Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Po wymianie sprężyn

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zauważyłem po wymianie sprężyn z tyłu że mam nierówne szczeliny między oponą a nadkolem w porównaniu prawej do lewej strony. Nie wiecie co może być tego przyczyną?? Możliwe że przed wymianą też to było ale nie zwróciłem na to uwagi. Te odboje gumowe(kielichy na których opiera się sprężyna) nie wiem jak to nazwać, nie były zniszczone. :kox: Różnica wynosi jakieś 2 cm. Bo jeszcze wpływa na wysokość zawieszenia?? Czyżbym miał walnięte sprężyny??

Opublikowano

Sprawdz czy sprężyny siedzą w gniazdach-góra i dół.Co to za sprężyny?Jaki producent,jednakowa sztywność? Sprężyny no name mogą nie trzymać parametrów.Pojeżdzij parę dni,zmierz ponownie,jak lipa to reklamuj.

Opublikowano

Sztywność taka sama, dwie identyczne sprężyny firmy Kilen. Te kielichy gumowe całe, sprawdzałem jeszcze drugi raz wczoraj. Sprężyny siedzą w nich dobrze, nie są dziurawe ani wygniecione na wylot. To na wysokość zawieszenia ma wpływ tylko sprężyna?? Bo już nawet szedłem w kierunku " a może jakaś tuleja wyrobiona i na niej siedzi" ale też nie znalazłem nic podejrzanego.

Opublikowano

Tak ,na wysokość zawieszenia wpływ ma generalnie sprężyna ale różnica w sztywności amorów też może swoje zrobić.Luzów w tylnym zawieszeniu raczej bym się nie doszukiwał-ciężko je zajechać.Wysokość mierz od podłoża do nadkola ale zmierz również przód- osłabiona przednia sprężyna może przechylić tył.

Opublikowano

Przód stoi równo, pojeżdżę jeszcze z dwa dni i jak się nie poprawi, nie ułoży to będę reklamował :kwasny: