mefjiu Opublikowano 24 Października 2014 Opublikowano 24 Października 2014 Witam! Mam problem z działaniem alarmu. Auto da się zamknąć/ otworzyć z kluczyka, ale nie działa zamykanie/ otwieranie/ otwieranie klapy tylnej z pilota. Zaznaczam, że jak zamknę auto kluczykiem, to alarm się uaktywnia. Sprawdziłem auto pod komputerem, wymieniłem baterię w pilocie, zakodowałem od nowa kluczyk (włożyłem w stacyjkę, poklikałem, itd.), sprawdziłem bezpieczniki. Co powinienem jeszcze sprawdzić? 1
Jakoob Opublikowano 25 Października 2014 Opublikowano 25 Października 2014 (edytowane) Musisz zsynchronizować kluczyk (nie zakodować to dwie różne rzeczy). Spróbuj tak: 1. otwórz zamek kluczykiem 2. naciskasz otwieranie na pilocie 3. teraz dopiero łapiesz za klamkę, wsiadasz, zamykasz drzwi, włączasz sam zapłon, nie zaplasz 4. po paru sekundach wyjmujesz kluczyk, nie wysiadasz i nie otwierasz drzwi 5. znowu naciskasz otwieranie na kluczyku. Zdalne sterowanie powinno zacząć znowu działać. Edytowane 25 Października 2014 przez Jakoob
mefjiu Opublikowano 30 Października 2014 Autor Opublikowano 30 Października 2014 Musisz zsynchronizować kluczyk (nie zakodować to dwie różne rzeczy). Spróbuj tak: 1. otwórz zamek kluczykiem 2. naciskasz otwieranie na pilocie 3. teraz dopiero łapiesz za klamkę, wsiadasz, zamykasz drzwi, włączasz sam zapłon, nie zaplasz 4. po paru sekundach wyjmujesz kluczyk, nie wysiadasz i nie otwierasz drzwi 5. znowu naciskasz otwieranie na kluczyku. Zdalne sterowanie powinno zacząć znowu działać. Ta metoda też nie działa. Próbowałem chyba wszystkiego i nic...
steve69 Opublikowano 30 Października 2014 Opublikowano 30 Października 2014 Podstawowe pytanie: czy moduł komfortu widzi kluczyk (nadajnik)? -- Pozdrawiam. Sławek
steve69 Opublikowano 30 Października 2014 Opublikowano 30 Października 2014 Widzi Sprawdzałeś to w VAG/VCDS ? film domjenicka -- Pozdrawiam. Sławek
mefjiu Opublikowano 31 Października 2014 Autor Opublikowano 31 Października 2014 Znajomy mechanik sprawdzał, ale mówi, że nie wie o co chodzi... Mówił, że może być coś do zrobienia z synchronizacją przez właśnie VAGa, ale muszę znaleźć najpierw kogoś, kto zna się w okolicy na tym. Z drugim kluczykiem zrobiłem jak wyżej i działa zdalne sterowanie.
Rekomendowane odpowiedzi