Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Nie otwierają się spryskiwacze reflektorów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na moje w pierwszej kolejości trzeba sprawdzić czy wogóle spryski są podłączone pod zbiorniczek, dziwne że masz zwykłe lampy i są spryski jakoś się z tym prędzej nie spotkałem chociaż może się mylę.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Mam podobny problem, ksenony są i klapki spryskiwaczy nie otwierają, jak włączam spryskiwacze, słychać silniczek i na przednią szybę podaje płyn ale spryski reflektorów ani drgną, nie sprawdzałem dokładnie czy gdzieś jakiś płyn się nie wylewa ale zaraz się za to zabieram :)

Pytanko: pompka spryskiwaczy reflektorów jest tylko jedna przy małym zbiorniczku na płyn ? Czy gdzieś znajduje się jeszcze jedna ?

Opublikowano

Są dwie.

Opublikowano

A gdzie znajduje się druga ? Coś zauważyłem rozbieżności :) w tym manualu piszę o jednej :)http://a4-klub.pl/index.php?/topic/119469-montaz-ukladu-mycia-spryskiwaczy-lamp/

Edytowane przez lukaszq

Opublikowano

Druga także znajduje się przy zbiorniczku spryskiwacza.

audi-a4-b6-zbiorniczek-spryskiwaczy-ksen

Edytowane przez Fido

Opublikowano

Z tego co widzę to mam zupełnie inny zbiorniczek, mam jakby jeden główny i wsuwany do niego drugi mniejszy.

img5575f.jpg

update: Wymieniłem pompke spryski się otwierają i zamykają elegancko, ale.. :)

Powstał problem, mianowicie:

1. Czy da się dokupić jedną z dwóch dysz jakie są bezpośrednio przymocowane do wysuwającego się spryskiwacza? Zauważyłem że w jednym brakuje jakby takiej dyszy przez co rozrzut płynu jest bardzo duży! Spokojnie mam cały dach umyty :)

2. Czy da się jakoś wyregulować kierunek i kąt pryskania płynu na lampę ? Wiem jak je przyblokować i coś pogrzebać przy nich.

Proszę forumowiczów którzy już coś z tymi robili o podpowiedz :)

Edytowane przez lukaszq

Opublikowano

Ad.1 Nie dokupisz samych dysz

Ad.2 Tak,da się wyregulować ich kierunek spryskiwania.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Tak jak koledzy piszą to dziwne ze sa spryski a nie ma xenona. Ciśnienie generowane przez pompke wysuwa i spryskuje. Wiec jeśli wysowa a nie pryska to najprawdopodobniej robi zbyt male ciśnienie. Ale trzeba by to przejżec na spkojnie od a do z zwłaszcza ze wygląda to na doróbke. Nie wiadomo co ktos juz przy tym robił. Np nie dawno kupiłem a4 b6 s-line dla brata i też nie wysówały sie spryski. myslalem ze pompka ale nie, mechanik (bardzo dobry mechanik) sprawdzał na krótko i działały wiec zaczeło się sprawdzanie po instalacji. Pół dnia spedził nad tym ze schematami w rekach bo prąd gdzieś ginoł a okazało sie że w progu kierowcy jest jakaś kostka i jakiś cebrzyk tam grzebał i nie zapioł!!!!! Ręce opadają jakich Bozia ma lokatorów

Opublikowano

Ad.1 Nie dokupisz samych dysz

Ad.2 Tak,da się wyregulować ich kierunek spryskiwania.

Ad. 1 Można zdemontować dyszę np. z uszkodzonego spryskiwacza.

Opublikowano

Można, są wciskane.

Sam tak przekładałem.

Opublikowano

Można, są wciskane.

Sam tak przekładałem.

A też miałeś tak, ze po zmianie dyszy, spryskiwacz działa tak jakby z opóźnieniem ( tzn. dopiero za drugim trzecim razem spryskiwał lampę)?

U mnie tak się dzieje i zastanawiam się czy po takim zabiegu trzeba coś odpowietrzać?

Opublikowano

Nic nie trzeba odpowietrzać.

Pompka sama wypchnie powietrze z układu.

Opublikowano

Gdzie dokupiliście same dysze do spryskiwaczy ? Cały nowy sprysk to koszt ok. 60-70zł a zauważyłem że trochę ta dysza mi przepuszcza płynu i chciałbym ją reanimować :)

Można, są wciskane.

Sam tak przekładałem.

A też miałeś tak, ze po zmianie dyszy, spryskiwacz działa tak jakby z opóźnieniem ( tzn. dopiero za drugim trzecim razem spryskiwał lampę)?

U mnie tak się dzieje i zastanawiam się czy po takim zabiegu trzeba coś odpowietrzać?

Odpowietrzać nie trzeba ale skoro masz taki objaw to wyspikaj dość dużo płynu i sprawdz cały układ czy jest szczelny tzn. czy nigdzie nie wylewa się płyn np. w okolicach nadkola od strony kierowcy aż do samych spryskiwaczy w zderzaku, spryski są wysuwane ciśnieniowo więc jeśli jakiś działa w opoznieniem to albo wina nieszczelnego układu albo już spryskiwacz do wymiany, ponieważ często się rozszczelniają :)

Opublikowano

Samych dysz nie dokupisz.

Jedynie razem ze spryskiem.

Szukać na szrocie używek, to najlepsze rozwiązanie i przełożyć.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Po wczorajszym dniu nie mam już siły do tych sprysków. Założyłem nowiutką pompkę VDO siemens i dalej nie jest tak jak być powinno. Otwierają się i lekko rzucą płynem, a niekiedy wogóle nie prysną. Przedmuchiwałem kompresorem i ładnie pryskały.

Wychodzi na to że jest za słabe ciśnienie. Wina pompki? A może prąd za mały czy coś?

Opublikowano

Wina pompki

Opublikowano

Problem rozwiązany ktos założył na wężu złączke która miała tylko 2-3 mm średnicy w środku. Wyrzuciłem to i spryskiwacz działa pięknie.

Edytowane przez mateusz233

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

witam a ja mam inny problem u mnie spryskiwacze dzialają ale sie nie chowaja, trzeba długo pojezdzic zeby sie schowały a w dodatku nie zawsze sie schowaja do konca , na jakiej to zasadzie dziala i jak to naprawic zeby sie chowaly

Edytowane przez Crosby

Opublikowano

A jakiego płynu używasz ?

Najtańszy ?

Spróbuj Sonax, mi po nim się teraz ładnie chowają.

Opublikowano

A to ma jakies znaczenie jaki plyn jest zalany, no chyba nie bardzo