Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Szybko migające kierunkowskazy.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Problem (A4B6 avant) tego typu że po zmianie modułu świateł kierunki zaczęły szybciej migać .Mi to osobiście nie przeszkadza ale każdemu muszę to tłumaczyć...

pytanie: Moduł jest od wersji bogatszej prawdopodobnie z migaczami w lusterkach lub coś podobnego czy można w Vagu gdzieś zaadaptować lub wyłączyć ta opcje czy tylko ratuje mnie ponowna wymiana modułu ew. lutowanie rezystorów.

Z innej beczki czy te ramiona wycieraczek z uchwytami na aero z allegro w granicach 250zl zdają egzamin jeśli ktoś zmieniał proszę o opinie

Jak ktoś coś z góry dziękuję

pozdr

Wysyłane z mojego domu za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

Błędu ci nie wyświetla na tablicy?

Jaki miałeś moduł i jaki masz...podaj numery

W B6 nie było dodatkowych kierunków więc to na pewno nie jest powodem szybszego migania. Obstawiam że masz uszkodzony MCE(miałem podobnie)

Opublikowano

nie, nic nie wyświetla dodam tylko że jak włączę awaryjne to tempo migania jest ok -aha i ma ustawione z automatu po przekręceniu stacyjki włączone są światła pozycyjne.Moduł który miałem został wymieniony z powodu nie działających wycieraczek i był Low ten obecny jest High ale konkretnych numerów nie znam, sprawdzę to.

Skoro piszesz że B6 nie miała dodatkowych kierunków to może był hak i ustawienia są pod moduł haka ...? może gdzieś można to wyłączyć adaptacją na zero i wróci szybkość do normy...

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

nawet jak był hak to on ma osobny moduł który zaczyna działać dopiero po podpięci wtyczki przyczepki do gniazda w aucie.
MCE nie załącza bezpośrednio świateł w przyczepce to robi właśnie moduł haka

Opublikowano

Skoro był LOW a masz HIGH, to ktoś zmieniał połączenia? Bo przy High większość obwodów idzie przez moduł. Celem kontroli czy nie ma przepalonych żarówek w obwodzie el.

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

Opublikowano (edytowane)

czyli co szukać modułu? czy kombinować z vagiem może ktoś zna bloki i numery gdzie szukać takich rzeczy

mój stary moduł w którym przestały działać wycieraczki

8E0907279C

nie rozumiem tego, że ktoś pozamienial połączenia...rozumiem natomiast to że sygnał idzie przez MCE i widzi niby przepalone żarówki stąd ta prędkość migania

hej,

chciałem zakończyć wątek i temat uznać za rozwiązany. Lekarstwem okazał się być moduł z odpowiednią literka czyli C i wszystko działa prawidłowo. B jednak jest inaczej ustawiony.

pozdrawiam

Edytowane przez gajtas
Opublikowano

Ja mam taki problem że kierunkowskazy migają szybko ciągle. Na odpalonym i na zgaszonym silniku bez przerwy.

Ale jak włączę awaryjne czy lewe czy prawe to jest normalnie..

Na pewno to nie jest przerywacz.

Ktoś coś wie na ten temat ?