Tikas Opublikowano 3 Listopada 2014 Opublikowano 3 Listopada 2014 Witam. Mam sedana i chciałbym dowiedzieć się jak jest mocowana siatka bagażnika w pionie a konkretnie za tylnym oparciem. Jak to jest rozwiązane w sedanie.Czy jest taka możliwość?
afroo. Opublikowano 3 Listopada 2014 Opublikowano 3 Listopada 2014 (edytowane) Musisz mieć zamontowane haczyki na torby i na nich podwieszasz siatkę. Z tym, że wtedy siatka jest podwieszona w połowie powierzchni bagażnika, a nie jak w avancie zaraz za oparciem. http://www.a6klub.pl/viewtopic.php?t=11006 Edytowane 3 Listopada 2014 przez afroo.
Tikas Opublikowano 3 Listopada 2014 Autor Opublikowano 3 Listopada 2014 Dzięki. Właśnie myślałem o tych hakach. Szkoda że tak daleko od oparcia są mocowania.
Robero321 Opublikowano 4 Listopada 2014 Opublikowano 4 Listopada 2014 One są mocowane po lewj i prawej stronie bagażnika. Po otwarciu klapy masz je w zasięgu ręki. Sam je mam zamontowane w sedanie i powiem Ci że rewelacja jak się jedzie z większymi zakupami typu 8 siatek lub więcej to po prostu piękna sprawa jak wszystko jest na miejscu po np. gwałtownym hamowaniu.
Tikas Opublikowano 7 Listopada 2014 Autor Opublikowano 7 Listopada 2014 A wierciliście jakieś otwory do tych kotwic?
afroo. Opublikowano 7 Listopada 2014 Opublikowano 7 Listopada 2014 Są otwory w półce po obu stronach.
Robero321 Opublikowano 7 Listopada 2014 Opublikowano 7 Listopada 2014 Nie niema potrzeby są już ori miejsca na te mocowania. Wsuwasz tylko dwie blaszki (takie jak kiedyś do głośników uniwersalnych ) przykładasz w odpowiednie miejsce podstawę haczyka i wkręcasz dwa wkręty w specjalne blaszki które wsuwa się w blachę bagażnika w której już wszystko jest łącznie z odpowiednim profilem na ten haczyk i dziurami na śruby Dodatkowo haczyki mają zamontowane spowalniacze więc jak zdejmiesz siatkę to haczyk nie napier*ala w blachę tylko spokojnie się podnosi tak żeby nie przeszkadzał przy przewożeniu innych rzeczy Potrzebny jest tylko komplet czyli haczyk , śruby 2 szt i dwie blaszki na stronę można zamontować po obu stronach bagażnika wtedy kupujesz dwa komplety. koszt jednego w ASO z tego co pamiętam to około 40 zł
Tikas Opublikowano 8 Listopada 2014 Autor Opublikowano 8 Listopada 2014 Dziękuje pięknie Robero. To jest odpowiedź którą się oczekuje od forumowicza. Niestety muszę to na jakiś czas odłożyć bo dzisiaj kobieta wjechała mi w bok auta.
Robero321 Opublikowano 8 Listopada 2014 Opublikowano 8 Listopada 2014 (edytowane) O to żebyś nie odkładał tak ja.Mi jak baba zrobiła obcierkę to sprawa do sądu i już 2 lata nidlugo zacznie się trzeci ale razem z odsetkami będzie na drugi taki samochód. Także niedaj się przypadkiem wyd**ć ubezpieczycielowi Edytowane 8 Listopada 2014 przez Robero321
jaku8891 Opublikowano 11 Listopada 2014 Opublikowano 11 Listopada 2014 Koledzy a te "haki" zakupione w ASO mają już w zestawie te blaszki i wkręty potrzebne do zamocowania? I czy takie coś by pasowało czy muszą być typowo A4 B6?? http://allegro.pl/wieszak-bagaznika-skoda-octavia-2-3-hb-i4720583902.html http://www.a6klub.pl/viewtopic.php?t=11006
afroo. Opublikowano 11 Listopada 2014 Opublikowano 11 Listopada 2014 Kołki i śruby kupujesz osobno. Kupuj komplet wg numerów części z wątku na A6 klubie. Haki i rozstaw śrub są uniwersalne, pasują do B6/7/8.
Robero321 Opublikowano 11 Listopada 2014 Opublikowano 11 Listopada 2014 (edytowane) W ASO dostałem komplet do zamontowania, ale i tak śruby a właściwie blachowkręty były trochę za krótkie- słabo trzymały więc dobrałem dłuższe A i jeszcze jedna rzecz w Sedanie B6 wygląda to trochę inaczej niż na zdjęciach w linku który wkleił jalku8891 i są inne mocowanie a nie plastikowe wciski. Do B6 w ASO dają blaszki które się nie wciska z dołu tylko wsuwa z boku blaszki takie jak do montażu uniwersalnych głośników (są na to specjalne otwory ) Tak więc nie sugerujcie się do końca tym co jest na forum A6 ponieważ w A4 B6 w sedanie te otwory nie są prostokątne tylko okrągłe i te spinki będą wam na grzyba.. Edytowane 11 Listopada 2014 przez Robero321
jaku8891 Opublikowano 11 Listopada 2014 Opublikowano 11 Listopada 2014 W ASO dostałem komplet do zamontowania, ale i tak śruby a właściwie blachowkręty były trochę za krótkie- słabo trzymały więc dobrałem dłuższe A i jeszcze jedna rzecz w Sedanie B6 wygląda to trochę inaczej niż na zdjęciach w linku który wkleił jalku8891 i są inne mocowanie a nie plastikowe wciski. Do B6 w ASO dają blaszki które się nie wciska z dołu tylko wsuwa z boku blaszki takie jak do montażu uniwersalnych głośników (są na to specjalne otwory ) Tak więc nie sugerujcie się do końca tym co jest na forum A6 ponieważ w A4 B6 w sedanie te otwory nie są prostokątne tylko okrągłe i te spinki będą wam na grzyba.. jaku8891 jaku8891 bez L
Tikas Opublikowano 28 Listopada 2014 Autor Opublikowano 28 Listopada 2014 Widzę temat się rozwinął jak mnie nie było. Autko już mam zrobione. Musieli co nie co poprawiać i sprawy regulacyjne ale zrobione jest dobrze i na nowych częściach. Wracając do tematu to po przeczytaniu to tak potrzebuje: dwie kotwice cztery blaszki oraz cztery blachowkręty. Muszę jeszcze zlokalizować gdzie znajdują się dokładnie te otwory do mocowania po opisie Roberta. Dzięki za pomoc.
Robero321 Opublikowano 28 Listopada 2014 Opublikowano 28 Listopada 2014 Niema problemu jak chcesz to zrobię Ci fotkę i zaznaczę co i jak
Tikas Opublikowano 28 Listopada 2014 Autor Opublikowano 28 Listopada 2014 O fajnie Roberto by było nie to żebym był leniwy ale jestem bardzo ciekaw właśnie jak to wygląda w sedanie za nim zrobię u siebie Na pewno inni też by skorzystali
Robero321 Opublikowano 28 Listopada 2014 Opublikowano 28 Listopada 2014 (edytowane) W prostokatne otwory wsuwa się metalowy zatrzask, który zachodzi na okrągły otwór. Przez okrągły przechodzi wkręt mocujący platikowa kotwicę i tenże właśnie zatrzask lub spinkę jak zwał tak zwał. W moim przypadku pomimo że w ASO kupowałem komplet to śruby a właściwie blachowkręty były za krótkie Edytowane 29 Listopada 2014 przez Robero321
Tikas Opublikowano 29 Listopada 2014 Autor Opublikowano 29 Listopada 2014 (edytowane) Pięknie dziękuje za fotkę i pomoc w temacie. Od razu zaopatrzę się w dłuższe blachowkręty tak jak radzisz. Patrzę w etkę to blachowkręt ma być N01396921 czyli 4,8x16 a na forum A6 N01397529 4,8x19 (czyli te dłuższe brać?) jaki numer mają te blaszki bo nie mogę ich wyszukać? Ok. Znalazłem pomocny link. http://www.audiworld.com/forums/s4-b6-b7-platforms-discussion-49/trunk-hooks-saloon-all-part-numbers-2549688/#post22037259 Edytowane 29 Listopada 2014 przez Tikas
Ravu Opublikowano 12 Grudnia 2014 Opublikowano 12 Grudnia 2014 A jak zmontować można te uchwyty/haki w avancie? Zauważyłem, że u niektórzy mają uchwyty już w osłonie rolety. Ja nie posiadam . Jak to ewentualnie dorezać można?
turzol Opublikowano 12 Grudnia 2014 Opublikowano 12 Grudnia 2014 A jak zmontować można te uchwyty/haki w avancie? Zauważyłem, że u niektórzy mają uchwyty już w osłonie rolety. Ja nie posiadam . Jak to ewentualnie dorezać można? W Avancie jest inaczej - Trzeba mieć rolete pochodzącą z pakietu "bagażnik" . Ma ona już zintegowane haczyki przystosowane do fabrycznej siatki na zakupy tak to u mnie wygląda
Rekomendowane odpowiedzi