przemek11 Opublikowano 3 Listopada 2014 Autor Opublikowano 3 Listopada 2014 No racja, dobrze że to wyhaczyłeś nie pomyślałem w ten sposób
MlodyElk Opublikowano 4 Listopada 2014 Opublikowano 4 Listopada 2014 (edytowane) Koledzy a do czego służy te gówno w czerwonym i brązowym plastiku? http://allegro.zapodaj.net/1ad7d006e4da.jpg.html Edytowane 4 Listopada 2014 przez MlodyElk
Labiel Opublikowano 4 Listopada 2014 Opublikowano 4 Listopada 2014 To są bezpieczniki obciążeniowe. Jak dobijesz szybę do końca a mimo to nadal trzymasz przycisk to one odcinają zasilanie żebyś nie spalił silniczków.
MlodyElk Opublikowano 4 Listopada 2014 Opublikowano 4 Listopada 2014 Oki oki, bo ja np kupywałem wiązkę od kolegi z forum i on mówił aby tylko podpiąć pod plus i minus i będzie działać ale mysle , że tak zielona kostka też chyba powinna być gdzie pod pięta w całości. Chyba że się myle.
Labiel Opublikowano 4 Listopada 2014 Opublikowano 4 Listopada 2014 Przeczytaj wątek od początku bo nie chce się powtarzać.
MlodyElk Opublikowano 4 Listopada 2014 Opublikowano 4 Listopada 2014 Wiem ale ja chce bez domykania aby one tylko działały a większość osób tłumaczy z domykaniem.
Labiel Opublikowano 4 Listopada 2014 Opublikowano 4 Listopada 2014 Masz ze 4 razy napisane co trzeba podłączyć żeby szyby działały. Domykanie to inna kwestia na które konkretna odpowiedź nie padła. Podłączenie plusa i minusa nie uruchomi ci szyb. Potrzebny jest jeszcze dodatkowy plus po stacyjce uruchamiający podświetlanie przycisków i ogólnie działanie szyb.
MlodyElk Opublikowano 4 Listopada 2014 Opublikowano 4 Listopada 2014 Czyli ja to rozumiem tak iż podłączam plus i minus i dodatkowo z zielonej kostki doprowadzać plus i powinno działać lub źle się doczytałem.
Labiel Opublikowano 4 Listopada 2014 Opublikowano 4 Listopada 2014 Czyli ja to rozumiem tak iż podłączam plus i minus i dodatkowo z zielonej kostki doprowadzać plus i powinno działać lub źle się doczytałem. Tak. Do zielonej plus po stacyjce, bo inaczej będą działać cały czas - aku padnie.
przemek11 Opublikowano 4 Listopada 2014 Autor Opublikowano 4 Listopada 2014 Rafał, a ja mam tylko jeden bezpiecznik obciążeniowy w brązowej kostce. do czegos konkretnie potrzebny jest też ten 2 w czerwonej? W końcu boczki zamówione, może na czwartek bede je miał i zaczynam w końcu zabawe z tym zobaczymy jak mi to pójdzie:) mam nadzieje że szybko i sprawnie, przekładałem lampy na polifty w miare sprawnie i dobrze mi to wyszło więc myśle że i to ogarne
Labiel Opublikowano 4 Listopada 2014 Opublikowano 4 Listopada 2014 U mnie to chyba osobno na każdą szybę było. U ciebie może jest jeden tylko. A masz same silniczki czy kompletne ramki szyb?
przemek11 Opublikowano 4 Listopada 2014 Autor Opublikowano 4 Listopada 2014 no napewno jest tylko jeden, bo nie ma nawet śladu aby kiedyś był 2 Kompletne ramki szyb łącznie z szybą oczywiście
Labiel Opublikowano 4 Listopada 2014 Opublikowano 4 Listopada 2014 Ramki przełożyć to nie problem, trzeba tylko chwilę pobawić się z ich ustawieniem. Ja muszę to jeszcze poprawić u siebie.
przemek11 Opublikowano 4 Listopada 2014 Autor Opublikowano 4 Listopada 2014 a propo tego ustawienia ramek. to jak to dobrze i sprawnie zrobic zeby wszystko ładnie przylegało i zeby woda mi sie nie lała do środka i podstawowa rzecz to czy dam rade sam zamontowac te ramki? czy bedzie mi potrzebna 2 osoba//
Labiel Opublikowano 4 Listopada 2014 Opublikowano 4 Listopada 2014 Ja robiłem wszystko sam, nie trzeba drugiej osoby do pomocy. Ramka ma tak jakby swoje wpusty z zabezpieczeniem. Nie wpadnie ci głębiej niż określony poziom. Wiadomo że łatwiej z drugą osobą coś regulować, ale nie jest to konieczne.
przemek11 Opublikowano 4 Listopada 2014 Autor Opublikowano 4 Listopada 2014 aha no właśnie nad tym się zastanawiałem czy da sie jakoś przymocować zeby sie troche trzymały zanim przykręce śruby itp a jak je wyregulować? do czego je regulowac zeby wiedziec ze dobrze sa ustawione zastanawiam się tez jak puścić wiązke od kierowcy do pasażera i chyba puszczę pod wykładziną z przodu pod pedałami przez kokpic i dalej
Labiel Opublikowano 4 Listopada 2014 Opublikowano 4 Listopada 2014 Regulacja podłóg karoserii. Muszą się dobrze zamykać, nie zachodzić na słupki itp.
Rekomendowane odpowiedzi