AnnYa Opublikowano 31 Października 2014 Opublikowano 31 Października 2014 Witam jak na razie po zakupie audica nie sprawiła mi żadnych kłopotów poza niedziałającym czujnikiem advanced key (tylne lewe drzwi) Czujnik kupiony, przymierzam się do jego wymiany. I moje pytanie, czy ktoś z Was robił to kiedyś? Czy trzeba rozbierać tapicerkę, żeby się do niego dostać, czy też można dostać się do niego od strony klamki zewnętrznej (osłania go tylko zewnętrzna obudowa klamki) z góry dziękuję ten oto czujnik: http://thumbs2.ebaystatic.com/d/l225/m/mCOY4otSy376gy6Pu2j27cg.jpg
proximpuh Opublikowano 31 Października 2014 Opublikowano 31 Października 2014 Musisz zdjąć tapicerkę drzwi i wymontować klamkę
bigjasiu Opublikowano 1 Listopada 2014 Opublikowano 1 Listopada 2014 Nie trzeba demontować tapicerki! Jak otworzysz drzwi z boku jest taka zaślepka, pod nią jest śruba (chyba torx 20) odkręcasz i i wyciągasz element klamki. czas operacji wymiany dla wprawionych ok 20min. jak będziesz przejazdem przez moje miasto to zapraszam, to wymienimy
proximpuh Opublikowano 1 Listopada 2014 Opublikowano 1 Listopada 2014 No tak, masz rację, da się. Ja ściągałem bo dorabiałem podświetlenie klamek
bigjasiu Opublikowano 1 Listopada 2014 Opublikowano 1 Listopada 2014 Jak stary upchałeś podświetlenie klamki wraz z czujnikiem????
proximpuh Opublikowano 1 Listopada 2014 Opublikowano 1 Listopada 2014 Kupiłem ori klamki z A8 z podświetleniem i chromem
simon80bl Opublikowano 4 Stycznia 2015 Opublikowano 4 Stycznia 2015 (edytowane) Przy wymianie czujnika klamki wylecial mi taki czarny plastik w ktorym jest zamocowana sruba dzialajaca jako rozporka. Ktos wie jak to z powrotem wlozyc. Wysyłane z mojego ST18i za pomocą Tapatalk 2 Edytowane 6 Stycznia 2015 przez simon80bl
bigjasiu Opublikowano 7 Stycznia 2015 Opublikowano 7 Stycznia 2015 Przy wymianie czujnika klamki wylecial mi taki czarny plastik w ktorym jest zamocowana sruba dzialajaca jako rozporka. Ktos wie jak to z powrotem wlozyc. Wysyłane z mojego ST18i za pomocą Tapatalk 2 Jest to uchwyt który podtrzymuje/ dopycha zamek. Wyskoczył ci on z boku czy z frontu drzwi
simon80bl Opublikowano 8 Stycznia 2015 Opublikowano 8 Stycznia 2015 (edytowane) Przy wymianie czujnika klamki wylecial mi taki czarny plastik w ktorym jest zamocowana sruba dzialajaca jako rozporka. Ktos wie jak to z powrotem wlozyc. Wysyłane z mojego ST18i za pomocą Tapatalk 2 Jest to uchwyt który podtrzymuje/ dopycha zamek. Wyskoczył ci on z boku czy z frontu drzwi Wpadł mi do środka drzwi (musiałem sciągnąć tapicerkę drzwi tylnych, żeby go wyciągnąć), ale jak go z powrotem włożyć to już nie wiem - męczyłem się jakąś godzinę i nie dałem rady Edytowane 8 Stycznia 2015 przez simon80bl
mar-m1 Opublikowano 12 Stycznia 2015 Opublikowano 12 Stycznia 2015 Najlepiej wymontować cały uchwyt klamki, mi jeszcze nigdy to ustrojstwo nie wypadło
peter22 Opublikowano 27 Grudnia 2016 Opublikowano 27 Grudnia 2016 panowie , gdzie dostane takie czujniki do klamek , najlepiej te poprawione zalane plastykiem ??
Wolf1991 Opublikowano 10 Marca 2017 Opublikowano 10 Marca 2017 Dnia 27.12.2016 o 15:00, peter22 napisał: panowie , gdzie dostane takie czujniki do klamek , najlepiej te poprawione zalane plastykiem ?? Kupiles kolego? Tez szukam..
peter22 Opublikowano 11 Marca 2017 Opublikowano 11 Marca 2017 Jeszcze nie kupiłem kupię jeden zmienię i mam magika na miejscu co lubi naprawiać takie rzeczy .
Wolf1991 Opublikowano 11 Marca 2017 Opublikowano 11 Marca 2017 A nie masz moze numeru tego czujnika zalenego plastikiem?
peter22 Opublikowano 14 Marca 2017 Opublikowano 14 Marca 2017 Jeszcze nie wyjmowalem , ale poprawione to te continentala
peter22 Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Opublikowano 2 Sierpnia 2017 (edytowane) Zmieniłem u siebie czujniki i teraz taka informacja 8K0 zmienił się na 4G8 Wiec czujniki pasują od a6, a7 . Ja właśnie takie wsadziłem i wszystko ładnie działa . Okazało się ze w przednich prawych już był wymieniony na taki właśnie nowy Starego typu pękają i do środka dostaje się woda w wyniku czego przestają działać Edytowane 2 Sierpnia 2017 przez peter22
Wolf1991 Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Potwierdzam to co mówisz bo tez wymieniłem. W kazdej nie dzialajacej byly popękane te gumy na czujniku. Nowe jakością do starych to przepaść. Choć mialem problemy z wymiana pierwszego czujnika( musialem sciagac tapicerkę) ale koledzy pomogli i wszystko w piec minut potem siadalo
Ciacho1987 Opublikowano 6 Grudnia 2017 Opublikowano 6 Grudnia 2017 Witam. Mam pytanie czy jezeli wszystkie klamki mi szwankuja to mozliwe jest ze to np. przez jeden niesprawny czujnik czy trzeba wszystkie wymienic? Po podlaczeniu do kompa wyjdzie ktory jest trafiony? Czy po zalozeniu nowego czujnika trzeba zmienic cos w komputerze? I ostatnie pytanie znalazlem takie czujniki na allegro ale numery sa np. z koncowka A czy B albo w ogole bez literki. Jaka jest roznica? Z gory dzieki za odpowiedz
Rekomendowane odpowiedzi