KrisOld Opublikowano 17 Stycznia 2015 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Nie latwiej bylo zaoszczedzic na sondzie i sprawic sobie kabel do diagnostyki za 10 razy mniej? Mądry Polak po szkodzie.. Nie znam się na tym zbytnio, a w poniedziałek poproszę kolegę to odczyta mi błędy. Mam coś zrobić dodatkowo ?
Bromchit Opublikowano 23 Stycznia 2015 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Panowie wstawiam błędy które zapalały mi kontrolkę. Podmiana na drugą sondę nic nie dawała dalej pojawiały się te same błędy więc włożyłem starą. I tutaj mogę nie których zaskoczyć, po zrobieniu turbo, był to rok temu żaden błąd nie wrócił. 17511 - Oxygen (Lambda) Sensor Heating; B1 S1: Performance too Low P1103 - 008 - Implausible Signal 16514 - Oxygen (Lambda) Sensor B1 S1: Malfunction in Circuit P0130 - 008 - Implausible Signal Sondy najlepiej szukać oryginału, pasuje też z numerem 1K0998262D,
KrisOld Opublikowano 28 Stycznia 2015 Opublikowano 28 Stycznia 2015 Panowie wstawiam błędy które zapalały mi kontrolkę. Podmiana na drugą sondę nic nie dawała dalej pojawiały się te same błędy więc włożyłem starą. I tutaj mogę nie których zaskoczyć, po zrobieniu turbo, był to rok temu żaden błąd nie wrócił. 17511 - Oxygen (Lambda) Sensor Heating; B1 S1: Performance too Low P1103 - 008 - Implausible Signal 16514 - Oxygen (Lambda) Sensor B1 S1: Malfunction in Circuit P0130 - 008 - Implausible Signal Sondy najlepiej szukać oryginału, pasuje też z numerem 1K0998262D, Doszedłeś od czego to może być? Mi kontrolka raz się zapala raz gaśnie, sonda założona orginalna Boscha.. A dalej mam to samo.
Łukasz13 Opublikowano 28 Stycznia 2015 Opublikowano 28 Stycznia 2015 Te bledy powyzej powoduje takze zle ustawiona instalacja lpg, szczegolnie jak zalewa gazem.
KrisOld Opublikowano 28 Stycznia 2015 Opublikowano 28 Stycznia 2015 Panowie wstawiam błędy które zapalały mi kontrolkę. Podmiana na drugą sondę nic nie dawała dalej pojawiały się te same błędy więc włożyłem starą. I tutaj mogę nie których zaskoczyć, po zrobieniu turbo, był to rok temu żaden błąd nie wrócił. 17511 - Oxygen (Lambda) Sensor Heating; B1 S1: Performance too Low P1103 - 008 - Implausible Signal 16514 - Oxygen (Lambda) Sensor B1 S1: Malfunction in Circuit P0130 - 008 - Implausible Signal Sondy najlepiej szukać oryginału, pasuje też z numerem 1K0998262D, Doszedłeś od czego to może być? Mi kontrolka raz się zapala raz gaśnie, sonda założona orginalna Boscha.. A dalej mam to samo. Możesz powiedzieć co robiłeś z Turbo i ile Cię to kosztowało ?
Bromchit Opublikowano 29 Stycznia 2015 Opublikowano 29 Stycznia 2015 Turbo praktycznie całe nowe, że starego została tylko muszla od strony "zimnej". Koszt naprawy samego turbo ok. 1500PLN. Wiem zaraz ktoś napisze, że można taniej, ja też o tym wiedziałem. Te bledy powyzej powoduje takze zle ustawiona instalacja lpg, szczegolnie jak zalewa gazem.Zgadza się z gazem też był problem, bo kończyła się listwa, jednak po zrobieniu turbo, błędy już więcej nie pojawiały się[emoji4], a listwę wymieniłem dopiero nie dawno.
Rekomendowane odpowiedzi