Stasiu5231 Opublikowano 4 Listopada 2014 Opublikowano 4 Listopada 2014 Witam, tak jak w temacie silnik wydobywa dziwny dźwięk bedąc na trzecim i czwartym biegu (na czwartym zdecydowanie głośniej) przypominający charakterystyczne uruchomienie turbiny w silniku diesla. (na piątym biegu jest słyszalny, zdecydowanie delikatniejszy dźwięk przedstawiony wczęsniej) - dźwięk ustakje gdy wcisne pedał sprzęgła (bedąc dalej mieć wbity bieg) - gdy zdejme nogę z gazu - na pierwszym i drugim biegu brak charakterystycznego dźwieku Cóż to jest? Pozdrawiam
ja74687 Opublikowano 4 Listopada 2014 Opublikowano 4 Listopada 2014 Sprawdź poziom oleju w skrzyni Wygląda na to jak by za mało było i skrzynia się odzywała
Stasiu5231 Opublikowano 5 Listopada 2014 Autor Opublikowano 5 Listopada 2014 A jaki olej i jakiej firmy kupić? I gdzie się to dolewa ponieważ, w tych sprawach jestem kompletnie zielony? Pozdro
ja74687 Opublikowano 5 Listopada 2014 Opublikowano 5 Listopada 2014 To nawet nie sprawdzisz poziomu Podjedź do mechanika żeby Ci to zrobił zapłacisz grosze i on to ogarnie
Stasiu5231 Opublikowano 5 Listopada 2014 Autor Opublikowano 5 Listopada 2014 (edytowane) Hehe okey Ale wstępna teza wskazuje zdecydowanie na niski poziom oleju w skrzyniu? --------------------------- Powalczyłem troche dzisiaj i w skrzyni istna sahara Wlałem 1L i bez następnego się chyba nie obejdzie. Dźwięk zdecydowanie "łagodniejszy" lecz wciąż słyszalny Edytowane 6 Listopada 2014 przez Stasiu5231
ja74687 Opublikowano 6 Listopada 2014 Opublikowano 6 Listopada 2014 Żebyś nie przesadził teraz, bo Ci uszczelniacze puszczą Musi być odpowiedni poziom
Stasiu5231 Opublikowano 6 Listopada 2014 Autor Opublikowano 6 Listopada 2014 Znaczy się, czytałem gdzieś na innym forum, że stan oleju jest wtedy gdy zaczyna sie wydobywać olej z korka wtedy oznacza stan
Rekomendowane odpowiedzi