Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

strzały w kolektorze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wcześniejsze problemy rozwiązane, lecz problem strzałów w kolektor oraz świst przy ok 3 tys jest nadal. Strzały są na zimnym silniku na benzynie! Jak dodam mocno gazu auto muli i strzela ze dwa razy. Na lpg chodzi ladnie nie szarpie nie strzela.

Opublikowano

zakręć LPG i zobacz czy czasem ono w układzie nie pozostaje :)

Opublikowano
  • Autor

Sprawdzałem. Jest tylko coś co mnie zastanawia... Sprawdzałem vag com bloki pomiarowe i tak

1 engine blok 3 albo 7 chodzi o czujnik temperatury pokazywał temperaturę jaka silnik miał sprawdzałem na zimnym aż do rozgrzania.

Sprawdziłem tez 17 blok bodajże 3 i tam też jest czujnik temperatury ale jego wartość na zimnym silniku wynosiła 50 gdzie w engine było to 20 stopni. Czy to nie jest przypadkiem uszkodzony czujnik? Jak tak to który bo mam dwa.

Edytowane przez Przemo031

Opublikowano

Czujnik 4-ro pinowy jest od ECU i zegarów drugi jest od klimy :) Odłącz najpierw ten 4-ro pinowy i zobacz czy pomoże jeżeli tak to znalazłeś przyczynę :)

Opublikowano
  • Autor

Odlaczalem jeden i drugi czujnik i nic nie pomoglo a nawet jak odpielem ten 4 pinowy to sie pogorszylo... w nastepnym tygodniu podmienie przeplywomierz moze to cos da... mam normalnie strzaly jak na starych instalacjach lpg ... a auto chodzi na benzynie ;p na gazie sekwencji chodzi dobrze

Opublikowano

To ten 4 pin, jednak uważam że na jego wymianie się nie skończy.

Opublikowano
  • Autor

tylko jak go odlaczylem to auto nie chcialo jechac a jak go znowu podlaczylem to bylo lepiej ale nadal tak jak pisze ze przyrywalo... w innym poscie pisalem ze jak przytkalem ze znajomym troszke dolot to auto sie lepiej wkrecalo i nie strzelalo wiec wydaje mi sie ze dostaje za duzo powietrza lub za malo paliwa... sonda pracuje ok

Opublikowano

odepnij przepływkę i zobacz co się będzie działo :)

Opublikowano
  • Autor

Przepływke podmienilem i problem nadal jest. Nie wiem dlaczego mam inne wskazania na 1-engine i na 17 bloku... Jak silnik osiągnie 50 stopni to później czujniki pokazuja to samo ale jak silnik zimny to jeden pokazuje np. 20 a drugi trzyma 50

Opublikowano

nie pamiętam który czujnik jest od którego bloku :) Więc zrób tak odłącz najpierw ten czujnik 4-ro pinowy i zobacz w którym bloku się wyświetli błąd, jeżeli będzie to w bloku gdzie pokazywał 50 stopni to czujnik do wymiany :)

Opublikowano

miałem podobnie gdy było przebicie na kablach WN. weź spryskiwacz z wodą i na odpalonym silniku puść mgiełkę nad tymi kablami , jak iskkra bedzie skakac to kable do wymiany

Opublikowano
  • Autor

Odpielem jeden później drugi czujnik temperatury i te czteropinowy jest sprawny, drugi zas jest chyba od klimy bo jak go odpielem to nic w vagcom się nie zmieniło... Zastanawia mnie cały czas kanał 17 blok 03 i tam mam 50 stopni nawet na zimnym silniku... Nie wiem co to za czujnik. Zauważyłem ze brakuje jednej śruby mocującej listwę wtryskowa. Ktoś zerwał gwint. Nagwintuje i zobaczę czy to coś zmieni ale wątpię bo na lpg jest ok.

Opublikowano

zobacz jeszcze jak jest z ciśnieniem PB za listwą. :) Musisz spr. też wtryski może któryś się nie domyka i delikatnie leci, bo innej możliwości już nie ma jeżeli by coś z przewodami wn było nie tak, to i na LPG były by problemy bo LPG potrzebuje "mocniejszej iskry" :)

Opublikowano
  • Autor

Wtryski sprawdzę przez vag com??

Opublikowano

niestety nie :) Trzeba ściągnąć listwę :) i zobaczyć czy nie leją :)

Opublikowano
  • Autor

Dziwne te objawy... Narazie nie mam mozliwosci sprawdzenia wtryskow oraz pompy paliwa ale zauwazylem jeszcze jedno ze jak rano odpalam silnik to auto muli,dusi nie idzie prawie jechac i jak mocniej sie doda gazu to strzela jak na starej instalacji lpg. Jak auto juz jezdzi i postoi z 2-3 godziny ( tez niby silnik juz zimny ) tych objawow az tak sie nie odczuwa czasami sa one dosc mocne a czasami prawie wgl tego nie czuc delikatnie szarpie ale jedzie i nie strzela... Jezeli chodzi o rozgrzany silnik to jest troszke przymulony ale na jak mu dasz gazu na benzynie to jedzie nie strzela i jakos mocno sie nie dlawi ( dasz gaz on chwilke pomysli i jedzie )

http://vaglog.pl/log_193031.html tutaj jest log w ktorym zastanawiam mnie ta teperatura ... dlaczego na zimnym silniku jest 50 stopni ? a jak przekroczy ta wartosc to pokazuje tyle samo co ten czteropinowy czujnik.

Opublikowano

to musi bycz czujnik od klimy :) Odepnij go i zobacz czy w grupie 003 jest nadal 50 stopni. Teraz to musisz sprawdzać po kolei czyli: po pierwsze czy nie masz nigdzie przebicia na przewodach wn, po drugie czy nie łapie lewego powietrza i po trzecie czy z układem wtryskowym PB jest wszystko dobrze :) innej możliwości nie ma, nawet uszkodzony czujnik nie ma aż takiego wpływu na pracę żeby takie rzeczy robić. Objawy masz takie jak by ci LPG w układzie zostawało, ale jeżeli zakręcałeś LPG na butli, wypaliłeś z układu i nie pomogło to mi już się pomysły skończyły :)

Opublikowano
  • Autor

to jest czujnik od klimy wypinalem go ale wartosc zostawala ta sama ;p mniejsza o to wazne ze nie jest od pracy silnika a klima chodzi prawidlowo:) Jutro cos podzialam przy aucie nie mam juz pojeca co to bo dzis auto do 2 tys nie jechalo... jak juz przebilo to wartosc to dalo sie jako tako jechac ale na zimnym silniku ruszac z 3 tys troszke nie bardzo :D Jak cos sie dowiem to sie pochwale.

Opublikowano

ok :) Sam jestem ciekaw co mu dolega :)

Edytowane przez ja74687

Opublikowano
  • Autor

Dziś nagwintowalem jeden otwór od mocowania listwy wtryskowej bo poprzedni właściciel zerwal gwint ale niestety to nic nie pomogło. Po rozmowie z kolega myślę że mapy się rozjechały. Wiec na dniach odłącze aku i posmigamy trochę ne benzynie. Jak się poprawi to jeszcze regulacja gazu i zobaczymy.