Obsession Opublikowano 22 Września 2008 Opublikowano 22 Września 2008 Nie znalazłem wątku, w którym ktoś opisywałby identyczny problem. Napiszę od razu, że jakiś czas temu wygłuszałem matami polimerowymi przednie drzwi i od tego momentu mam ten problem. Przy zamykaniu z kluczyka (lub z pilota) rygielki opuszczają się, ale dwa przednie jakby nie dochodzą do samego dołu (odstają jakieś 3mm ponad normę) i po sekundzie się cofają. Myślałem, że jest to wina wygłuszenia.. że rygle (a raczej ich metalowe cięgna) obcierają o maty. Wymontowałem więc rygle z drzwi, ale problem nie zniknął Ma ktoś jakiś pomysł gdzie może leżeć przyczyna? Każda sugestia może okazać się pomocna
dark79 Opublikowano 23 Września 2008 Opublikowano 23 Września 2008 a możesz ręką wcisnac do konca rygle?
Obsession Opublikowano 23 Września 2008 Autor Opublikowano 23 Września 2008 Nie, do końca się nie da - tak samo te sprzodu troche odstają.. Ale jak zamykam rękoma to się nie cofają.
dark79 Opublikowano 23 Września 2008 Opublikowano 23 Września 2008 jednak winy bym szukal w wygluszeniu drzwi, bo jak sam napisales probelm pojawil sie po tej operacji, moze mata gdzies sie dostala w zamek i blokuje, posprawdzaj jeszcze raz.
Obsession Opublikowano 26 Września 2008 Autor Opublikowano 26 Września 2008 Problem rowiązany. Sprawdziłem dokładnie (kiepska widocznosc - maty zaslaniają ) i okazało się, że scinek maty podczas wygłuszania dostał sie do prowadnicy i blokowało Temat zamknięty
Rekomendowane odpowiedzi