Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] Kontrolka AIR BAG zaczeła gasnąć po 5 minutach pracy silnika ??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ostatnio zauważyłem, że kontrolka AIR BAG'a zaczeła gasnąc po około 5 minutach jazdy / pracy silnika a wcześniej gasła normalnie razem z innymi chwile po uruchomieniu.

Przed tym, podciagałem zderzak przedni bo jego lewa przednia strona troszkę mi "oklapła" bo w tym miejscu był klejony (kupiłem z pękniętym) ale nie widziałm tam żadnych czujników itp.

W miedzy czasie spaliła mi się żarówka od podświetlania paliwa i temperatury ale żarówki wymieniłem i jest ok.

Czy mogłem coś zruszyć przy podciąganiu zderzaka czy jest to objaw inspekcji itp ?

Jak pisałem wyżej po tych około 5 minutach kontrolka gaśnie i nic złego się nie dzieje ale chciałbym wiedzieć no bo wiecie, w końcu to poduszki powietrzne :)

Pozdro

Opublikowano

aaa zapomniałem napisać, o najważniejszym - zmieniałem kompa bo mi poprzedni "zszedł" w sumie racja trza podpiąć Vaga i zobaczyć.

Opublikowano

pewnie wyskoczy blad kontrolki AirBag'a, nie włączyłeś przypadkiem zapłonu kiedy wymieniałeś żaróweczki w liczniku??

Opublikowano

dokładnie ja miałem taki objaw jak włączyłem zapłon przy odpiętym liczniku kontrolka gasła ale dopiero po kilku minutach jazdy po podpięciu pod vaga i skasowania błędu wszystko wróciło do normy :>

Opublikowano

tak, niechcący mi się włączyło jak walczyłem z żarówkami :), dzięki :)