Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AAH] Mimo problemów z benzyną LPG będzie działać ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

krótko, zwięźle i na temat.....mam jakieś problemy z paliwem bo ciś nie chce chodzić. nikt nie wie co to. VAG nie pomogł.....ale chcę załóżyć instalację sekwencyjną i tu pytanie....czy będzie ona chodzić?? bo przecież to raczej jest to niezależny układ :mysli:. dodam że świece mam nowe i lambda też jest nowa :chytry: proszę o pomoc :)

Opublikowano

Zależy z czego tak naprawdę wynika problem... Jeżeli usterka jest typowo mechaniczna, gazownik zestroji instalację według wskazań vag'a, a nie wedle parametrów źle działającej benzyny, powinno być ok.

Opublikowano

vag wykazał tylko że jest zbyt uboga mieszanka :kox: i zrobiłem świece. pompke przewody. sonde i nic. na jałowym nie przerywa tylko jak się rozgrzeje to brakuje mu paliwa. na ssaniu znowu chodzi idealnie. no to zakładać tak? :decayed:

Opublikowano

no to zakładać tak?

Tak!

Opublikowano

Instalacja gazowa niby jest niezależna ale czasami usterki w układzie zasilania powodują że i LPG świruje, dopiero wtedy jest dylemat gdzie szukać przyczyny.

Jak założysz LPG do "niesprawnego" auta a potem instalcja nie będzie chodzila tak jak powinna to będziesz psioczył na gazownika, który moze byc bogu ducha winien.

Ale do odważnych świat należy!

Opublikowano

vag wykazał tylko że jest zbyt uboga mieszanka :kox: i zrobiłem świece. pompke przewody. sonde i nic. na jałowym nie przerywa tylko jak się rozgrzeje to brakuje mu paliwa. na ssaniu znowu chodzi idealnie. no to zakładać tak? :decayed:

może ta nowa sonda jest zj...... :mysli:

Opublikowano

sonda napewno chodzi a na jałowym nie przerywa i chodzi równiutko :tongue4:[br]Dopisany: 23 Wrzesień 2008, 22:55_________________________________________________

Instalacja gazowa niby jest niezależna ale czasami usterki w układzie zasilania powodują że i LPG świruje, dopiero wtedy jest dylemat gdzie szukać przyczyny.

Jak założysz LPG do "niesprawnego" auta a potem instalcja nie będzie chodzila tak jak powinna to będziesz psioczył na gazownika, który moze byc bogu ducha winien.

Ale do odważnych świat należy!

zaryzykuje jednak :decayed:

Opublikowano

Co do zakładania gazu jeśli żle chodzi na paliwie to ciężko będzie ustawić mapę wtrysku dla gazu,musisz wpierw usunąć usterkę a potem zakładać gaz.Wpisz w szukam (mapa) a wyskoczy kilka wątków na temat gazu i kłopotach gdy uszkodzony jest układ paliwa.

Opublikowano

No i dzwoniłem do gazownika który ma mi założyć LPG i powiedział że mimo tych problemów które mam jeśli po podłączeniu VAG-a czasy wtrysków będą dobre to można śmiało zakładać. To prawda? Dobrze koleś gada? :mysli:

Opublikowano

Sama chęć podłączenia vag'a świadczy o tym, że gazownik dosyć rozsądnie podchodzi do tematu. Poprawna praca sterownika silnika to połowa sukcesu. Z uszkodzoną pompą lub wtryskiwaczem benzyny na gazie pojedzie dobrze, byle by gazownik poprawnie i rzetelnie zdiagnozował problem.

Opublikowano

no to w takim razie odezwę się po założeniu seqvencji... :) dzięki mateogda

Opublikowano

pali dobrze :decayed:.....i kilka minut chodzi dobrze a później się przymula ;(

Opublikowano

podstawą poprawnego działania instalacji lpg jest spranie działajacy silnik, jak chcesz uniknąć kłopotów, najpierw doprowadz układ benzynowy do stanu uzywalnosci