra ( h4)

Philips X-tremeVision (h4)

Opublikowano

A nie myślałeś o Osram? Z Osram polecam Night Breaker Unlimited.

Jeśli już musisz mieć Philipsy, to na pewno nie Blue Vision, bo ograniczysz sobie widoczność w nocy i deszczu.

Opublikowano
  • Autor

A to nie ma znaczenia ze mam stare lampy jeszcze? Też słyszałem o tych wlasnie żarówkach i ciekawy jestem ich efetku. Bo przyznam sie szczerze ze wlozylem do swojej lapmy jakies chinskie h4 ale 100w i balem sie żeby nie stopilo mi kloszów a swiatlo bylo ładne i białe.

Mowisz oczywiscie o tych żarówkach Osram night breaker ulimited?

Opublikowano

jest temat odnośnie żarówek, jak kolega wyżej pisze bież osram ultimate mam je na drogowych i jest na prawde super :)

Opublikowano
  • Autor

A czy mógłbym prisic o link gdzie sie to znajduje. A jak sie sprawdza na dlugich bo w moim kloszu znajduja sie 2xh4 1xh1 i 1x w5w i mysle o włożeniu niebieskich postojowek do tego po dwie te h4 z osram.

Opublikowano

panowie a co sądzicie o Tungsram megalight +120%?

ma/miał ktoś?

Opublikowano
  • Autor

Dzięki za linki bardzo mi się przydały i bardzo mi pomogły :thumbup1: . Prawdopodobnie zakupie sobie Osram night breaker ultimate do tego dołożę sobie jakieś niebieskie postojówki i jakieś dobre na halogeny i myślę że będzie się to ładnie prezentować.

Opublikowano

Na halogeny też weź sobie Osram Night Breaker, żeby było jednolicie. Ja na postojówki wziąłem Osram Cool Blue Intense :naughty:

Opublikowano
  • Autor

Na halogeny też weź sobie Osram Night Breaker, żeby było jednolicie. Ja na postojówki wziąłem Osram Cool Blue Intense :naughty:

Dzięki za pomoc. Na pewno tak zrobię bo widzę ze może ładnie wyglądać taki zestawik. Bo miałem wymieniać lampy na te z soczewką ale niestety nic z tego bo nie posiadam spryskiwaczy a to jednak już trudniej i drożej chyba założyć a bez to jednak trochę ryzyko przy dzisiejszej policji. :kox:

Opublikowano

Philips X-tremeVision lepiej świecą niż Osram NB ale Twój wybór :)

Opublikowano

Ale rożnica w cenie też jest :)

Opublikowano
Dzięki za pomoc. Na pewno tak zrobię bo widzę ze może ładnie wyglądać taki zestawik. Bo miałem wymieniać lampy na te z soczewką ale niestety nic z tego bo nie posiadam spryskiwaczy a to jednak już trudniej i drożej chyba założyć a bez to jednak trochę ryzyko przy dzisiejszej policji. :kox:

Soczewka nie oznacza xenonu. Możesz kupić zwykłe poliftowe lampy z soczewką, wsadzić Night Breaker Unlimited i na pewno będziesz zadowolony. Będzie fajnie wyglądać i dobrze świecić.

Opublikowano

Soczewka nie oznacza xenonu. Możesz kupić zwykłe poliftowe lampy z soczewką, wsadzić Night Breaker Unlimited i na pewno będziesz zadowolony. Będzie fajnie wyglądać i dobrze świecić.

Jak soczewki będą wypalone to co by tam nie włożył to bedzie kaszanka

Opublikowano

Nie proponuję mu kupować zużytych lamp ;)

Opublikowano

Nie proponuję mu kupować zużytych lamp ;)

Wiadomo :wink: ale warto to napisać bo prawda jest taka że 90% ori poliftow valeo ma w tej chwili soczewki zmęczone jak piety Jezusa. Więc nie jestem pewien czy ich włożenie daje gwarancje zadowolonia.
Opublikowano
  • Autor

Panowie a powiedzcie mi jak by wymienić soczewke np na nową? Albo zastosować inne lampy nowe ale zamienniki z soczewka to czy efekt tez moze być ciekawy? Bo bardzo chce sobie zalozyc soczewke i pozniej na tył zalozyc po liftowe lampy. A potem troche dodac dodtkow w srodku ale to w pozniejszych postach. :)

Moze macie jakies sprawdzone lampy poza oryginalnymi valeo to proszę o pomoc:)

Opublikowano

Dobrą i niedrogą opcją są lampy Depo. Są na allegro za 360,-

Opublikowano
  • Autor

Podobaja mi sie te z ringami od depo ale czarne tylko zastanawiam sie jak one beda świecić zeby te ringi nie wygladaly zby tandetnie. Jeżeli ktoś ma na swoim autku to proszę i zdjecia bo jestem ciekawy.

Opublikowano

Ringi to w bmw ;] szukaj normalnych poliftow.:)

Wysyłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2