Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż aktywnego układu wydechowego w Audi A4 B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jestem posiadaczem a4 b8 2,7 TDI mógłby mi ktoś przybliżyć koszty montażu takiego układu ;) czy trzeba wymianac wydechy czy można dołożyć tylko jakiś sterownik ,modol jestem trochę zielony w tym temacie ,posiadam regulacje trybu jazdy

z góry dziękuje i pozdrawiam ;) 

Opublikowano

Witam mam możliwość kupna całego wydechu od sq5 wraz z modułami co muszę zrobić i jak żeby to zadziało ??  Czy napewno to będzie działać 

Opublikowano
9 godzin temu, otles2 napisał:

Witam mam możliwość kupna całego wydechu od sq5 wraz z modułami co muszę zrobić i jak żeby to zadziało ??  Czy napewno to będzie działać 

Z SQ5 pasują tylko końcowe tłumiki, środkowy musisz zamontować od A4

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam interesują mnie firmy które wymieniają te wydechy ? Ma kto s namiary ? Proszę pisać priv lub tutaj :) 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Lukasz-odkrywca w Krakowie Marcin Sermet - Navipol  robi coś takiego. Zarówno podwójny jak i jednostronny wydech. http://allegro.pl/aktywny-uklad-wydechowy-audi-a4-a5-b8-i6763679619.html

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 1.01.2018 o 11:19, Lukasz-odkrywca napisał:

Witam interesują mnie firmy które wymieniają te wydechy ? Ma kto s namiary ? Proszę pisać priv lub tutaj :) 

Wrocław firma http://bmgtuning.pl/ właśnie dowiadywałem się co i jak.. Dostałem taką odpowiedź.

Mamy cztery możliwości;

activeBox v1 (jeden modulator dźwięku + podłączenie) - 5800zł 

activeBox v1 (dwa modulatory dźwięku + podłączenie) - 7800zł 

oraz

activeBox v2 (jeden modulator dźwięku + podłączenie) - 6800zł 

activeBox v2 (dwa modulatory dźwięku + podłączenie) - 8800zł 

Czas montażu do dwóch dni max.

Opublikowano

Witajcie,

Kamil ceny za te Acivebox-y chore.

Za najtańszą opcję zrobisz do auta full custom wydech na klapach,

Pozdrawiam

Opublikowano

;)

Edytowane przez Konrad z Rørvik

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, panowie potrzebuje schemat podłączenia pinow aktywnego wydechu audi a6 c7 do szyny can kupilem wiazke z kufateca sa tam dwa przewody high i low proszę o pomoc w które piny je wsadzić 

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam. Padła tu odpowiedź ze do audi 80 tdi, też da się zamontować aktywny wydech. Tylko czy ono ma magistrale can z pinem 6 i 16?

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witajcie, 

Wracając do tematu. Audi A4 B8 2.0tdi

https://allegro.pl/oferta/7695386969 kupując taki sterownik do tego wiązke... I pozostaje tylko programowanie? 

Tlumik z głośnikiem już posiadam. 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Hejka, szukam pomocy żeby uruchomić aktywne wydechy w moim A5 3,0 Tdi. 

Kupiłem wydechy z modułem od SQ5, wszystko zamontowane według schematu. 

Wydechy nie działają. VCDS pokazuje błąd „nieprawidłowy model samochodu” . Dokupiłem drugi moduł dedykowany niby do A5 ale niestety wtyczka jest zupełnie inna i zostałem teraz z dwoma modułami bez dźwięku ??‍♂️ 

Dajcie jakieś rady co dalej zrobić albo namiar na kogoś kto mi to ogarnie. Dzięki.

Opublikowano

Uzupełnić tzn? Jestem pierwszy raz na jakimkolwiek forum i potrzebuję wskazówek ?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam.

Panowie - jak to jest z a4 przedliftową . Będzie działać bez zmian bramki can aktywny wydech na tył ? Zamontowałem moduł - zasilanie , masa , cany pod 6/16 i nic . Zero komunikacji z modułem . Cisza z głośnika . Na razie utknąłem z tematem.

Ha.

Pozdrawiam

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Zderzak od s4 b8 pomalowany pasuje p&p teraz czas na sound boster system (wstyd jeździć z pustym otworem na drugi wydech),tym bardziej że za tydzień mam wesele ?

Czy zakładał ktoś wydech od Q5 ? 

A może ktoś robił chociaż przymiarkę i wie,że be problemu podejdą? 

20190623_094606.jpg

15612761515777202730532289603627.jpg

Opublikowano

Kolejny mod  ?

20190629_091900.jpg

Edytowane przez kamilch-1984

Opublikowano

Witam, jaki jest obecnie całkowity koszt dołożenia aktywnego wydechu do przedlifta? Dodam też że nie mam w wyposażeniu ADS

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Witajcie.

Jeżdżę audi q5 z 2013roku, 2.0 177KM quattro w automacie. Zakupiłem aktywny wydech od SQ5 ze sterownikiem dźwięku, zmontowałem, uplotłem wiązkę, (dokupiłem buzzer i sterownik - tego jeszcze nie wpiąłem). Podłączyłem zgodnie ze schematem i pinologią. Po podłączeniu do zasilania, w głośnikach wydechu słychać delikatny szum (w czasie gdy silnik nie pracuje).

Pomóżcie, bo nie wiem czy kodować czy adaptować coś należy , żeby wydech zabrzmiał.

Nadmienię, że Audi drive select aktywowałem.

Edytowane przez daniow
uzupełnienie posta

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 17.02.2016 o 10:50, wrclaguna napisał:

do POLIFTA znalazłem schemat :)

zadna filozofia , CANY zasilanie 12 V masa oraz dwa kabelki do modułu akustycznego

sound.png

ma ktoś jeszcze może ten schemat do polifta i mógłby udostępnić ? (montaż sterownika i buzzera - do maską)