Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż aktywnego układu wydechowego w Audi A4 B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, posiadam u siebie w Audi A5 Sound Booster PRO lecz mam z nim problem nie działa 
Połączenie z modułem od Kufatec jest mogę się z nim połączyć przez dedykowaną aplikację na laptopie 
Z tego co wiem to 2 przewody CAN idą prawą stroną do GATEWAY 
4 przewody od głośników są połączone oraz masa + zasilanie też 
Przełącznika od ADS nie mam, wszystko ustawione na tryb individual lecz brak opcji SOUND ENGINE w menu MMI w trybie wyborów 
Jakieś pomysły co mogę zrobić aby to zaczęło działać ? 

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Witam mam taki mały  problem. A4 b8 2009 3gp. gateway  poliftowy na full. Podłączyłem  zestaw głośnik i sterownik pod maskę. Miałem  błąd  U10D9 ale zrobiłem  fleszowanie i błąd  znikł. Ale nie ma możliwości  kodowania i nie wyświetla  nic na mmi w ads indywidual. 

Pomoże ktoś,zna ktoś jakieś kodowania.  W teście  ele. Wykonawczych glosnik działa 

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam wszystkich. 

Rok temu kupiłem wreszcie swoją A4 B8 z 2013 z zamontowanym aktywnym wydechem.Niestety 2 miesiące temu przestało ładnie gadać.Całość aktywowana była po włączeniu trybu dynamic.Czy jest ktoś z okolic Wrocławia kto by sprawdził czy to głośniki się skończyły czy może jakieś połączenie lub moduł.

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Cześć, montował ktoś soudaktor? Niestety po montażu (silnik CGLC) mam błąd 0005 Nieprawidłowy typ samochodu U10D9 00 [009] nie mogę usunąć, nie ma dźwięku, nie uruchamia testu głośnika. Audi A5 Polift.

Edytowane przez michalspam94

Opublikowano

Michał, piszesz poradniki na 4 strony a tu walisz takie babole. Toć daj pełny skan bo nad jakimiś urywkami to nikt się nawet nie pochyli to po pierwsze. Po drugie to masz ewidentnie błąd komunikacji więc może któryś moduł obok nie zakodowany?

Opublikowano
W dniu 21.03.2026 o 08:55, RaThek napisał(a):

Michał, piszesz poradniki na 4 strony a tu walisz takie babole. Toć daj pełny skan bo nad jakimiś urywkami to nikt się nawet nie pochyli to po pierwsze. Po drugie to masz ewidentnie błąd komunikacji więc może któryś moduł obok nie zakodowany?

Akurat Soundaktor wykracza poza moje wątki i tu dopiero zgłębiam wiedzę. Jak się uda to ogarnąć to też opiszę co i jak. Moduły zakodowane (w 09 zaznaczona obsługa w bajcie 11 bit 6, w 19 również). Podłączenie CAN robiłem bezpośrednio pod CAN z ECU. Tu przydałoby mi się potwierdzenie czy tak powinno być, bo nie mam pewności - mod trochę na spontanie robiony bez przygotowania wcześniej.

Trafiłem w sieci info o tym, że sterowniki od Soudaktor są zakodowane tylko pod wybrane silniki i trzeba je przeflashować na odblokowany software - dotyczy A3 - objawia się właśnie błędem o tych numerach.

Pytanie czy ktoś to może potwierdzić czy w A4 / A5 tak samo? Póki co organizuję VCP, żeby to sprawdzić, bo niestety nie mam dostępu. Być może pod koniec przyszłego tygodnia coś ogarnę.

Jeżeli to będzie rozwiązaniem, to być może da się też uruchomić w wersji przedliftowej.

MQB Blog
No image preview

Sound Actuator / Structure-Borne Sound Generator

It will be another rather long story. I’ve spent about a year on this retrofit. Several russian guys have been doing this for a long time, but no one was willing to help me, and they even banned me. S

Opublikowano
W dniu 19.03.2026 o 17:27, michalspam94 napisał(a):

Cześć, montował ktoś soudaktor? Niestety po montażu (silnik CGLC) mam błąd 0005 Nieprawidłowy typ samochodu U10D9 00 [009] nie mogę usunąć, nie ma dźwięku, nie uruchamia testu głośnika. Audi A5 Polift.

A dwa posty wyżej nad Twoim:

W dniu 22.04.2024 o 23:04, pakito25 napisał(a):

Witam mam taki mały  problem. A4 b8 2009 3gp. gateway  poliftowy na full. Podłączyłem  zestaw głośnik i sterownik pod maskę. Miałem  błąd  U10D9 ale zrobiłem  fleszowanie i błąd  znikł. Ale nie ma możliwości  kodowania i nie wyświetla  nic na mmi w ads indywidual. 

Pomoże ktoś,zna ktoś jakieś kodowania.  W teście  ele. Wykonawczych glosnik działa 

Opublikowano
3 godziny temu, RaThek napisał(a):

A dwa posty wyżej nad Twoim:

Tak, masz rację. Nie brałem pod uwagę tego wątku, bo auto autora to przedlift, ale faktycznie problem ten sam i rozwiązanie Prawdopodobnie też to samo. Dam znać czy się udało.

Flash zadziałał. Mam jeszcze jeden sterownik. Poeksperymentuję trochę z nim. Może uda się zrobić coś więcej.

Edytowane przez michalspam94

Opublikowano

Mam pytanie do osób, które posiadają aktywny wydech. Czy jeżeli odłączycie jeden z tłumików to czy drugi nadal gra czy łapie błąd i się nie uruchamia? Mam wersję z 2 rurami po lewej (2.0) I chciałbym zamontować tymczasowo po prawej schowaną puszkę od aktywnego wydechu pod zderzakiem bez zmian w wydechu żeby to grało, ale byłby tylko 1 głośnik. Niestety ciężko o ładny zderzak do A5 Sportback Polift w S-line w kodzie LX7W, a malowanie to kolejne dodatkowe pieniądze, które wolę przeznaczyć na inne modyfikacje.

Opublikowano

Jeden też powinien działać.