Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Nawiew na szybę

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam do was pytanie. Gdy włączę nawiew na szybę to od strony pasażera szybka osusza się szybko a od strony kierowcy długo trzeba czekać jakby coś było przytkane. Czy spotkał się ktoś z tym problemem i zna rozwiązanie ? ;-) Ewentualnie jak się dobrać do tego nawiewu?

Pozdrawiam,

Piotrek

Opublikowano

Zobacz czy po twojej stronie masz nadmuch? Jeśli tak i jest on taki sam jak z drugiej strony to powodem może być tłusta szyba. Wiem to może brzmi dziwnie ale z czymś takim już się spodkałem. Kierowca mimo woli. chucha na szybę i ta się przetłuszcza. Potem odparowanie trwa dłużej.

Opublikowano

sory ze sie wtrace, ale mam pytanie np tak jest u mnie, włącze nawiew na szybę, niby jakoś dmucha ustawie na max coś tam dmucha slychac i czuc, ale jak klikne spryski to przez jakiś czas klapa obiegu się otwiera i dmucha przez okolo 10 sekund bardzoo mocno po czym wraca do pkt wyjsciwego i klapa zamyka się, czy to normalne?

Opublikowano (edytowane)

sory ze sie wtrace, ale mam pytanie np tak jest u mnie, włącze nawiew na szybę, niby jakoś dmucha ustawie na max coś tam dmucha slychac i czuc, ale jak klikne spryski to przez jakiś czas klapa obiegu się otwiera i dmucha przez okolo 10 sekund bardzoo mocno po czym wraca do pkt wyjsciwego i klapa zamyka się, czy to normalne?

Może banalne, ale możliwe filtr kabinowy sprawdzałeś.

Edytowane przez Bromchit
Opublikowano

Może banalne, ale możliwe filtr kabinowy sprawdzałeś.[/size]

Tak dwa razy w tym roku zmienialem.